Môj účet
Prihlásiť sa
Menu

TOP 5 sladkých fitness receptov s jablkami

Jablká sú skvelé v akejkoľvek forme. Na našom blogu nájdete množstvo receptov, v ktorých jablká hrajú hlavnú úlohu. My sme zo všetkých receptov vybrali TOP 5. Pripravte si s nami sladký a lahodný koláčik ku káve či výborné raňajky v podobe lievancov. Všetky dobroty sú vo fitness verzii, teda si ich môžete vychutnávať bez výčitiek. Presvedčte sa sami a veríme, že so žiadnym receptom nešliapnete vedľa!

V tomto článku sa môžete tešiť na nasledujúce recepty:

  • Jablkový koláčik ideálny na desiatu
  • Fit verzia obľúbeného jablčného koláča
  • Fit jablčné lievance s karamelom
  • Krehký apple pie v zdravšej verzii
  • Mandlovo jablkový chlebík

Vo všetkých našich receptoch nájdete kvalitné suroviny a minimum pridaného cukru. Aj tak Vám zaručujeme, že si skvele pochutnáte. Prekvapte Vašu návštevu výborným koláčom ku káve alebo si jednoducho vykúzlite desiatu do práce či kvalitné raňajky.

➡️ JABLKOVÝ KOLÁČIK | TIP NA DESIENKU DO KRABIČKY

Hľadáte tip na desiatu, ktorú máte rýchlo hotovú a môžete si ju vziať so sebou do práce či do školy? Potom sa nechajte inšpirovať naším jednoduchým receptom na jablkový koláčik. Recept neobsahuje žiadny pridaný cukor a pritom si skvele pochutnáte, chuť mu dodáva sladké jabĺčko a jemný arašidový krém. Ku koláčik sa skvele hodí grécky jogurt, tvaroh či proteínový koktail na doplnenie bielkovín. Vďaka bielkovinám navyše budete skvele zasýtení po celé dopoludnie či popoludní.

Ingrediencie:

Postup:

  1. Najprv si jabĺčko umyjeme a následne nakrájame na kocky.
  2. V miske si zmiešame ovsené vločky, kypriaci prášok a nakrájané jablko.
  3. Pridáme vajcia, bielok, arašidové maslo a dôkladne premiešame.
  4. Vložíme do mikrovlnky a pečieme cca 3-4 minúty (strážime!).
  5. Po upečení vyklopíme na tanier (či do krabičky), necháme vychladnúť a potom ozdobíme arašidovým maslom a jablkom.
  6. TIP: Odporúčame podávať s gréckym jogurtom, tvarohom či proteínovým šejkom.

Titánus EGG Sušený bielok

Ak nemáte využitie pre žĺtky alebo ste práve v redukčnej diéte a potrebujete viac bielkov, potom je tento produkt ideálny práve pre Vás. Zloženie je jednoduché, iba 100% sušené vaječné bielky. Vaječné bielky sú veľmi kvalitným zdrojom bielkovín s kvalitným aminokyselinovým spektrom. Sú vhodné pre osoby, ktoré majú alergiu alebo intoleranciu laktózy a neobsahujú cholesterol. Sú pomaly a ľahko stráviteľné, bez obsahu sacharidov, ideálne do redukčných diét. Majú široké využitie v kuchyni. Možno ich pripraviť ako miešané vajcia tak, požadované množstvo zmiešame s vodou do požadovanej konzistencie a opekáme na panvici ako miešané vajcia. Možno ich pripraviť aj ako omeletu alebo ich pridávať do raňajkovej kaše pre nadýchanejšiu konzistenciu. Pri využití pri pečení ich iba stačí zmiešať s malým množstvom vody do dosiahnutia konzistencie klasického bielka. Ľahko ich tiež vyšľaháte do tuhého snehu po zmiešaní s vodou.


➡️ FIT VERZIA OBĽÚBENÉHO JABLČNÉHO KOLÁČA

Pokiaľ máte radi tradičný jablkový koláč, potom vyskúšajte náš jednoduchý recept fit verziu tohto obľúbeného koláča. V recepte nebol použitý žiadny pridaný cukor, korpus je sladený erytritolom. Nechýba veľká nálož jabĺčok, ktoré dodávajú sladkú a pritom ľahko kyslú chuť. Veríme, že tento koláč poteší každú návštevu.

Ingrediencie:

Cesto:

Náplň:

Postup:

  1. V miske si zmiešame všetky ingrediencie na cesto a vytvoríme nelepivé kompaktné cesto.
  2. Cesto zabalíme do potravinovej fólie a dáme ho na chvíľku odležať do chladničky.
  3. Medzitým si pripravíme náplň.
  4. Jablká si olúpeme, postrúhame nahrubo, ľahko zbavíme jablčnej šťavy a zmiešame ich s pudingovým práškom.
  5. Cesto si rozdelíme na 2 polovice.
  6. Polovicu si vyvaľkáme na pomúčenom doske alebo na papieri na pečenie.
  7. Vyvaľkané cesto natlačíme do guľatej formy, ktorú sme si vystlali papierom na pečenie.
  8. Na cesto navrstvíme jablká s pudingom.
  9. Druhú časť cesta opäť vyvaľkáme a nakrájame na plátky.
  10. Plátky cesta pokladáme na jablká tak, aby vytvorili mriežku.
  11. Potom vložíme do predhriatej rúry na 180 stupňov a pečieme cca 60-70 minút dozlatista.
  12. Po vychladnutí rozkrájame a podávame :)

LSP +ZERO Ceylon Zimt (škorica)

Pokiaľ máte radi škoricu, tak k jabĺčkam môžete pridať škoricu. Jednak škorica dodá koláču ešte lepšiu chuť a druhak má veľa priaznivých benefitov. Škorica podporuje mozgovú činnosť, pomáha zmierniť nervozitu a podporuje pamäť. Napomáha regulovať hladinu cukru v krvi a podporuje funkciu čreva. Škorica je prirodzene sladká a má bohatú a jemnú vôňu. Hodí sa na dochutenie raňajkových kaší, smoothie, skvele sa využije aj pri varení a pečení.


➡️ FIT JABLČNÉ LIEVANCE S KARAMELOM

Jablčné lievance zo špaldovej múky vyzerajú zložito, ako recept na pomalé víkendové ráno, ale omyl! Cesto na lievance máte vymiešané za dve minútky a hotové lievančeky máte na stole za minút desať. V zdobení sa medze nekladú. Pokiaľ nedržíte striktný jedálniček môžete si dopriať klasický karamel, pokiaľ si kalórie strážite, máme variant aj pre vás.

Ingrediencie s postupom


Arašidy s príchuťou slaný karamel

Dokonalá chuť, jemná krémová konzistencia a úžasná vôňa. Tento chuťový skvost sa skladá z troch kvalitných ingrediencií: suchých pražených arašidov z Argentíny, jemne vyladenej karamelovej čokolády z Belgicka a štipky soli Maldon z Veľkej Británie, ktorú nasolila samotná kráľovná. Dokonalý gurmánsky zážitok bez kompromisov. Najlepšie chutí tekutý, pri izbovej teplote a dobre premiešaný.


⏩️ KREHKÝ APPLE PIE V ZDRAVEJŠEJ VERZII

Máte chuť na klasický apple pie, ale strážite si kalórie? Vyskúšajte náš recept na krehký jablkový koláč bez pridaného cukru. Na koláči si pochutnáte a pritom ušetríte hromadu kalórií.

Ingrediencie:

Postup:

  1. Na cesto si všetky suroviny vypracujeme v jednotnú guličku.
  2. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a dáme aspoň na 30 minút odležať do chladničky.
  3. Medzitým si jablká olúpeme, nastrúhame nahrubo a zmiešame s pudingovým práškom.
  4. Cesto rozpolíme a časť vyvaľkáme naspodku formy vyloženej papierom na pečenie.
  5. Navrstvíme jablčnú zmes.
  6. Zvyšnú časť cesta vyvaľkáme a nakrájame, opasky a poukladáme navrch tak, aby vytvorili mriežku.
  7. Dáme piecť do predhriatej rúry na 180 ° cca 50 minút.

AllNutrition Jelly

Namiesto čerstvých jabĺk môžete použiť aj Jelly od AllNutriton.
Skutočne šťavnaté ovocie ponorené do ľahkého želé. Vynikajúca ovocná chuť bez pridaného cukru. Obsah ovocia v jelly je až 80%, je sladené erytrhitolom a má skutočne ovocnú chuť.


⏩️ MANDLOVO JABLČNÝ CHLEBÍK

Sladký chlebík, ktorý chutí po jabĺčku, škoricu, orieškovom masle a mandliach. Chuť, ktorú budete zbožňovať. Chlebík je hutnejší, skvele vás zasýti, doplní potrebných makronutrientov, pochutnáte si a ešte vám prevonia kuchyňu škoricou.

Ingrediencie korpus:


NÁŠ TIP: Jedna hrsť mandlí vážiaca necelých 30 gramov obsahuje až 20 rôznych flavonoidov, 9 gramov mononenasýtených tukov a 3,5 gramu tukov polynenasýtených. V jednej hŕstke mandlí nájdeme aj 3,5 gramu vlákniny. Tridsať gramov mandlí obsahuje aj 75 mg vápnika, 200 mg draslíka a 76 mg horčíka.


Nezabudnite, že veľa ďalších receptov, nájdete u nás na blogu!

Mohlo by Vás zaujímať:

TEKVICOVÉ RECEPTY | 5X INAK

V tomto článku vám predstavíme 5 nápadov na to, ako využiť tekvicu v sladkých receptoch.

Nadýchaná PROTEÍNOVÁ kaša | Tip na RAŇAJKY

Vyskúšajte náš recept na proteínovú kašu! Príprava vám zaberie pár minút, ale kaša je nadýchaná, krémová, lahodne sladká a navyše obsahuje veľa bielkovín. Vďaka tomu je teplá, sýta a dodá vám energiu na celé dopoludnie.

Sleduj nás: