Cejlónska škorica je sladký druh škorice vyhľadávaný pre svoju veľmi jemnú, sladkú chuť a bohatú arómu.
Škorica sa už po stáročia používa na liečbu rôznych zdravotných problémov, ako sú menštruačné problémy, artritída, kvasinkové infekcie, hnačka, prechladnutie a chrípka a tráviace problémy.
Škorica, či už ju jete, alebo k nej čucháte, má schopnosť zvyšovať mozgovú aktivitu. Bolo tiež preukázané, že zmierňuje nervozitu a zlepšuje pamäť. Štúdia, ktoráto ďalej dokázala, ešte zistila, že škorica pomáha zlepšovať koncentráciu a urýchľuje vizuálnu reakciu.
Okrem toho má škorica schopnosť čistiť krv, zlepšovať krvný obeh, liečiť infekcie, zmierňovať bolesť, regulovať hladinu cukru v krvi, chrániť srdce pred chorobami, zlepšovať činnosť a zdravie hrubého čreva, zlepšovať dýchanie a trávenie, zmierňovať menštruačné problémy a zvyšovať tvorbu materského mlieka.
Je sladká, má jemnú chuť a bohatú arómu. Je bohatá na sacharidy. Je tiež drahšia, preto ju výrobcovia často miešajú s lacnejšou a chuťovo drsnejšou škoricou Cassia. To však s výživou LSP nemôžete urobiť, pretože táto značka je v Nemecku stále oceňovaná najvyšším a najlepším hodnotením kvality. Nulový cejlónsky zimt pochádza z vnútornej kôry stále zeleného stromu cejlónskej škorice. Má nezameniteľnú a výnimočne sladkú arómu. Používa sa na ochutenie obilných kaší, sladkých a ovocných jedál. Pravá aróma škorice je vhodná na prípravu horúcich nápojov (čaju, vareného vína alebo kávy). V kozmetike sa používa aj na anticelulitídne a liečivé zábaly.
Balenie: 500 g
Minimálna trvanlivosť: pozri obal
Zloženie: 100% cejlónska škorica
Priemerné výživové údaje na 100 g výrobku:
|
|
Energetická hodnota
|
1137 kJ
|
Sacharidy
|
56 g
|
z toho cukry
|
55 g
|
Bielkoviny - proteín
|
4 g
|
soľ
|
0.7 g
|
Tuky
|
3.2 g
|