Môj účet
Prihlásiť sa
Menu

TOP 5 zdravých desiat do práce

Zdravé Dezerty

Z nášho blogu sme vybrali TOP 5 chutných receptov na desiaty, ktoré sa hodia do práce, do školy alebo na cesty. Všetky recepty sú veľmi jednoduché a rýchle na prípravu. Nájdete v nich veľmi kvalitné suroviny, ktoré dodajú vášmu telu potrebné živiny a vďaka vysokému obsahu bielkovín vás dokonale zasýtia. Vyskúšajte ich všetky a nájdite si svojho favorita.

V tomto článku sa môžete tešiť na nasledujúce recepty:

  • Tapioka puding s kokosovým mliekom
  • Škoricový koláč s jabĺčkami a arašidovým krémom
  • Domáci pribiňáčik
  • Proteínová nutella
  • Cottage hrčky

Je veľmi bežné, že v práci alebo v škole nenarazíte na jedáleň so širokou ponukou jedál. Ak na niečo narazíte, zvyčajne sú to sušienky, čipsy a iné spracované potraviny. Určite nie je zlé z času na čas si tieto potraviny dopriať, nie je však múdre a už vôbec nie zdravé založiť na nich celý svoj jedálniček. Ich veľkou nevýhodou je, že majú veľmi malú sýtiacu schopnosť, a aj keď nimi rýchlo zaženiete hlad, o chvíľu budete opäť hladní. Je to najmä preto, že obsahujú veľmi málo bielkovín a na druhej strane vysoké množstvo jednoduchých sacharidov a nasýtených tukov. Preto sme pre vás pripravili niekoľko receptov, ktoré vám pomôžu pripraviť si doma za pár chvíľ zdravú desiatu, na ktorej si pochutnáte a ešte vás aj zasýti.

➡️ TAPIOKA PUDING S KOKOSOVÝM MLIEKOM

Inšpirujte sa naším receptom na veľmi netradičný, ale pritom chutný dezert. A tým je puding z tapiokových perál s kokosovým mliekom. Hodí sa ako dezert po obede alebo ako desiata. Dozdobiť si ho môžete podľa chuti, či už čerstvým ovocím, Frulove in Jelly alebo Vašou obľúbenou marmeládou. Veľkou výhodou tapiokových perál je tá, že sú prirodzene bez lepku a tak si na tomto dezerte môžu pochutnať aj osoby s intoleranciou či alergiou na lepok.

Ingrediencie na 3 porcie:

  • 100 g tapioka perál
  • 400 ml vody
  • 1 plechovka kokosového mlieka
  • 1-2 PL medu (podľa chuti)

+ ovocie a Frulove in Jelly na ozdobenie

Postup:

  1. Deň vopred si tapiokové perly namočíme do vody.
  2. Nasledujúci deň prelejeme perly aj s vodou do kastrólika.
  3. Privedieme do varu a pridáme kokosové mlieko s medom.
  4. Miešame do zhustnutia, maximálne 10 minút.
  5. Puding naložíme do pohárov a ozdobíme Frulove a ovocím.

Country life Tapiokové perly

Tapiokové perly sú skvelé na prípravu chutných a bezlepkových dezertov. Perly sú vyrobené iba zo škrobu hľúz kríka Manioku, sú teda prirodzene bezlepkové a pochutnajú si aj jedinci s intoleranciou/alergiou na lepok. Z tapioky je možné pripraviť chutný dezert, puding alebo ich možno využiť aj na zahusťovanie. Perly veľmi dobre vážia vodu a majú neutrálnu chuť a jemnú vôňu.


➡️ ŠKORICOVÝ KOLÁČ S JABĹČKAMI A ARAŠIDOVÝM KRÉMOM

Čakáte návštevu? Potom je tento recept na chutný a vláčny koláč priamo pre vás! Koláč je plný jabĺčok, škorice a arašidového krému. Základ tvoria ovsené vločky, ktoré obsahujú veľké množstvo prospešnej vlákniny, spoločne s ryžovou múkou a škoricovým proteínom. Skvelú chuť podčiarkuje kombinácia jabĺčok a arašidového masla. Dokonalá vôňa Vám prevonia celý byt. A najlepšie je, že v recepte je použité minimum cukru, takže môžete maškrtiť úplne bez výčitiek.

Ingrediencie:

Postup:

  1. Najprv si v miske zmiešame ovsenú a ryžovú múku, spoločne s proteínom a kypriacim práškom.
  2. Následne pridáme žĺtky, nahrubo nastrúhané 1 jablko, mlieko, arašidový krém a vanilku.
  3. Celé dôkladne premiešame.
  4. V inej miske si vyšľaháme bielky s vanilkovým cukrom do tuhého snehu, ktorý opatrne vmiešame do cesta.
  5. Pripravíme si formu a vystelieme papierom na pečenie.
  6. 2/3 cesta vlejeme do formy.
  7. Zvyšnú 1/3 cesta zmiešame so škoricou a nalejeme na prvú vrstvu cesta.
  8. Druhé jablko si nakrájame na malé kocky a posypeme ním vrch koláča.
  9. Formu vložíme do predhriatej rúry na 180 stupňov a pečieme cca 40 minút.
  10. Po vychladnutí rozkrájame a môžeme ozdobiť lyžičkou arašidového krému.
  11. Dobrú chuť :)

SmartFuel Arašidový krém

Lahodný krém tvorený iba z jednej ingrediencie a to zo 100% arašidov vysokej kvality. Ide o čisto prírodný produkt bez zbytočných prímesí. Arašidový krém predstavuje skvelý zdroj energie, zdravých tukov aj bielkovín. Ďalej obsahuje množstvo vitamínov (napr. vitamín E), minerálov (napr. horčík) a antioxidantov. Je vhodný pre vegánov a neobsahuje lepok. V kuchyni ho využijete pri pečení, varení, na ozdobenie raňajkovej kaše či palaciniek, do smoothie alebo len tak na lyžičku.


➡️ DOMÁCI PRIBIŇÁČIK

Tiež ste ako dieťa milovali Pribiňáčik? Poďte si s nami pripraviť jej ľahkú fitness verziu, ktorú sme pre vás pripravili len z kvalitných surovín. Stačí pár základných surovín a váš domáci Pribiňáčik je hotový!

Ingrediencie:
250 g tučného tvarohu
140 g 5% gréckeho jogurtu

Postup:

  1. Do misky dáme tvaroh a grécky jogurt, prisypeme vanilkový proteín, prilejeme javorový sirup a všetko spoločne vyšľaháme do hladkého krému.
  2. Krém rozdelíme do dvoch pohárov, ktoré dáme na 30 min do chladničky.
  3. Potom už len dozdobíme a máme hotovo.

➡️ COTTAGE HRČKY

Máte radi pečivo? A čo tak sladké pečivo? Prinášame Vám jednoduchý a fit recept na sladké hrčky, ktoré si budete môcť vychutnať na raňajky či desiatu a to úplne bez výčitiek! Postačí Vám iba pár surovín a za chvíľku máte hotovo. Vychutnávať si ich môžete samotné, ale skvele chutia s marmeládou alebo orechovým maslom. Vďaka cottage syru obsahujú hrčky slušnú dávku bielkovín a tak aj skvele zasýtia.

Ingrediencie na 7-8 kusov:

  • 150 g cottage syra
  • 200 g špaldovej múky
  • 1 vajce + 1 vajce na potretie
  • 1 PL oleja
  • 2 PL mlieka
  • 1/2 vrecúška prášku do pečiva
  • 1 nastrúhaná mrkva
  • hrsť sušeného ovocia (marhule, hrozienka, ai)
  • 1 PL medu
  • štipka škorice

Postup:

  1. Vo veľkej miske si zmiešame všetky ingrediencie av prípade potreby pridáme múku alebo mlieko. Záleží na hustote cottage syra.
  2. Vypracujeme mierne lepivé cesto.
  3. Z cesta vytvoríme malé bochníčky.
  4. Bochníky premiestnime na plech, vystlaný papierom na pečenie a necháme ich chvíľku odpočinúť.
  5. Potom bochníky potrieme rozšľahaným vajcom a podľa chuti môžeme hrčky posypať nasekanými mandľami či inými orechmi.
  6. Dáme do predhriatej rúry na 180 stupňov, pečieme cca 15-20 minút.
  7. Po vychladnutí podávame s obľúbenou marmeládou či orechovým maslom :)
  8. TIP: Ak neholdujete sladkému pečivu, tak zo surovín vynechajte sušené ovocie, med, škoricu a mrkvu. A na posypanie použite hrubú soľ, syr a kocky slaniny.

Country life BIO Sirup ryžový

Pokiaľ hľadáte alternatívu k medu, potom vyskúšajte tento ryžový sirup. Sirup sa vyrába fermentáciou ryže a jeho veľkou výhodou je neutrálna chuť bez arómy, ktorá tak neovplyvňuje chuť výsledného pokrmu. Možno ho použiť všade, kde by ste použili cukor alebo med. Možno ho použiť v studenej aj teplej kuchyni. Hodí sa do pečenia, na varenie, na dosladenie kávy/čaja či na dochutenie jogurtu alebo granoly. Sirup je svetlý, veľmi tekutý a má oproti iným sirupom má pomerne nízku sladivosť.


NÁŠ TIP: Na našom blogu máme skvelý recept na proteínovú nutellu a na jej prípravu Vám postačí iba 5 ingrediencií. Nutella sa skvele hodí ako nátierka na cottage hrčky alebo ju môžete použiť ako ozdobu na ovsenú kašu alebo len tak na lyžičku, keď Vás naháňa maškrtná. Recept nájdete tu.


Nezabudnite, že veľa ďalších receptov, nájdete u nás na blogu!

Mohlo by Vás zaujímať:

Sladké spomienky na detstvo | Užite si ich fitness verziu​

Spomeňte si na svoje detstvo s týmito 3 skvelými receptami, ktoré sme pre vás vybrali z nášho blogu. Pamätáte si na obľúbené Kinder Pingue, Kinder Maxi King a Kinder Bueno? Tentoraz si doprajte fitness verziu.

Proteínový banán bread: Med a škorica

Tento recept na proteínový banánový chlebíček je jednoduchý na prípravu, jeho vôňa naplní váš domov a skvele obohatí váš jedálniček.

Sleduj nás i na sociálných sieťach: