Môj účet
Prihlásiť sa
Menu

Proteínový dezert do pohára | TIP na RAŇAJKY

Pokiaľ doma zhromažďujete prázdne poháre od orieškových masiel, potom pre Vás máme chutné využitie. Tento skvelý proteínový dezert budete mať behom chvíľky hotový a stačí Vám naň pár ingrediencií. Vďaka vysokému obsahu bielkovín Vás zasýti na celé dopoludnie či popoludní. Ideálne si ho môžete pripraviť so sebou do školy či do práce a vychutnať si ho na raňajky či desiatu.

Ingrediencie:

Prvá vrstva:

Druhá vrstva

  • 100 g tvarohu
  • 30 g proteínu (v recepte použitá vanilková príchuť)

Posledná (horná) vrstva

Postup:

  1. Najprv si v mištičke vidličkou roztlačíme banán.
  2. K banánu pridáme vločky, lyžicu tvarohu a kakao.
  3. Dôkladne premiešame a navrstvíme na dno pohára.
  4. Potom si zmiešame tvaroh s proteínom (ak máte radšej sladšiu verziu, môžete si tvaroh prisladiť).
  5. Tvaroh navrstvíme na spodnú vrstvu.
  6. Potom si rozpustíme kvalitnú horkú čokoládu spoločne s kokosovým olejom.
  7. Čokoládu nalejeme na tvarohovú vrstvu.
  8. Nakoniec ozdobíme plátkami mandlí.
  9. Dobrú chuť :)

BrainMax Pure Raw Cacao 12 BIO

100% prírodné kakao v RAW a BIO kvalite bez obsahu cukru a balastných látok (sladidiel, konzervantov a aróm). Kakao sa vyrába z kakaových bôbov, ktoré sú zbavené škrupín. Má výraznú a plnú chuť a arómu, jedná sa o nealkalizované kakao. Obsahuje až 12% tuku, v ktorých sú viazané zdraviu prospešné látky. Kakao je bohatým zdrojom minerálov, ako je horčík, vápnik, železo, zinok, ai. Ďalej obsahuje teobromín, jedná sa o látku, ktorá je veľmi podobná kofeínu a stimuluje centrálny nervový systém. V neposlednom rade je zdrojom antioxidantov. V kuchyni ho využijete pri pečení, varení, na ozdobu dezertov, do smoothie či na posypanie raňajkovej kaše.


Mohlo by Vás zaujímať:

Rýchla a zdravá desiata: Perníčkový muffin

Hľadáte recept na rýchlu desiatu, ktorá aj bez cukru uspokojí chute na sladké? Vyskúšajte náš vláčny proteínový muffin! Postup je naozaj jednoduchý a porcia je ideálna pre jedného, takže zabránite plytvaniu.

Aký je najlepší proteín? Podľa čoho vybrať? Top proteíny na trhu.

Ako vybrať proteín? Srvátkový proteínový koncentrát, izolát, hydrolyzát, kazeín alebo viaczložka ? Je v tom nejaký rozdiel a či je to vôbec dôležité skúmať?

Sleduj nás: