Objavte recepty od odborníka na výživu Petra Havlíčka a Terezy na zdravé raňajky plné živín. Začnite svoj deň chutnými a vyváženými jedlami, ktoré vám dodajú energiu a podporia zdravý životný štýl.
Raňajky, ktoré vidíte nižšie, sú zostavené pre ženu s diétou na tri jedlá denne. Ak vám energetická hodnota nevyhovuje a chceli by ste väčšie raňajky, jednoducho úmerne zvýšte množstvo všetkých ingrediencií. Aj keď sa to na prvý pohľad nezdá, všetky raňajky sú nutrične porovnateľné. Majú približne 500 - 600 kcal, 50 g sacharidov, 22 - 25 g bielkovín a 25 g tukov. Každé raňajky okrem palaciniek obsahujú ovocie a zeleninu.
Pozrite si celé video, v ktorom Petr Havlíček odpovedá na vaše otázky a hovorí o raňajkách ako takých.
4 tipy na raňajky:
593 kcal, 25 g bielkovín, 29 g tukov, 59 g sacharidov
Zmiešajte múky, mlieko a vajíčka a opečte na zvolenom tuku na panvici z každej strany do zlatista. Nakoniec potrite ovocnou marmeládou alebo džemom.
500 kcal, 26 g bielkovín, 21 g tukov, 51 g sacharidov
Tu asi nie je potrebný postup. Jedlo je ideálne aj ako desiata, pretože ju hravo zložíte do krabičky.
610 kcal, 27 g bielkovín, 27 g tukov, 63 g sacharidov
Do uzatvárateľnej krabičky dajte mlieko, ovsené vločky a polotučný tvaroh. Nechajte celú noc v chladničke, nech vločky do seba natiahnu celú vlhkosť. Ráno dozdobte orechmi, jablkom a čokoládou.
Ako zdravo raňajkovať? Vhodné potraviny na raňajky.Raňajky sú základom dňa? Určite nie pre každého. Odborník na výživu Petr Havlíček odpovedá na najčastejšie otázky týkajúce sa zdravých raňajok.
560 kcal, 28 g bielkovín, 24 g tukov, 55 g sacharidov
Každý má určite svoj obľúbený postup na prípravu vajec, niekto je radšej tekutá, niekto vysušená. Vajíčka sú ideálne raňajky, ktoré vás zasýtia na veľkú časť dňa.
Napísala: Tereza Fuková
Mohlo by vás zaujímať:
Najlepší granola | RECENZIE 2023Granola je zmes orechov, semienok, čokolády, ovocia, ovsených vločiek, ale aj napríklad pufovaná ryža alebo hrozienka a datle. Táto zmes sa následne zapeká s rôznymi sladidlami ako je javorový sirup, med, trstinový cuk či čakankové sladenie.
5 tipov, ako ušetriť na zdravom jedleNiekedy sa môže zdať, že zdravá strava stojí veľa peňazí. Nie je to tak. Ak si rozumne zásobíte chladničku, nakupujete sezónne v supermarketoch a varíte doma, zistíte, že zdravé a vyvážené jedlá vychádzajú oveľa lepšie ako jedlá z fast foodov. Ako na to? Máme pre vás niekoľko konkrétnych tipov.
Pitný režim | Prečo je taký dôležitý?Zamysleli ste sa niekedy nad tým, prečo je pre nás voda taká dôležitá a ako je kľúčom k riešeniu mnohých problémov? V tomto článku sa budeme podrobne zaoberať významom pitného režimu.
0:00 Úvod a zhrnutie
3:29 Škoricové palacinky s džemom.
5:00 Prečo je dôležité raňajkovať? Raňajkujeme za zhone.
7:00 Cez týždeň sa odbývam a potom sa prejedám.
13:06 Kvas vs. droždie
14:14 Enzymatické rozloženie lepku, ako sa to deje?
14:57 Celozrnné vs. biele pečivo. Ako ho vybrať? Biele pečivo v období športového výkonu.
18:11 Je možné nahradiť raňajky gainerom?
21:34 Ovocie a zelenina do každej raňajky? Ovocie kvasí v žalúdku?
24:05 Prebytok bielkovín sa mení na cukor?
26:00 Ako vybrať kvalitnú šunku?
30:30 Ovsené vločky. Je potrebné namáčať vločky cez noc aj keď ich chcem variť?
35:00 Prirodzene vzniknuté trans nenasýtené mastné kyseliny nie sú škodlivé.
37:00 Stužované tuky sú peklo pre naše zdravie.
39:00 Hodnotenie klasickej vs. proteínové palacinky