Môj účet
Prihlásiť sa
Menu

Najlepšie proteínové tyčinky | RECENZIA 2023

Hľadáte nízkokalorickú proteínovú tyčinku alebo chcete nahradiť sladkú čokoládovú tyčinku zdravšou verziou a navyše obohatenú o kvalitné bielkoviny? Vybrali sme pre vás tie najkvalitnejšie a najpopulárnejšie proteínovky.

Prom-in Pure bar 65 g

Pokiaľ chcete tyčinku, ktorá má super zloženie a skvele chutí, tak toto je jasná voľba. Každá proteínovka obsahuje 20 g bielkovín proteínového komplexu (CFM mliečny srvátkový koncentrát a micelárny kazeín). Tyčinka je bez pridaného cukru, dosladená sladidlom zo stévie, obohatená aj vlákninu a zdrojom tuku sú mandle či pistácie. V Pure bar nenájdete žiadne konzervačné činidlá ani umelé farbivá a dochucovadlá

✅ nekompromisné zloženie
✅ jemná nepresladená chuť
✅ bez umelých aditív

Nutričné hodnoty 65 g:
250 kcal
Tuky 10 g
- z toho nasýtené 4 g
Sacharidy 17 g
- z toho cukry 3 g
Bielkoviny 20 g

BiotechUSA Zero bar 50 g

Jedna z najpredávanejších tyčiniek a to nielen vďaka cene. Základom je proteínová zmes zo 4 zdrojov bielkovín a vyberať môžete z 9 príchutí. Zero bar je absolútne bez cukru, lepku a laktózy. Proteínová tyčinka nemá žiadnu polevu, preto sa skvele hodí aj na cesty.

✅ bez cukru, lepku a laktózy
✅ viac zdrojov bielkovín
✅ ideálny do diéty

Nutričné hodnoty 50 g:
179 kcal
Tuky 7,5 g
- z toho nasýtené 2,5 g
Sacharidy 6 g
- z toho cukry 0 g
Bielkoviny 20 g

Extrifit EXXE Protein Bar 65 g

Tyčinky EXXE radíme medzi najlepšie proteínové tyčinky. Základ 20 g bielkovín tvorí mliečny a srvátkový proteínový izolát a mliečny koncentrát. Je to ideálna desiata desiata do diéty a mnoho ľudí ju prirovnáva konzistenciou aj chuťou k tureckému medu. V každej tyčinke nájdete to, čo má v príchuti. V arašidovej sú arašidy, v jablčné kúsky jabĺk a škoricové je so škoricou atď. Na tyčinke dokážeme nájsť iba jediné negatívum a to je balenie. Na tyčinku nie sú použité žiadne zbytočné aditíva a občas sa prilepia k obalu a ide horšie rozbaliť. Každopádne, pokiaľ s týmto počítate a viete o tom, určite vás to nerozhádže.

✅ ideálny aj do prísnej diéty
✅ nekompromisné zloženie
✅ super chuť

Nutričné hodnoty 65 g:
198 kcal
Tuky 5,7 g
- z toho nasýtené 0,7 g
Sacharidy 4,2 g
- z toho cukry 3,7 g
Bielkoviny 20 g

Passion Bar Protein Lowcarb

Proteínové lowcarb tyčinky bez pridaného cukru s tým najčistejším zložením a dostatočnou dávkou bielkovín. Proteínovky sú iba z prírodných surovín, neobsahujú žiadne umelé aditíva či zbytočnú chémiu, majú veľmi nízky obsah cukru a dostatočnú dávku bielkovina vlákniny.

Nutričné hodnoty 50 - 55 g:
205 kcal
Tuky 11 g
- z toho nasýtené 5 g
Sacharidy 5,5 g
- z toho cukry 2,5 g
Bielkoviny 12 g

Quest bar 60 g

Populárne proteínové tyčinky z USA, ktoré sú preslávené super zložením, úplne dokonalou chuťou a právom sa radí medzi tie najlepšie na trhu. Bielkoviny zastupuje proteínová zmes z mliečneho izolátu a srvátkového izolátu. Zloženie tyčiniek zodpovedá ich príchutiam. V banánovej nájdete sušené banány, v škoricovej škoricu, v čučoriedkovej čučoriedky atď. Pre niekoho by mohla byť nevýhoda vyššia cena, ale za nás rozhodne tyčinka stojí za vyskúšanie, pretože cena zodpovedá zloženiu, chuti i kvalite.

✅ super zloženie
✅ ochutené pravým ovocím, orechmi či čokoládou
✅ bez pridaného cukru

Nutričné hodnoty 60 g:
190 kcal
Tuky 8 g
- z toho nasýtené 1 g
Sacharidy 23 g
- z toho cukry 1 g
Bielkoviny 20 g

Barebells Protein Bar 55 g

Pokiaľ hľadáte alternatívu čokoládových tyčiniek v zdravšej verzii a bez cukru, tak čo sa chuti týka, toto je rozhodne víťaz. Je porovnateľná možno aj chuťovo lepšia. V každej tyčinke je 20 g bielkovín z mliečneho proteínu. Zloženie nie je tak perfektné ako u tyčiniek vyššie, ale žiadny prepadák to rozhodne nie je. Tyčinky majú 8 príchutí a všetky sú super.

✅ úplne jedinečná chuť
✅ trochu slabšie zloženie
✅ žiadny pridaný cukor

Nutričné hodnoty 55 g:
192 kcal
Tuky 7 g
- z toho nasýtené 4,4 g
Sacharidy 17 g
- z toho cukry 1,3 g
Bielkoviny 20 g

Amix Zero Hero 31% protein bar 65 g

Zero Hero tyčinka s vysokým obsahom proteínu a nízkym podielom cukru. V jednej tyčinke sa schováva 20 g kvalitného proteínu v podobe mliečneho izolátu a koncentrátu a maximálne 2 g cukru v tyčinke. Zero Hero stojí iba pár korún, napriek tomu chuť a zloženie sú super.

✅ ideálny do diéty
✅ s čokoládovou polevou
✅ super cena

Nutričné hodnoty 65 g:
261 kcal
Tuky 10 g
- z toho nasýtené 5,5 g
Sacharidy 18,3 g
- z toho cukry 1,2 g
Bielkoviny 20 g

Grenade Carb Killa 60 g

Tieto proteínové tyčinky sú chuťovým zážitkom a zrovnali by sme ich s už vyššie spomínanými tyčinkami Barebells. Tyčinky sú bez pridaného cukru, obsahujú chrumkavý element v podobe chrumiek, v každej tyčinke je 20 g bielkovín a maximálne 2 g cukru.

✅ dražší ale naprosto famózní chuť
✅ křupinky v každé tyčince
✅ mnoho skvělých příchutí

Nutričné hodnoty 65 g:
218 kcal
Tuky 9 g
- z toho nasýtené 4,3 g
Sacharidy 17 g
- z toho cukry 1,9 g
Bielkoviny 20 g

Nutrend ProZero 30% Protein bar 65 g

Proteinovky milo prekvapia chuťou aj zložením. Zdrojom bielkovín je mliečny a srvátkový izolát v každej tyčinke je takmer 20 g bielkovín a zdrojom tukov je arašidová pasta. V tyčinke navyše nenájdete žiadny pridaný cukor, majú príjemne sladkú chuť, ale nie sú presladené.

✅ skvelá chuť a super zloženie
✅ zdrojom tuku je arašidová pasta
✅ jemné chuť, ktorá nie je presladená

Nutričné hodnoty 65 g:
239 kcal
Tuky 10 g
- z toho nasýtené 6,5 g
Sacharidy 16 g
- z toho cukry 1,8 g
Bielkoviny 19,5 g

USN Trust Crunch 60 g

Skvele vychutená tyčinka bohatá na bielkoviny z mliečneho a sójového proteínu. Tyčinka má bohatú vrstvu náplne a je obalená v hrubej vrstve čokolády, napriek tomu obsahuje len 2,3 gramy cukru a celých 20 gramov bielkovín.

✅ kvalitný zdroj bielkovín
✅ hrubá vrstva náplne a čokolády
✅ s chrumkami vnútri

Nutričné hodnoty 60 g:
212 kcal
Tuky 7,8 g
- z toho nasýtené 4,3 g
Sacharidy 18 g
- z toho cukry 2,3 g
Bielkoviny 20 g

Sú proteínové tyčinky zdravé?

Proteínové tyčinky sú obľúbenou náhradou za čokoládové, cukrom a tukom naplnené, konvenčné tyčinky. Áno, cena proteínových tyčiniek je často vyššia, na druhú stranu viete, že jete kvalitné suroviny a tyčinka vám dodá živiny za celú desiatu, namiesto prázdnych kalórií. Sú tiež efektívnym pomocníkom pri redukcii váhy, kedy si strážite kalórie a chcete si dať niečo dobré, ale napriek tomu nutrične vyvážené. Väčšina tyčiniek je bez pridaného cukru, preto sú vhodné aj do diéty.

Ako často a kedy môžem jesť proteínové tyčinky?

Proteínovia sú ideálne po cvičení na doplnenie bielkovín, po cvičení, na cesty, ako desiata, keď nestíhate alebo jednoducho kedykoľvek počas dňa, na doplnenie bielkovín alebo zahnanie chute na niečo dobré.

Mohlo by vás zaujímať:

Najlepší proteín pre ženy? Proteíny na chudnutie.

Proteín je jedným z najpoužívanejším doplnkom vo výžive vôbec. Ktorý je pre ženy najlepší?

Chudnutie pre začiatočníkov. Čo je to kalorický deficit?

Pokiaľ nevieš, ako začať chudnúť, vždy to bude ťažký a dlho pri tom nevydržíš. V tomto článku sa dozvieš základné pojmy a princípy, ako to funguje, na čom záleží, aby išli kilá konečne dole.

Sleduj nás i na sociálných sieťach: