Môj účet
Prihlásiť sa
Menu

Ako vybrať kvalitný proteín? Najlepší prírodný srvátkový proteín.

Na dostatočný príjem bielkovín by mal dbať každý z nás, či už ste aktívny športovec alebo nie. Proteíny majú na starosť mnoho funkcií. Sú nevyhnutné pre fungovanie celého organizmu:

✅ Sú stavebnou zložkou buniek a tkanív
✅ Zprostredkovávajú transport látok po tele
✅ Sú zdrojom esenciálnych aminokyselín, ktoré si telo samo nevie vytvoriť
✅ Môžu slúžiť ako zdroj energie
✅ Sú nevyhnutné pri budovaní svalovej hmoty
✅ Zo všetkých makroživín majú najväčšiu schopnosť zasýtiť, a to je ten dôvodov, prečo by nemali chýbať v žiadnom redukčnom jedálničku
✅ Zo všetkých makroživín majú najväčší termický efekt (to znamená, že telo spotrebuje asi 30% energie na trávenie)

AKO VYBRAŤ KVALITNÝ PROTEÍN?

Mnoho ľudí nechce užívať umelé sladidlá a farbivá, a preto hľadajú prírodný srvátkový proteín. Jirka Vacek na túto tému preto natočil video, aby objasnil otázky s tým spojené, ako sú: Prečo sú prírodné proteíny drahšie? Prečo nemajú tak dobrú chuť? Čím sa na etikete riadiť pri výbere proteínu?

O čom je vo videu reč:

0:00 Úvod
1:55 Ako poznať kvalitný srvátkový proteín?
3:00 Na čo pozerať pri výbere proteínu?
6:45 Pre koho sa vyplatí maximálna kvalita?
8:10 Kvalita na úkor chuti? Nie, naozaj nie sú skazené.
13:45 České značky majú jedny z najkvalitnejších proteínov.
19:00 Prečo si ľudia myslia, že koncentrát je nekvalitný? Je to naozaj tak?
22:00 Extrifit a Nutrend sú zastarané? Rozhodne nie.
25:00 Zhrnutie. Balastné látky, arómy, farbivá.

Tipy na prírodné proteíny od Jirky Vacka:

SmartFuel 100% whey protein - Natural

100% proteínu je získané šetrne priamo z čerstvého mlieka pochádzajúceho od kráv z kontrolovaných európskych chovov, pasúcich sa na pastvinách a kŕmených výhradne trávou, výsledkom je najvyššia možná kvalita bez zbytočných aditív. Srvátkový koncentrát je vhodný pre športovcov aj na bežné doplnenie bielkovín. Podporuje regeneráciu, udržanie a budovanie svalovej hmoty.


MyoTec I Love BIO Protein 1400 g

Špičkové zdroje bielkovín garantovaného pôvodu a čistoty v certifikovanej kvalite BIO. Základ tvorí výberová zmes bielkovín v garantovanom pomere 1:1 (nedenaturovaný srvátkový proteínový koncentrát a natívny mliečny proteínový koncentrát) z lokálnej rakúskej produkcie s najvyššími štandardmi s garanciou jasného pôvodu, použité mlieko z biofariem v Rakúsku, Švajčiarsku, Nemecku a Veľkej Británii. Produkt je GMO free, bez obsahu umelých sladidiel, syntetických zložiek a balastných aditív.


Prom-in CFM Clean 1000g

Úplne prírodný proteínový suplement vyrobený z natívneho srvátkového proteínu. K ochuteniu sú použité prírodné suroviny, žiadne umelé sladidlá ani farbivá. Vďaka použitiu kvalitných surovín sme dosiahli krémovú delikátnu chuť. Produkt je obohatený o probiotiká a enzýmy. V jednej porcii je 29g bielkovín.


Reflex Natural Whey 2,27 kg

Proteín spracovaný CFM metódou na podporu rastu svalovej hmoty, ktorý je vhodný pri diéte. Neobsahuje žiadne umelé aditíva. Obsahuje patentovanú formu Digezyme, čo je exkluzívnou kombináciou jedenástich enzýmov a probiotickej kultúry lactospore. Neobsahuje syntetické príchute, umelé sladidlá (aspartam, acesulfam K atď.), umelé farbivá ani zahušťovadlá (guarová guma, polydextróza atď.), protispekavé látky (fosforečnan vápenatý, oxid kremičitý atď.), umelé ochucovadlá a ďalšie.


BiotechUSA Iso Whey Zero Natural

Proteín obsahuje až 95% kvalitného srvátkového izolátu. Proces výroby prebieha mikro a ultrafiltráciou pri nízkych teplotách tak, aby nedošlo k poškodeniu štruktúry obsiahnutých bielkovín. Srvátkový izolát je forma bielkovín s rýchlou vstrebatelnosťou. Je ideálny po cvičení alebo kedykoľvek počas dňa ako snack. Izolát má na rozdiel od klasických koncentrátov nižší obsah jednoduchých sacharidov (cukrov). Vďaka nízkemu množstvu tukov a cukrov je vhodný i do diéty. Ocenia ho i ľudia, ktorí majú problém tráviť laktózu, pretože vďaka filtráciám je odstránená.

Mohlo by vás zaujímať:

Proteíny: Dávkovanie, kedy a ako užívať proteín?

Dnes už každý vie, že bielkoviny potrebujeme k regenerácii svalového tkaniva poškodeného počas intenzívneho tréningu a taktiež k dodaniu dostatočného množstva aminokyselín potrebných k tvorbe bielkovín tvoriacich zväčšujúcu sa svalovú hmotu.

Kreatín dávkovanie - ako kreatín užívať, koľko a kedy?

Kreatín je svalový energizér, ktorý priamo zvyšuje výkon svalov. Látka, ktorá podporuje rast číre svalovej hmoty a nepriamo znižuje hladinu podkožného tuku. Ale viete ako ho užívať, koľko a kedy?

Sledujte nás na sociálnych sieťach: