Strukoviny a obilniny sú skvelým zdrojom komplexných sacharidov, vlákniny, ale i bielkovín a minerálnych látok, ktoré by mali mať miesto v jedálničku každého športovca. Strukoviny sú prirodzene bezlepkové, takže ich radi do jedálničku zaraďujú i celiatici.
Zmes vločiek v kvalite bio obsahuje štyri druhy obilných vločiek - ovsené, špaldové, ražné a pšeničné. V tejto zmesi sa vhodne kombinujú a dopĺňajú špecifické vlastnosti jednotlivých obilnín.
Bulgur je naklíčená, sušená, nahrubo nalámaná a uvarená pšenica. Vyzerá ako kuskus a pripravuje sa podobne. Má príjemnú obilnú vôňu a sladkú, orechovú chuť. Je vhodný do rizota, plniek, polievok, šalátov alebo kaší.
Prirodzene bezlepkové obilniny dodajú každému jedlu šmrnc a vynikajúcu výživovú hodnotu. Univerzálna mňamka! Umyte ju a pripravte ako ryžu! Skvelá na sladko aj na slano.
Vyroben ze sušené celozrnné pšeničné krupice v BIO kvalitě, lze použít jako těstoviny nebo rýži
Bezvaječné cestoviny vyrobené zo sušenej pšeničnej krupice. Ich výhodou je jednoduchá a rýchla príprava a všestranné použitie. Kuskus sa používa ako bežné cestoviny alebo ryža.
Pohánka je prirodzene bezlepková pseudoobilnina, ktorá má nezameniteľnú, mierne orieškovú chuť. Jej použitie je univerzálne, hodí sa do sladkých aj slaných jedál.
Cícer je strukovina s jemnou orieškovou chuťou a mierne krémovou konzistenciou.
uvarené ryžové cestoviny ochutené iba soľou. Výborne sa hodia ako hlavné jedlo alebo ako základ pre cestovinový šalát.
Drobné vločky s jemne orieškovou chuťou. Stačí ich zaliať horúcou tekutinou, ochutiť sirupom, pridať orechy alebo semienka a máte pripravené chutné raňajky.
Prirodzene bezlepkové pseudoobilniny, ľahko stráviteľné a jednoduché na prípravu
Vločky majú jemnú pohánkovú chuť a vôňu. Stačí si dať pohánkové vločky do misky s ovocím a rastlinným mliekom. Sú skvelé ako základ pre mäsové guľky a zeleninové placky.