Môj účet
Prihlásiť sa
Menu

TEKVICOVÉ RECEPTY | 5X INAK

Fitness recepty

Tekvica ide ruka v ruke s jeseňou, či už je oranžová, hnedá alebo zlatá, tieto plody sú ikonou sezóny! V tomto článku vám predstavíme 5 nápadov, ako použiť tekvicu v sladkých receptoch. Môžete si pochutnať na klasickom ľahkom tekvicovom koláči, ktorý vďaka svojmu pyré dodá receptu jemnosť a vláčnosť, alebo možno na veľmi kreatívnych proteínových tekvicových mini buchtách, ktoré sú skvelé ku káve alebo na raňajky na pochmúrne ráno. Príďte sa pozrieť!

V tomto článku sa môžete tešiť na nasledujúce recepty:

  • Bielkovinové tekvicové mini palacinky
  • Fit tekvicový koláč s bielou čokoládou
  • Tekvicový koláč so smotanovou polevou
  • Odľahčené fit kocky z tekvice
  • Jesenný fit tekvicový koláč

Keď ľudia myslia na pečenie a sladké recepty, často sa desia myšlienky, že budú plní cukru alebo že priberú. Nejde vždy o to, aby ste jedli veľa sladkého, ale o celkový príjem kalórií a dostatok všetkých makroživín. Koniec koncov sme sa však pri všetkých našich receptoch zamerali na kvalitné potraviny a, samozrejme, na malé množstvo jednoduchých cukrov a dostatok bielkovín.

Na blogu už máme veľa receptov, ale keďže je tu jeseň, vybrali sme naše obľúbené tipy na recepty s použitím tekvice. Veríme, že v tomto ročnom období má tekvicu takmer každý. Poďme sa teda spoločne pozrieť na to, ako využiť tekvicu!

➡️ Proteínové tekvicové mini palacinky

Jesenný dezert ku káve alebo raňajky na pochmúrne ráno hotové za štvrťhodinku, a to vrátane prípravy! Upečte si sladké a zároveň zdravé a fit tekvicové mini buchtičky. Postup je jednoduchý a rýchly, stačí zmiešať ingrediencie, na chvíľu vložiť do rúry a roztomilé malé buchtičky sú hotové.

Zloženie:

Postup:

Všetko spolu zmiešajte a vložte do asi desiatich tortových foriem vymastených kokosovým olejom. Pečieme ich v predhriatej rúre pri 180 °C 13 minút. Keď vychladnú, z každej bundt torty odrežeme spodok, prikryjeme ich, polejeme bielou čokoládou a do stredu dáme škoricu.


Lucky Alvin Zimná edícia Pumpkin Spice

Zaujímavá kombinácia chutí so symbolickou vôňou tekvicového korenia. Tá správna kombinácia na chladnejšie dni. Zimnú limitovanú edíciu tvorí nová kombinácia nasucho pražených arašidov a pekanových orechov, osladená belgickou mliečnou čokoládou a prevoňaná tekvicovým korením Antonín.


➡️ Fit tekvicový koláč s bielou čokoládou

Upečte dokonalý koláč s polevou z bielej čokolády, tvarohu a lieskových orieškov. Vďaka tekvicovému pyré je koláč vláčny, zároveň je plný bielkovín a jeho chuť je úplne fantastická!

Zloženie:

Postup:

Zmiešajte ovsené vločky, proteín, erytritol, roztlačený banán s práškom do pečiva, orechovým maslom, vajcom a tekvicovým pyré. Polovicu zmesi vložte do bábovkovej formy vymastenej kokosovým olejom. Rozpustenú bielu čokoládu zmiešame s tvarohom a proteínom a vložíme do formy. Pomocou noža zložte cesto. Zvyšok cesta nalejte do formy a zakryte potravinárskou fóliou. Pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C 60 minút. Keď koláč vychladne, prelejte ho bielou čokoládovou, tvarohovou a proteínovou polevou ako predtým. Posypte arašidmi a nasekanou bielou čokoládou.

➡️ Tekvicový koláč s pudingovým krémom

Vhodný tekvicový koláč si môžete vychutnať kedykoľvek počas roka! Tekvicové pyré dodáva receptu vláčnosť a jemnosť, v kombinácii so škoricou a vanilkou vytvára neodolateľnú kombináciu. A určite v ňom nechýbajú ani bielkoviny, ako to už v našich receptoch býva.

Zloženie:

Krém:

Postup:

  1. V miske zmiešame múku, bielkoviny, škoricu a citrónovú kôru. 
  2. Potom zmes pridáme k tekvicovému pyré, mlieku, vanilke, žĺtkom a dôkladne premiešame. 
  3. Zľahka vmiešame sneh z vyšľahaných bielkov so štipkou soli. 
  4. Cesto nalejte do formy vyloženej papierom na pečenie a pečte v predhriatej rúre pri 180° približne 50-60 minút. 
  5. Po upečení necháme vychladnúť a medzitým si pripravíme krém. Stačí zmiešať tvaroh s medom alebo iným sladidlom. Môžete ho tiež ochutiť vanilkou. 
  6. Vychladnutý koláč prekrojíme na polovicu a spodnú polovicu potrieme polovicou tvarohového krému. 
  7. Vrchnú časť základu prikryjeme a navrch natrieme zvyšok krému. Pokvapkajte 
  8. kakaom a uložíme do chladničky aspoň na 2 hodiny.

Smarfuel 100% Whey protein

Proteín SmartFuel je jednoznačne zameraný na kvalitu, využiteľnosť a vstrebateľnosť. Obsah sladidiel a ochucovadiel je obmedzený na absolútne minimum, a napriek tomu chutí skvele. Ideálny na pečenie: testované!


➡️ Odľahčené kocky z tekvice

Prichádza daždivá jeseň, ale má jedno veľké pozitívum, a to tekvice, ktoré spolu so škoricou vytvárajú krásnu jesennú atmosféru. Najprv si pripravíme jednoduché tekvicové pyré, potom pridáme jogurtovú náplň a tekvicové kocky sú hotové :)

Zloženie:

POSTUP

Tekvicové pyré:

Najprv si pripravte tekvicové pyré. Tekvicu očistite a ošúpte. Dajte ju variť s poriadnou dávkou mletej škorice, ja som dala aj 1 celú škoricu. Varte približne 20 minút, kým nie je mäkká. Potom vodu scedíme, odstavíme a necháme vychladnúť. Tekvicu som rozmixovala v mixéri s asi 2 odmerkami vody z uvarenej tekvice.

Cesto:

Zmiešajte múku, škoricu, prášok do pečiva, cukor a stéviu. Potom pridajte tekvicové pyré, mlieko, vajcia a asi 100 ml tekvicovej vody. Dobre premiešajte a môžete pridať flavdrops alebo med, potom pridajte orechy.

Jogurtová náplň:
Zmiešajte jogurt, vajce a pudingový prášok, potom podľa chuti oslaďte medom, čakankovým sirupom alebo flavdrops.

Plech na pečenie vyložte papierom na pečenie. Nalejte naň časť cesta, potom náplň a nakoniec zvyšok cesta a uhlaďte ho. Potom pečte pri teplote 180 stupňov približne 25 minút.

➡️Jesenný vhodný tekvicový koláč

Koláč je v odľahčenej verzii, takže si ho môžete dopriať aj pri prísnejšom režime. Tekvicové pyré, ktoré si môžete kúpiť alebo jednoducho pripraviť (stačí rozmixovať uvarenú tekvicu), sa postará o to, aby bol koláč krásne vlhký, a perníkové korenie dodá koláču tú správnu jesennú vôňu a chuť.

Zloženie:

POSTUP

1. Múku zmiešajte s práškom do pečiva a perníkovým korením.
2. Potom pridáme tekvicové pyré, mlieko, žĺtok, vanilku a všetko spolu premiešame.
3. Do hladkého cesta vmiešame vyšľahaný bielok a vanilkový cukor.
4. Cesto vylejeme do formy na pečenie vyloženej papierom na pečenie.
5. Posypeme nasekanými orechmi.
6. Pečieme v predhriatej rúre pri 180° asi 35-45 minút.

Nezabudnite, že na našom blogu nájdete mnoho ďalších receptov!

Mohlo by vás zaujímat:

Chudnutie pre začiatočníkov. Čo je to kalorický deficit? A ako začať správne a udržateľne chudnúť?

Ak nevieš, ako začať chudnúť, vždy to bude ťažký a dlho pri tom nevydržíš. V tomto článku sa dozvieš základné pojmy a princípy, ako to funguje, na čom záleží, aby šla kilá konečne dole.

Rady na nafúknuté brucho. Príčiny, čo pomáha a ako sa ho zbaviť? 

Nafúknuté brucho môže znepríjemňovať každodenný život. Každý z nás už zažil nafúknuté brucho - ťažko stráviteľné jedlo, veľké porcie, prejedanie. Ak sa nadúvanie často opakuje, musíte začať hľadať príčinu.

Sledujte nás na sociálnych sieťach: