Môj účet
Prihlásiť sa
Menu

Najlepšie spaľovače tukov. Majú zmysel? Aký je najlepší a ktorá látka by v ňom nemala chýbať? Ako poznám, že funguje?

Spaľovače tukov je populárny doplnok pri znižovaní hmotnosti. Možno však neviete, ako fungujú, a na to sa pozrieme v dnešnom článku, v ktorom vám tiež odporučíme najlepšie doplnky a prezradíme, akú úlohu zohrávajú pri chudnutí.

✅ Majú spaľovne zmysel?
✅ Aké látky by mali obsahovať?
✅ Na akom princípe fungujú?
✅ Tipy pre špičkové spaľovne

Majú spaľovače tukov zmysel?

Spaľovače tukov sú doplnky, ktoré určite majú zmysel, ale iba ak máte rozumnú stravu (ste v kalorickom deficite) a máte dostatok pohybu. Ak tieto dva aspekty nie sú splnené, nikdy nebudete schopní schudnúť a myslieť si, že doplnok stravy urobí všetku prácu za vás, je dosť naivné. Musíte sa sami snažiť, udržiavať svoj kalorický výdaj vyšší ako kalorický príjem a pravidelne sa hýbať. Ak si pred športom dáte spaľovač tukov, efekt chudnutia a spaľovania bude rýchlejší, dodá vám energiu, zlepší koncentráciu a umožní vám odviesť kvalitný tréning na maximum.

Aké látky by mal spaľovač tukov obsahovať?

Najúčinnejšie a vedecky overené sú kofeín, synefrín, zelený čaj (ideálne s väčším množstvom EGCG) alebo aj kajenské korenie. Potom sú tu ďalšie extrakty a prírodné výťažky, ktoré zvyšujú telesné teplo a odbúravajú prebytočný tuk v tele.


Náš tip: SmartFuel Fat Burner 90 kapsúl

Komplexný spaľovač tukov s viacerými zložkami na maximálnu podporu chudnutia. Všetky zložky pôsobia synergicky, čo znamená, že sa navzájom dopĺňajú a maximalizujú svoje účinky tak, aby spaľovanie tukov bolo maximálne efektívne.


Ak je pre vás chudnutie aktuálnou témou, odporúčame vám vypočuť si videopodcast s výživovým poradcom Petrom Havlíčkom a trénerom Jirkom Vackom: TIPY NA HUBNUTIE | Kde robí každý chybu a prečo sa mu nedarí trvale schudnúť? Ako rýchlo schudnúť?

Na akom princípe tieto látky fungujú?

Miesto detailného rozboru jednotlivých látok by sme sa mali pozrieť skôr na to, ako tieto látky vôbec fungujú. Veľa ľudí totiž spaľovače užíva bez toho, aby vedeli, ako vlastne fungujú. V podstate existujú dva základné princípy, akými môže látka pomôcť k spaľovaniu tukov:

✅ Termogenéza - Termogénne látky, veľmi zjednodušene povedané, zvýšia produkciu tepla, ktorá ide ruka v ruke s rýchlejším metabolizmom a výdajom energie. No a keď telo zrazu začne vydávať viac energie, musí si ju taktiež odniekiaľ brať, a preto siahne do tukových zásob.
✅ Lipolýza - Zbytok látok, ktoré neovplyvňujú produkciu tepla, väčšinou fungujú na princípe lipolýzy. Zvýši sa teda uvoľňovanie mastných kyselín do krvného obehu, odkiaľ sú využívané ako zdroj energie.

Ako zistíte, či spaľovač tukov funguje?

Správne fungovanie spaľovača spoznáte tak, že sa po jeho použití budete o niečo viac potiť a mierne sa zvýši aj váš metabolizmus. Spolu s tým je potrebné počas tréningu viac piť, pretože ak nedopĺňate tekutiny, hrozí vám vyššie riziko kŕčov.

Komplexné zmesi alebo jednotlivé zložky?

Vyššie sme spomenuli kajenské korenie, kofeín, synefrín a zelený čaj. V praxi sa používa oveľa viac látok - napríklad l-karnitín, CLA alebo vitamíny skupiny B. Možno teraz vyvstáva otázka, či si kúpiť komplexný spaľovač, alebo postačia jednotlivé zložky. Ak chcete čo najviac ušetriť, odporúča sa pred športom užívať kofeín so synefrínom. Účinok bude vzhľadom na cenu a kvalitu dostatočný, v každom prípade komplexné zmesi často pôsobia synergicky. V prípade, že cena pre vás nie je kľúčová, určite siahnite po komplexnom spaľovači.

Kvalitnejšie a účinnejšie spaľovače tukov

Bohužiaľ, neexistuje žiadny špeciálny spaľovač tukov na brucho, dokonca ani žiadny výnimočný najlepší spaľovač tukov pre ženy, ale zostavili sme recenzie na spaľovače tukov od našich zákazníkov a z vlastných skúseností a toto je 5 najlepších spaľovačov tukov:

Prom-in Lean Solution 180 kapslí

Spaľovač Lean Solution je komplex pre optimálny manažment kontroly telesnej hmotnosti. Unikátny spaľovač s extra vysokým množstvom účinných zložiek: acetyl-L-karnitín HCl, extrakt zeleného čaju, L-tyrozín, kofeín, kajenské korenie aj synefrín.


Czech Virus Thermo Virus 60 kapslí

Takmer 1200 mg aktívnych látok podporu kontroly telesnej hmotnosti a metabolizmu tukov. Obsahuje 12 účinných látok pre synergický efekt, balené vo vegánskych kapsuliach.


Kevin Levron LevroLean

Mimoriadne silný termogénny spaľovač tukov, ktorý obsahuje starostlivo vybrané spektrum bioaktívnych zlúčenín, ktoré pomáhajú redukovať tukové tkanivo urýchľovaním metabolizmu tukov. Spoľahlivý a účinný doplnok stravy pre každého, kto sa snaží dosiahnuť alebo udržať si štíhlu a vyrysovanú postavu.


Jym Shred 240 kapslí

Shred bol navrhnutý tak, aby pomohol uľahčiť úbytok prebytočného tuku. Podporuje väčšie uvoľňovanie tuku z tukových buniek a zároveň pomáha transportovať viac uvoľneného tuku do mitochondrií, kde sa zužitkuje ako primárny zdroj energie.


Nutrend Fat Direct 60 kapslí

Fat Direct je nočný spaľovač tukov, ktorý je špeciálne vyvinutý na odbúravanie tukov v spánku. Kombinuje v sebe silu prírodných výťažkov a najnovších technológií. Receptúra ​​obsahuje výťažky z morských rias wakame, ale aj z garcinie cambogie a zo zelenej kávy (bez kofeínu).


V spaľovačoch tukov nájdete niekoľko medzier a ak vás táto téma zaujíma podrobnejšie, určite si pozrite video Jirku Vacka na našom kanáli YouTube.

Mohlo by vás zaujímať:

Čo jesť po tréningu? A čo znamená anabolické okno?

Jedlo po cvičení je oveľa dôležitejšie ako jedlo pred cvičením. Prečo je to tak, čo je anabolické okno a ako ho čo najlepšie využiť, sa dozviete v tomto článku.

Ako vybrať kvalitný proteín? Najlepší prírodný srvátkový proteín.

Na dostatočný príjem bielkovín by mal dbať každý z nás, či už ste aktívny športovec alebo nie. Proteíny majú na starosť mnoho funkcií. Ako vybrať kvalitný proteín?

TOP 5 doplnkov výživy | Najlepšie doplnky výživy pre športovcov aj nešportovcov. Ktoré doplnky výživy sa oplatia?

Tréner Jirka Vacek vám predstaví najlepšie fitness doplnky pre športovcov, ale aj pre nešportujúcu časť populácie. Ide o nedostatkové vitamíny a minerály, ktoré nášmu telu chýbajú. Ako sa ich nedostatok prejavuje?

Sledujte nás na sociálnych sieťach: