Môj účet
Prihlásiť sa
Menu

Najlepšie proteínové tyčinky | RECENZIA 2024

Ak zháňate nízkokalorickú proteínovú tyčinku alebo by ste radi nahradili sladkú čokoládovú tyčinku za zdravší variant, ktorý je navyše obohatený kvalitnými bielkovinami, potom sme pre vás vybrali to najlepšie z ponuky najkvalitnejších a najobľúbenejších proteínoviek na trhu.

SmartFuel protein bar

Tyčinka obsahuje iba prírodné suroviny av každej porcii je 20 g kvalitných bielkovín zo srvátkového koncentrátu a mliečneho proteínu. Je bez umelých sladidiel, dochucovadiel, farbív a je sladená prírodným sladidlom erytritol. Nájdete v nej podľa príchute orechy, sušené ovocie, škoricu, čokoládu a je obohatená o prebiotickú vlákninu na podporu trávenia, navyše je prirodzene bezlepková a neobsahuje žiadny pridaný cukor.

Prom-in Pure bar

Proteínová tyčinka s vynikajúcim zložením a skvelou chuťou. Každá proteínová tyčinka obsahuje 20 g bielkovín zo zmesi CFM mliečneho srvátkového koncentrátu a micelárneho kazeínu. Neobsahuje pridaný cukor, ani umelá sladial, ale je dosladená prírodným sladidlom zo stévie a je tiež obohatená o vlákninu a zdravé tuky z mandlí alebo pistácií. Tyčinky Pure bar neobsahuje žiadne umelé farbivá, sladidlá ani dochucovadlá.

BiotechUSA Zero bar

Jedna z najpredávanejších tyčiniek a to nielen vďaka cene. Základom je proteínová zmes zo 4 zdrojov bielkovín a vyberať môžete z 9 príchutí. Zero bar je absolútne bez cukru, lepku a laktózy a obsahuje minimum tukov, preto je ideálne aj do redukčnej diéty. Zero bar nemá polevu, ktorá väčšinou obsahuje nežiaduce kalórie, ale napriek tomu má skvelú štruktúru. 

Extrifit EXXE Protein Bar

Základ proteínovky, ktorá obsahuje 20 g bielkovín tvorí mliečny a srvátkový proteínový izolát a mliečny koncentrát. Je to ideálna desiata desiata do diéty a mnoho ľudí ju prirovnáva konzistenciou aj chuťou k tureckému medu. Podľa príchute nájdete v tyčinke arašidové kúsy, kúsky jabĺk, škoricu atď. Na tyčinke dokážeme nájsť iba jediné negatívum, vďaka tomu, že na tyčinku nie sú použité žiadne zbytočné aditíva, lepí sa občas k obalu a ide horšie rozbaliť.

Quest nutrition protein bar

Populárne proteínové tyčinky z USA, ktoré sú preslávené super zložením, úplne dokonalou chuťou a právom sa radí medzi tie najlepšie na trhu. Bielkoviny zastupuje proteínová zmes z mliečneho izolátu a srvátkového izolátu. Zloženie tyčiniek zodpovedá ich príchutiam. V banánovej nájdete sušené banány, v škoricovej škoricu, v čučoriedkovej čučoriedky atď. Vyberať môžete z viac ako 15 príchutí.

Barebells Protein Bar

Pokiaľ hľadáte alternatívu čokoládových tyčiniek v zdravšej verzii a bez cukru, tak čo sa chuti týka, toto je rozhodne víťaz. V každej tyčinke je 20 g bielkovín z mliečneho proteínu a neobsahuje žiadny pridaný cukor. Vyberať môžete z niekoľkých príchutí mliečnej aj bielej čokolády. 

Barebells Protein Soft bar

Barebells Protein Soft Bar sú oproti klasickým Barebells Protein bar mäkšou verziou as nižším obsahom bielkovín. Vynikajúca chuť je ale aj pri týchto tyčinkách samozrejmosťou. Žiadny pridaný cukor a 16 g bielkovín v jednej tyčinke.

 


​Grenade Carb Killa

Tieto proteínové tyčinky sú chuťovým zážitkom a zrovnali by sme ich s už vyššie spomínanými tyčinkami Barebells. Tyčinky sú bez pridaného cukru, obsahujú chrumkavý element v podobe chrumiek av každej tyčinke je 20 g bielkovín a maximálne 2 g cukru. Vyberať môžete z viac ako 15 príchutí a nechýbajú čokoládové, orieškové ani ovocné varianty.

Amix Zero Hero 31% protein bar

Zero Hero tyčinka s vysokým obsahom proteínu a nízkym podielom cukru. V jednej tyčinke sa schováva 20 g kvalitného proteínu v podobe mliečneho izolátu a koncentrátu a maximálne 2 g cukru v tyčinke. Zero Hero stojí iba pár korún, napriek tomu chuť a zloženie sú super.

Snickers Hiprotein Bar

Chutí ako klasická tyčinka Snickers, ale tak úplne "klasická" nie je - obsahuje 20 g bielkovín a nižší podiel sacharidov aj tukov. Na chuti jej to však v žiadnom prípade neuberá, stále idem o karamelovo-arašidovú tyčinku poliatu mliečnou čokoládou.

✅ Sú proteínové tyčinky zdravé?

Proteínové tyčinky sú obľúbenou náhradou za čokoládové, cukrom a tukom naplnené, konvenčné tyčinky. Áno, cena proteínových tyčiniek je často vyššia, na druhú stranu viete, že jete kvalitné suroviny a tyčinka vám dodá živiny za celú desiatu, namiesto prázdnych kalórií. Sú tiež efektívnym pomocníkom pri redukcii váhy, kedy si strážite kalórie a chcete si dať niečo dobré, ale napriek tomu nutrične vyvážené. Väčšina tyčiniek je bez pridaného cukru, preto sú vhodné aj do diéty.

Ako často a kedy môžem jesť proteínové tyčinky?

Proteínové tyčinky si môžete dať kedykoľvek počas dňa – doma, v škole, pred cvičením, po tréningu, v práci alebo na cestách. Tyčinky slúžia ako rýchly snack alebo desiata na doplnenie energie a bielkovín. Proteínovú tyčinku si taktiež môžete vychutnať ako dezert. Avšak je dôležité si uvedomiť, že nemôže nahradiť vyváženú stravu.

 Môžem jesť proteínové tyčinky, keď držím diétu?

Áno, proteínové tyčinky sú skvelým doplnkom aj do jedálnych lístkov redukčných diét. Bielkoviny, pomáhajú s pocitom sýtosti, čím predchádzajú nadmernému prejedaniu. Majú aj najvyšší termický efekt zo všetkých makroživín, to znamená, že na trávenie bielkovín telo vynaloží oveľa viac energie, než pri trávení tukov a cukrov. Pri chudnutí je dostatočný príjem bielkovín dôležitý na udržanie svalovej hmoty. Pokiaľ máte obavy ktorú vybrať, siahnite po proteínovej tyčinke bez pridaného cukru.

Mohlo by vás zaujímať:

TOP 5 DOPLNKOV PRE RAST SVALOV | Ako pomáhajú doplnky pri raste svalov?

Ako získať svalovú hmotu? Ako a ktoré doplnky nám môžu pomôcť pri náraste svalovej hmoty? Tu je niekoľko tipov od Jirku Vacka.

Proteíny: Dávkovanie, kedy a ako užívať proteín?

Bielkoviny sú potrebné na regeneráciu svalovej hmoty poškodenej intenzívnym tréningom a na dodanie potrebného množstva aminokyselín potrebných na tvorbu bielkovín, ktoré podporujú rast svalov.

Sleduj nás: