Prílohy majú hneď niekoľko funkcií: najčastejšie sa ako príloha podávajú cestoviny, ryža, zemiaky alebo knedličky. Všetky tieto prílohy ide pripraviť v mnoho variantoch viac či menej zdravých - záleží na konkrétnom recepte. Stále viac sú obľúbené skôr neznáme prílohy ako je kuskus, bulgur alebo quinoa. Tiež sa stretávame so strukovinami. Prílohy sú významným zdrojom živín a vyplatí sa dbať na ich kvalitu, nech už nimi chceme doplniť sacharidy, bielkoviny alebo tuky.
Lahodné chrumkavé viaczrnné plátky s vysokým obsahom vlákniny.
Prirodzene bezlepkové pseudoobilniny, ľahko stráviteľné a jednoduché na prípravu
Sladký alebo slaný kuskus, ktorý stačí zaliať horúcou vodou a do 10 minút máte hotové jedlo!
Proteínové wrapy od spoločnosti Näno Supps sú tortillové placky s až o 70 % nižším obsahom sacharidov
Vločky majú jemnú pohánkovú chuť a vôňu. Stačí si dať pohánkové vločky do misky s ovocím a rastlinným mliekom. Sú skvelé ako základ pre mäsové guľky a zeleninové placky.
Lahodné organické cestoviny z čiernej fazule, fazule adzuki, quinoy alebo zelenej sóje.
REJ Celozrnné semolinové cestoviny Penne 400g - Celozrnné semolinové cestoviny - penne s 9% vlákniny
Jednoduchosť, skvelá chuť, BIO kvalita, žiadne dochucovadlá ani konzervačné látky a rýchla príprava - to je 5 dôvodov, prečo si vybrať náš wrap.
Cícer je strukovina s jemnou orieškovou chuťou a mierne krémovou konzistenciou.
Vyroben ze sušené celozrnné pšeničné krupice v BIO kvalitě, lze použít jako těstoviny nebo rýži
Bezvaječné celozrnné špagety z krupice z tvrdej pšenice v bio kvalite nielen nutrične obohatia váš jedálniček.
Hnedá ryža v bio kvalite s nižším glykemickým indexom ako bežná ryža.
Bezlepkové cestoviny z ryžovej múky vhodné pre celiatikov. Rýchlo sa pripravujú a v kuchyni majú široké využitie.
REJ Celozrnné semolinové cestoviny Spindles 400g - Celozrnné semolinové cestoviny - vretená s 9% vlákniny
Ryža s veľmi výraznou arómou a oveľa nižším glykemickým indexom ako bežná biela ryža
Výborne chutiaci chlieb s vysokým obsahom bielkovín, vlákniny a minerálov. Vhodný aj pre bezlepkovú diétu.
Pohánka je prirodzene bezlepková pseudoobilnina, ktorá má nezameniteľnú, mierne orieškovú chuť. Jej použitie je univerzálne, hodí sa do sladkých aj slaných jedál.
Pšeničná tortilla, která je zdrojem sacharidů, vlákniny a bílkovin.Je nadýchaná, neobsahuje konzervanty.
Instantná kaša je skvelou voľbou nielen na raňajky. Medzi ich výhody patrí rýchla a jednoduchá príprava a variabilita použitia.
Červená šošovica nemá šupku ako iné strukoviny a je sfarbená do oranžova. Nemusí sa namáčať a je rýchlo uvarená. Po uvarení sa rozpadá, a preto je vhodná najmä na prípravu kaše alebo polievky.
Vajcia sú ľahko stráviteľné, výživné, veľmi chutné a prirodzene bezlepkové. V kuchyni majú veľmi široké využitie a ľahko sa pripravujú.
Nemusí sa namáčať a je rýchlo uvarená. Po uvarení sa rozpadá, a preto je mimoriadne vhodná na prípravu kaše alebo polievky.
Cícer je strukovina s jemnou orieškovou chuťou a mierne krémovou konzistenciou.
Jasmínová ryža v bio kvalite, jemne voňajúca jazmínom a ideálna na použitie v ázijskej kuchyni.
Bezlepkové cestoviny z ryžovej múky vhodné pre celiatikov. Rýchlo sa pripravujú a v kuchyni majú široké využitie.
Ryža basmati sa vyznačuje dlhými zrnami a jemnou orieškovou arómou. V kuchyni oceníte najmä jej nepriľnavosť a krátky čas prípravy. Ide o bio ryžu z úpätia Himalájí. Basmati je tiež prirodzene bezlepková.
Quinoa alebo čílsky merlík je obľúbená bezlepková pseudoobilnina.
Bezlepkové cestoviny z ryžovej múky vhodné pre celiatikov. Rýchlo sa pripravujú a v kuchyni majú široké využitie.
Bezlepkové cestoviny z ryžovej múky vhodné pre celiatikov. Ryžové cestoviny neobsahujú konzervačné látky ani farbivá. Rýchlo sa pripravujú a v kuchyni majú široké využitie.
Bulgur je naklíčená, sušená, nahrubo nalámaná a uvarená pšenica. Vyzerá ako kuskus a pripravuje sa podobne. Má príjemnú obilnú vôňu a sladkú, orechovú chuť. Je vhodný do rizota, plniek, polievok, šalátov alebo kaší.