Môj účet
Prihlásiť sa
Menu

SYNEPHRINE NIE JE EFEDRÍN, ale funguje!!

Všetci tí, Ktory sa aspoň trochu orientujte na poli doplnkovej a športovej výživy, si isto stále pamätajú na boom, ktory bol okolo VÝROBKOV na chudnutie obsahujúcich Efedrín. Ale v druhej polovici roka 1997 došlo k výraznej zmene prístupu ministerstva zdravotníctva k výrobkom obsahujúcich Efedrín a ich voľný predaj bol definitívne v SR zakázaný. Začali sa objavovať rôzne ďalšími látkami, ktorým sa pripisoval Rovňák efekt Ako efedrínu, ale tí, Ktory skusal oboje, vedia svoje. Až nedávno sa objavila nová látka, ktora je schopná vytvoriť v organizme veľmi podobný efekt ako efedrín ale bez záporného obchodného pôsobenia. Táto látka sa nazýva synefrínu.

❓ Čo je to synefrín?

Synefrín (synephrine) je hlavným, ale nie jediným, účinným komponentom, ktorý obsahuje ovocie rastliny Citrus aurantuim, v klasickej čínskej medicíne známy tiež ako Zhi shi. V okolitom svete je táto rastlina známa tiež ako zelený pomaranč alebo kyslý pomaranč či horký pomaranč. Citrus aurantium okrem synefrínu obsahuje ešte dve účinné látky - octopamin a tyramin.

Synefrín je chemicky veľmi podobný efedrínu a pseudoefedrínu, teda látkam obsiahnutým v niektorých liekoch (synteticky vyrobený efedrín) a prípravkoch používaných v nedávnej minulosti na redukciu nadváhy či zvýšenú energizáciu organizmu. Tie obsahovali prírodný efedrín a pseudoefedrín, ktoré pochádzali z rastliny MaHuang alebo chvojník čínsky. No po niekoľkých rokoch užívania sa objavili pomerne zásadné vedľajšie zdravotné účinky. Preto bol voľný predaj potravinových doplnkov obsahujúcich efedrín a pseudoefedrín takmer na celom svete zakázaný.

❓ Prečo je užívanie efedrínu rizikové?
Pri používaní efedrínu dochádza k nešpecifickému ovplyvňovaniu všetkých beta-adrenergných receptorov, čoho následkom nielen úbytok tukového tkaniva, ale i negatívne ovplyvnenie činnosti srdca a centrálneho nervového systému. U citlivých jedincov sa objavovali problémy spojené so zvýšeným krvným tlakom, ďalej búšenie srdca, nervozita, agresivita či depresia. V USA je dokonca na účet nadbytočného užívania efedrínu pripísaných i niekoľko úmrtí.

❓ Ako synefrín vlastne pôsobí?
Synefrín by sme mohli nazvať stredne silným stimulantom, ktorý funguje principiálne rovnako ako napríklad kofeín. To znamená, že pri užívaní synefrínu dochádza k navýšeniu množstva okamžite využiteľnej energie, potlačeniu chuti do jedla, zvýšeniu metabolických obrátok a výšeniu výdaja energie. Deje sa to prostredníctvom špecifickej stimulácie (na rozdiel od efedrínu a pseudoefedrínu) adrenergných receptorov (beta-3). Tým dochádza predovšetkým ku stimulácii tukového metabolizmu prostredníctvom navýšenia termogenézy a zrýchlenia bazálneho metabolizmu. Podľa vládnej organizácie Department od Physiology pri Georgetownskej univerzite v USA, je synefrín asi jedinou legálnou účinnou termogénnou látkou, ktorá svojim efektom plne nahradzuje efedrín a pseudoefedrín.

❓ Je synefrín bezpečný?
Synefrín patrí medzi nemnoho doplnkov, ktorých efekt bol testovaný nielen na laboratórnych zvieratách, ale i na ľuďoch. Pri klinických testoch s vysokými dávkami Citrus aurantium, obsahujúcich štandardizovaný extrakt synefrínu, neboli pozorované žiadne vedľajšie účinky na srdcovú činnosť alebo psychiku testovaných jedincov.

❓ Ako synefrín dávkovať?
Synefrín bol podrobený testovaniu vo všemožných dávkach a kombináciách. Ako optimálna a dostačujúca dávka sa ukázala denná dávka vo výške 10-20 mg. Optimálne je celú dennú dávku rozdeliť do dvoch a užívať ráno pred raňajkami a poobede pred jedlom či poobednou fyzickou aktivitou. Stimulačný efekt synefrínu trvá asi 4-6 hodín, preto neužívajte výrobky so synefrínom pred spaním.

Pri výbere synefrínového výrobku ale sledujte, koľko ČISTÉHO synefrínu vlastne obsahuje. Väčšina výrobku obsahuje 3-6% extrakt z Citrus aurantium. Preto si, pokiaľ to výrobca uvádza, urobte vlastný prepočet, aby ste zistili naozajstnú koncentráciu. Nikdy nekupujte výrobok, kde nebude uvedené percento extraktu. Nemusí tam byť totiž vôbec nič.

❓ S čím ide synefrín kombinovať?
Optimálna je synergická kombinácia s ďalšou účinnou termogénnou látkou - kofeínom. Pomer medzi synefrínom a kofeínom by mal byť približne 1:10. Preto by denná dávka nemala prekročiť 20 mg synefrínu a 200 mg kofeínu. Pre zlepšenie efektu oboch látok je vhodný ešte prípravok kyseliny salicylovej, pochádzajúci z vŕbovej kôry. Tá odvádza prostredníctvom zlepšeného prietoku krvi perifériou vytvorené teplo von z organizmu.

Žebříček TOP synefrinů


Sizeandsymmetry Synephrine

Podporuje tri hlavné mechanizmy vedúce ku strate telesnej hmotnosti - odbúravaniu lipidov (tukov), zvyšovaniu energetického výdaja s pomocou thermogénneho mechanizmu pôsobenia a eliminácie nadbytočnej vody v organizme.
TIP: Často v akcii Synephrine 100 tablet + Caffeine 60 kapslí zadarmo!


Czech Virus Synephrine MAX

Synephrine MAX je produkt so štandardným obsahom synefrínu. Synefrín pôsobí termogénne, dokáže teda potencionálne zvýšiť výdaj energie.


Nutrend Synephrine

Stimuluje termogenézu (tvorbu tepla) v organizme, čo zvyšuje energetický výdaj v priebehu dňa. Tento termogénny účinok funguje v pokoji i pri fyzickej záťaži.


Komplet ponuka Synefrínov >>>

 

Mohlo by vás zaujímať:

Stuhnutá vrstva tuku na orieškovom kréme? Nebojte, nie je skazené?

Ste milovníkmi orieškových krémov, ale zarazila vás stuhnutá vrstva tuku na povrchu? Nejedná se o pleseň ani inú pohromu, ale ide o prirozdzený jav.

Ako vybrať kvalitný spaľovač tukov? Vybrali sme najlepšie spaľovače tukov.

Spaľovače tukov sú obľúbeným doplnkom športovej výživy. Potrebujete pomôcť vybrať ten najlepší? Ukážeme vám tie najlepšie a dozviete sa tipy, ako maximálne podporiť ich účinok.

Sledujte nás na sociálnych sieťach: