Môj účet
Prihlásiť sa
Menu

Ako zvýšiť testosterón? Fungujú vôbec stimulanty testosterónu? Ako je na tom AdaptoTest od Prom-inu?

Optimalizácia produkcie hormónov je zložitá, komplexná a je zložité ju zásadne ovplyvniť pozitívnym smerom. Vytvoriť produkt, ktorý má naozaj zmysel užívať a nebude len ťahaním peňazí z vrecka zákazníkov, je ešte zložitejší. Práve preto ste na „TESTOSTERON BOOSTER“ od firmy PROM-IN čakali tak dlho!

Možno ste vyskúšali rad produktov zvaných „Testosterón Booster“ a tiež ste najskôr zistili, že väčšina z nich až tak veľmi nefunguje.

Tu niekoľko dôvodov, prečo tomu tak je:

✅ Sekrécia testosterónu nejde zásadne navýšiť, ide ale optimalizovať
✅ Dôležitá je predovšetkým redukcia kortizolu a optimalizácia hormonálnej rovnováhy
✅ Je dôležité použiť funkčné zložky v dostatočných dávkach
✅ Niektoré zložky môžu mať v dlhodobom horizonte negatívny efekt, napríklad Tribulus

Optimalizácia produkcie hormónov je zložitá, komplexná a je zložité ju zásadne ovplyvniť pozitívnym smerom. Vytvoriť produkt, ktorý má naozaj zmysel užívať a nebude len ťahaním peňazí z vrecka zákazníkov, je ešte zložitejší. Práve preto ste na „TESTOSTERON BOOSTER“ od firmy PROM-IN čakali tak dlho!

Povedzme si to na rovinu, nový ADAPTOTEST nie je testosterón booster. Prečo? Pretože nič také neexistuje. Avšak na rozdiel od konkurenčných produktov, ktoré to tvrdia, ADAPTOTEST poskytne potenciál zlepšiť rovnováhu Vašich hormónov, a to v dlhodobom horizonte. ​

Nesľubujeme nemožné, pretože, ako viete, sme transparentní a vyrábame „poctivé“ suplementy s funkčným zložením. Zloženie hovorí vždy za všetko.

ADAPTOTEST = adaptogény v dostatočnom množstve:

✅ Fenugreek

Každá dávka AdaptoTest obsahuje vysoko kvalitný extrakt fenugreek. Táto zaujímavá rastlina obsahuje furostanolové saponíny s niekoľkými zaujímavými efektmi. Tieto saponíny preukázali priame ovplyvnenie činnosti leydigových buniek aktiváciou kľúčových enzýmov zodpovedných za premenu cholesterolu na testosterón. Fenugreek súčasne výrazne znižuje oxidačný stres, a práve semenníky sú veľmi citlivé na oxidačné pôsobenie, a to je jednou z príčin zníženej produkcie testosterónu u športovcov. Čo je však najdôležitejšie? Fenugreek vie uvoľniť viac testosterónu z jeho hlavného viažuceho sa globulínu SHBG, čo znamená viac aktívneho testosterónu. A posledná bomba pre túto kľúčovú zložku nášho produktu: fenugreek znižuje konverziu testosterónu na DHT a estrogén. Čiže ponúka ultimátnu ochranu vašej prostaty a navyše výrazne zvýši spaľovanie tuku.

✅ KSM-66 Ashwagandha

Adaptotest obsahuje ASHWAGANDHA KSM-66. Tento full-spectrum extrakt ponúka maximálnu bioaktivitu. KSM-66 zlepší spánok, pomôže zvládať stres a podporí fyzickú silu a vytrvalosť. Vďaka starostlivému spracovaniu a štandardizácii na withanolidy poskytuje KSM-66 silné adaptogénne účinky, podporené rozsiahlymi klinickými štúdiami. Táto zmena zvyšuje efektivitu Adaptotestu v oblastiach kontroly stresovej reakcie, podpory kognitívnych funkcií, celkového fyzického zdravia a mentálnej rovnováhy. ASHWAGANDHA KSM-66 ako synergista pre všetky ostatné zložky robí Adaptotest absolútnym lídrom v tejto kategórii produktov.

✅ Rhodiola Rosea

Ďalšia adaptogénna rastlina, ktorá pôsobí v synergii s ostatnými zložkami produktu. Nejedná sa síce o zložku, ktorá by mala priamy vplyv na hladinu testosterónu, jej komplexné pôsobenie však v konečnom dôsledku pôsobí na celkový hormonálny balans. Rhodiola pomáha redukovať príznaky stresu a zlepšiť spánok. Súčasne optimalizuje funkcie pečene a obličiek.

✅ Kórejský ženšen extrakt

Snáď najznámejšia adaptogénna bylina. Ako takmer všetky adaptogény zaistia silné antioxidačné a protizápalové vlastnosti. Znižuje zápalové markery a chráni telo pred oxidačným stresom. Podobne ako Rhodiola pomáha znížiť príznaky stresu, pôsobí proti depresii a úzkosti, zlepšuje náladu. Využíva sa pri erektilnej dysfunkcii, podporuje sexuálnu výkonnosť a zvyšuje libido.

✅ Muira Puama

Je ďalším príkladom toho, že hovoriť u adaptogénov o zvyšovaní hladín testosterónu je len obmedzené vnímanie celku a nepochopenie, že takto to jednoducho nefunguje. Pri väčšine efektov by som sa pri všetkých zložkách nášho produktu iba opakoval a vlastne som to aj robil v predchádzajúcom texte. Snažím sa takpovediac „vypichnúť“ len to zaujímavé. Muira Puama ponúka veľmi zaujímavé efekty. Pôsobí na oblasť corpus cavernosa, a tým pomáha udržať erekciu. A to sa hodí.


❌ Prečo bez Tribulusu a DAA ❌

Obe vyššie zmienené zložky ponúkajú určitý potenciál, avšak ich pôsobenie je obmedzené v čase. Tribulus je vynikajúci v podpore činnosti obličiek a pečene, podobne aj kyselina D-asparagová. Bohužiaľ u tribulusu je riziko súčasnej stimulácie aromatizácie, a tým následné zvýšenie hladín estrogénu. DAA je zase efektívna. Bohužiaľ na optimalizáciu hladín hormónov funguje práve veľmi obmedzenú dobu. Preto je vhodné ju využiť iba krátkodobo, napríklad v období extrémnej záťaže. AdaptoTest je však koncipovaný tak, aby vám pomáhal po celý rok.

AdaptoTest nie je ultimatívny „TESTOSTERON BOOSTER“, hoci by to znelo super. Bohužiaľ toto žiadny legálny produkt nezaistí.

AdaptoTest vám pomôže:

  • optimalizovať hormonálnu rovnováhu
  • zlepšiť regeneráciu
  • redukovať estrogén
  • pomôže k zdraviu prostaty
  • zlepší náladu
  • a možno aj zlepší vaše libido :)

Ak sa chcete o testosteróne dozvedieť viac, odporúčame si pozrieť naše video s Andrejom a Jirkom. Vo videu sa dozviete, či sa dá testosterón zvýšiť prirodzene, ako to s testosterónom funguje v ľudskom tele, alebo napríklad to, aké prijímať doplnky. Viac vo videu:

Mohlo by vás zaujímať: 

ADAPTOGENY: Pomôžu so stresem a skvalitní spánok. Ako ich užívať a kedy uvidím výsledky?

Adaptogény sú byliny a huby, ktoré sú schopné prežívať v extrémnych nehostinných podmienkach, či už sú to horúca, veľká zima alebo vysoká nadmorská výška. Vďaka tomu, kde všade dokážu prežiť sú bohaté na vitamíny, minerály a ďalšie mikronutrienty, z ktorých môže ťažiť aj ľudský organizmus.

Výživa a suplementácia vo vytrvalostných športoch

Vytrvalostné športy sa zameriavajú na dlhodobú fyzickú aktivitu a vyžadujú si trvalý výkon počas dlhšieho časového obdobia.

Sleduj nás:  

Referencie:
  1. Tambi, M. I., et al. Standardised water-soluble extract of Eurycoma longifolia, Tongkat ali, as testosterone booster for managing men with late-onset hypogonadism? Andrologia 44 (Suppl 1):226-30, 2012.
  2. George, A. and Henkel, R. Phytoandrogenic properties of Eurycoma longifolia as natural alternative to testosterone replacement therapy. Andrologia. In press, 2014.
  3. Low, B. S., et al. Eurycomanone, the major quassinoid in Eurycoma longifolia root extract increases spermatogenesis by inhibiting the activity of phosphodiesterase and aromatase in steroidogenesis. J Ethnopharmacol 149(1):201-7, 2013.
  4. Ismail, S. B., et al. Randomized Clinical Trial on the Use of PHYSTA Freeze-Dried Water Extract of Eurycoma longifolia for the Improvement of Quality of Life and Sexual Well-Being in Men. Evid Based Complement Alternat Med. 2012.
  5. Choudhary, D., et al. Body weight management in adults under chronic stress through treatment with Ashwagandha root extract - A double-blind, randomized, placebo-controlled trial. Journal of Evidence-Based Complementary and Alternative
  6. Oathes, D. J. and Ray, W. J. Depressed mood, index finger force and motor cortex stimulation: A transcranial magnetic stimulation (TMS) study. Biological Psychology 72(3): 271-277, 2006.
  7. Ahmad, M. K., et al. Withania somnifera improves semen quality by regulating reproductive hormone levels and oxidative stress in seminal plasma of infertile males. Fertil Steril 94(3):989-996, 2010.
  8. Shevtsov V., Zholus B., Shervarly V., Vol’skij V. B., Korovin Y. P., Khristich M. P., Roslyakova N. A., Wikman G. A randomized trial of two different doses of a SHR-5 Rhodiola rosea extract versus placebo and control of capacity for mental work. Phytomedicine 2003; 10(2-3): 95–105.
  9. Khanum F., Bawa A. S., Singh B. Rhodiola rosea: a versatile adaptogen. Comprehensive Rev. Food Sci. Food Safety 2005; 4(3): 55–62.
  10. Panossian A., Wikman G., Sarris J. Rosenroot (Rhodiola rosea): Traditional use, chemical composition, pharmacology and clinical efficacy. Phytomedicine 2010; 17(7): 481–493.
  11. afari M., Felgner J. S., Bussel I. I., Hutchili T., Khodayari B., Rose M. R., Vince-Cruz C. Mueller L. D. Rhodiola: A promising anti-aging Chinese Herb. Rejuvenation Res. 2007; 10(4): 587–602.
  12. Yang S., Yu H., Kang D., Ma Z. Q., Qu R., Fu Q., Ma S. P. Antidepressant-like effects of salidroside on olfactory bulbectomy-induced pro-inflammatory cytokine production and hyperactivity of HPA axis in rats. Pharmacol. Biochem. Behav. 2014; 124: 451–457.
  13. Harkey MR, Henderson GL, Gershwin ME, Stern JS, Hackman RM. Variability in commercial ginseng products: an analysis of 25 preparations. Am J Clin Nutr.. 2001, roč. 73, čís. 6, s. 1101–6.
  14. Ji QC, Harkey MR, Henderson GL, Gershwin ME, Stern JS, Hackman RM. Quantitative determination of ginsenosides by high-performance liquid chromatography-tandem mass spectrometry. Phytochem Anal.. 2001, roč. 12, čís. 5, s. 320–6.
  15. Vogler BK, Pittler MH, Ernst E. The efficacy of ginseng. A systematic review of randomised clinical trials.. Eur J Clin Pharmacol.. 1999, roč. 55, čís. 8, s. 567–75.
  16. VALÍČEK, Pavel et al. Léčivé rostliny tradiční čínské medicíny. Hradec Králové: Svítání, 1998.
  17. Howes, MJ; Houghton, PJ (January 2012). "Ethnobotanical treatment strategies against Alzheimer's disease". Current Alzheimer Research. 9 (1): 67–85
  18. Youngken, H.W (1921). "Observations on Muira-Puama". Journal of the American Pharmaceutical Association. 10 (9): 690–692.