Môj účet
Prihlásiť sa
Menu

VEGAN krémová polievka s cícerom | TIP na rýchlu VEČERU

Zdravé Večere

Či už ste vegán, vegetarián alebo sa len snažíte obmedziť mäso vo svojom jedálničku a zaradiť viac strukovín, potom sa Vám rozhodne zapáči náš skvelý recept na krémovú polievku s cícerom. Cícer obsahuje vysoké množstvo vlákniny a bielkovín, vďaka tomu Vás polievka skvele zasýti a poslúži ako výdatná večera či obed. Ideálne je, ak máte stravu pestrú a čerpáte makroživiny z viacerých zdrojov. Preto aj tí, ktorí čerpajú bielkoviny najmä z mäsa, by mali dať šancu strukovinám a rastlinným zdrojom bielkovín, ktoré obsahujú iné spektrum aminokyselín. Vďaka tejto polievke sa môžete presvedčiť, že aj na rastlinných pokrmoch si môžete veľmi dobre pochutnať.

Ingrediencie:

Postup:

  1. Najprv si na kocky nakrájame tekvicu, zemiaky a mrkvu.
  2. Pripravíme si hrniec, zapneme platničku a nalejeme olivový olej.
  3. V hrnci si krátko orestujeme zeleninu a potom podlejeme vodou a necháme variť cca 20 minút.
  4. Do malej misky z hrnca odoberieme 4 lyžice zeleniny a rozmixujeme ju tyčovým mixérom.
  5. Do hrnca pridáme cícer, rozmixovanú zeleninu, arašidové maslo a prilejeme kokosové mlieko.
  6. Celé varíme cca 10 minút.
  7. Na záver pridáme soľ a korenie podľa chuti.
  8. Odporúčame podávať s arašidmi a nasekanou petržlenovou vňaťou.
  9. Dobrú chuť :)

BrainMax Pure Extra panenský olivový olej Picual BIO

Tento olej z odrody Picual je jedným z najstabilnejších olivových olejov a je vysoko odolný proti žltnutiu. Jeho horkosť značí vysoký obsah polyfenolov, ktoré sú ukazovateľom najvyššej kvality. Má vysoký dymový bod (210 stupňov) a je vhodný pre teplú aj studenú kuchyňu. Hodí sa do marinád, omáčok, dipov, šalátov, polievok, využijete ho na grilovanie, vyprážanie a restovanie. Je typicky aromatický, ľahko horký a štipľavý. Kyselina olejová patrí do skupiny omega 9 nenasýtených mastných kyselín, ktoré majú priaznivý vplyv na organizmus. Podporuje srdcovo cievny systém, má antioxidačné účinky a podporuje reguláciu hladiny krvného cukru. Obsiahnuté polyfenoly sú zlúčeniny, presnejšie sú to antioxidanty, ktoré majú veľký prínos na zdravie organizmu. Okrem polyfenolov obsahuje olej vitamín E, ktorý napr. prispieva k ochrane buniek pred oxidatívnym poškodením. Tento olej sa okrem iného pýši BIO európskou certifikáciou a certifikátom organického pestovania (CAAE).


Mohlo by Vás zaujímať:

​Arašidová DHAL s cizrnou | Obed do krabičky

Hľadáte výživný recept vhodný do tohto chladného obdobia? Vyskúšajte arašidový dhal s cícerom, ktorý skvele zahreje aj zasýti. Je bohatý na rastlinné bielkoviny, komplexné sacharidy aj zdravé tuky.

Ako vyťažiť maximum z rastlinných zdrojov bielkovín?

Rastlinná strava je čoraz populárnejšia. Ak na sebe pracujete a prechádzate na vegetariánsku alebo vegánsku stravu, uistite sa, že máte dostatok bielkovín.

Sleduj nás i na sociálnych sieťach: