Môj účet
Prihlásiť sa
Menu

TOP 5 zdravých raňajok

Na našom blogu nájdete nespočetné množstvo receptov, ktorými sa môžete inšpirovať. My sme pre Vás tentokrát vybrali TOP 5 receptov na zdravé raňajky. Samozrejmosťou je rýchla príprava, kvalitné ingrediencie a vysoký obsah bielkovín. Neváhajte a vyskúšajte!

V tomto článku sa môžete tešiť na nasledujúce recepty:

  • Nadýchaná proteínová kaša
  • Proteínová banánová torta
  • Proteínový dezert do pohára
  • Toast na sladko
  • Proteínový oreo mugcake

Pokiaľ Vám došla inšpirácia na zdravé a výživné raňajky, potom ste tu správne! Všetky recepty, ktoré v tomto článku nájdete, sú veľmi jednoduché na prípravu. Vďaka vysokému obsahu bielkovín Vás skvele zasýti na celé dopoludnie. Mnohí z nás často tápu, čo zvoliť na raňajky a väčšinou to potom dopadá tak, že do hodiny po raňajkách máme opäť hlad. Dôvodom je spravidla absencia bielkovín a vyšší obsah jednoduchých sacharidov. Veríme, že naše recepty potešia Vaše chuťové bunky.

⏩️ NADÝCHANÁ PROTEÍNOVÁ KAŠA

Nemáte ráno pred školou alebo prácou čas na prípravu výživných raňajok? Vyskúšajte náš recept na proteínovú kašu! Príprava vám zaberie pár minút, ale kaša je nadýchaná, krémová, lahodne sladká a navyše obsahuje veľa bielkovín. Vďaka tomu je teplá, sýta a dodá vám energiu na celé dopoludnie.

Ingrediencie:

Postup:

  1. Vločky nasypte do hrnca a zalejte ich mliekom.
  2. Nechajte ich variť asi 3 minúty a medzitým vyšľahajte bielka na tuhý sneh.
  3. Vmiešajte ho do vločiek a varte ešte asi minútu.
  4. Kašu odstavte zo sporáka, vmiešajte do nej proteín a ozdobte ju (napríklad mandľovým maslom, vlašskými orechmi, karamelizovaným jablkom a obľúbenými sušienkami).
  5. Potom máme hotovo!

Dobrú chuť!


⏩️ PROTEÍNOVÁ BANÁNOVÁ TORTA

Máme pre Vás skvelý tip na rýchle a vyvážené raňajky alebo desiatu, ktorú si môžete pripraviť deň dopredu a máte minimálne na pár dní postarané. Torta Vám pár dní v chladničke vydrží a môžete si ju tak rozdeliť na požadovaný počet porcií. Recept na tortu je veľmi jednoduchý, vďaka banánu a medu je príjemne sladučký a príchuť mu dodá aj proteín, ktorého príchuť si môžete zvoliť podľa Vašej chuti.

Ingrediencie:

+ tvaroh, med, čokopecičky a banán na ozdobenie

Postup:

  1. Banán si roztlačíme vidličkou, pridáme všetky ingrediencie a dôkladne premiešame.
  2. Pripravíme si menšiu guľatú formu, vystelieme papierom na pečenie.
  3. Cesto vlejeme do formy, dáme do vopred predhriatej rúry na 175 stupňov a pečieme cca 25 minút.
  4. V mištičke si zmiešame tvaroh s medom.
  5. Po vychladnutí potrieme tvarohom tortu, ozdobíme nakrájaným banánom a posypeme čokopecičkami.
  6. Tortku necháme cez noc uležať v chladničke a môžeme podávať :)

Country life BIO Sirup agávový

Tento sirup je skvelou alternatívou k medu. Vyrába sa filtráciou a zahusťovaním šťavy z kaktusov agáve. Podľa spôsobu filtrácie sa vyrábajú sirupy tmavšej alebo svetlejšej farby. Svetlo zafarbené sirupy majú neutrálnejšiu chuť, ktoré sa hodia do receptov, kde nechceme, aby sirup ovplyvnil chuť jedla. Tmavšie sirupy chutia do karamelova a hodia sa najmä na dosladenie kaší, raw dezertov či smoothies. Má pomerne vysokú sladivosť, preto stačí menšie množstvo.


⏩️ PROTEÍNOVÝ DEZERT DO POHÁRA

Pokiaľ doma zhromažďujete prázdne poháre od orieškových masiel, potom pre Vás máme chutné využitie. Tento skvelý proteínový dezert budete mať behom chvíľky hotový a stačí Vám naň pár ingrediencií. Vďaka vysokému obsahu bielkovín Vás zasýti na celé dopoludnie či popoludní. Ideálne si ho môžete pripraviť so sebou do školy či do práce a vychutnať si ho na raňajky či desiatu.

Ingrediencie:

Prvá vrstva:

Druhá vrstva

  • 100 g tvarohu
  • 30 g proteínu (v recepte použitá vanilková príchuť)

Posledná (horná) vrstva

Postup:

  1. Najprv si v mištičke vidličkou roztlačíme banán.
  2. K banánu pridáme vločky, lyžicu tvarohu a kakao.
  3. Dôkladne premiešame a navrstvíme na dno pohára.
  4. Potom si zmiešame tvaroh s proteínom (ak máte radšej sladšiu verziu, môžete si tvaroh prisladiť).
  5. Tvaroh navrstvíme na spodnú vrstvu.
  6. Potom si rozpustíme kvalitnú horkú čokoládu spoločne s kokosovým olejom.
  7. Čokoládu nalejeme na tvarohovú vrstvu.
  8. Nakoniec ozdobíme plátkami mandlí.
  9. Dobrú chuť :)

BrainMax Pure Raw Cacao 12 BIO

100% prírodné kakao v RAW a BIO kvalite bez obsahu cukru a balastných látok (sladidiel, konzervantov a aróm). Kakao sa vyrába z kakaových bôbov, ktoré sú zbavené škrupín. Má výraznú a plnú chuť a arómu, jedná sa o nealkalizované kakao. Obsahuje až 12% tuku, v ktorých sú viazané zdraviu prospešné látky. Kakao je bohatým zdrojom minerálov, ako je horčík, vápnik, železo, zinok, ai. Ďalej obsahuje teobromín, jedná sa o látku, ktorá je veľmi podobná kofeínu a stimuluje centrálny nervový systém. V neposlednom rade je zdrojom antioxidantov. V kuchyni ho využijete pri pečení, varení, na ozdobu dezertov, do smoothie či na posypanie raňajkovej kaše.


⏩️ TOAST NASLADKO

Máme pre vás skvelý tip na sladký toast, ktorý vám určite spríjemní začiatok dňa. Ak hľadáte rýchly a sladký recept na raňajky, ktorý sa dá pripraviť bez pridaného cukru, toto je super inšpirácia plná bielkovín vďaka tvarohu. Bielkoviny vás zasýtia a vy oddiali hlad a zaženiete chuť na sladké. 

Ingredience:

Na opečené toasty dajte tvaroh, ktorý ste zmiešali so sladidlom (ja som dala asi lyžičku javorového sirupu + flavdrops) a ozdobte čerstvým ovocím a orechmi.


Arašidový krém

Arašidový krém je zdrojom prirodzenej energie, pretože obsahuje dostatočný podiel zdravých tukov, ale aj bielkovín. Obsahuje veľa vitamínov, minerálov a antioxidantov. Smartfuel krém sa skladá len zo 100 % arašidov prvotriednej kvality. Má neuveriteľne hladkú konzistenciu a neobsahuje žiadne prídavné látky. Je to čisto prírodný produkt.


⏩️ PROTEÍNOVÝ OREO MUGCAKE

Rychlý, fit, nabitý bílkovinami a chuťově výtečný mugcake alias hrníčkový dortík, přesně takový si vykouzlíte během pár minut podle našeho receptu. Díky Nutlove pomazánce bez cukru chuťově připomíná oreo a zvláště pokud mugcake ozdobíte tyčinkou USN v příchuti cookies and cream. Skvěle si pochutnáte a zároveň Vás dobře zasytí.

Ingrediencie:

+ vysokopercentná čokoláda a USN Trust Crunch tyčinka v príchuti cookies and cream

Postup:

  1. Všetky ingrediencie, okrem nátierky Nutlove, zmiešame.
  2. Do hrnčeka / misky dáme polovicu cesta, potom pridáme Nutlove nátierku a zakryjeme druhou polovicou cesta.
  3. Dáme do mikrovlnky na cca 2-3 minúty, po celý čas strážime, aby cesto nevybehlo z hrnčeka.
  4. Vyklopíme na tanier, nazdobíme roztopenou vysokopercentnou čokoládou a nakrájanou tyčinkou USN Trust Crunch.

PEScience Select Protein 4Oats

Tento proteín Vašu raňajkovú kašu pozdvihne o level vyššie! Obsahuje srvátkový koncentrát a kazeín. Vďaka kazeínu má jemnú textúru a dodá Vášmu pokrmu krémovosť. Zároveň dodá Vášmu telu pomaly vstrebávajúce sa bielkoviny, tým pádom Vás zasýtia na oveľa dlhšiu dobu. Obsahuje prírodné dochucovadlá a sladený je sukralózou.


Nezabudnite, že veľa ďalších receptov, nájdete u nás na blogu!


Mohlo by Vás zaujímať:

​Sladké spomienky na detstvo | Užite si ich fitness verziu​

Spomeňte si na svoje detstvo s týmito 3 skvelými receptami, ktoré sme pre vás vybrali z nášho blogu. Pamätáte si na obľúbené Kinder Pingue, Kinder Maxi King a Kinder Bueno? Tentoraz si doprajte fitness verziu.

​TOP 5 sladkých fitness receptov s jablkami​

Jablká sú skvelé v akejkoľvek forme. Na našom blogu nájdete množstvo receptov, v ktorých jablká hrajú hlavnú úlohu. Vybrali sme pre vás TOP 5 receptov, ktoré si jednoducho zamilujete!

Sleduj nás: