Môj účet
Prihlásiť sa
Menu

Nadýchaná jablčná roláda

Zdravé Dezerty

Jednoduchý recept na nadýchanú roládu s jabĺčkami, ktorá poteší nielen Vás, ale každú návštevu, ktorá k Vám príde na kávu. Upečené s minimálnym množstvom múky a cukru as obsahom kvalitných bielkovín. Roládu je možné upiecť aj úplne bez cukru, pokiaľ trstinový cukor nahradíte erytritolom či iným práškovým sladidlom. Proteín v príchuti piškótová torta má sladkú vanilkovú príchuť a tak skvele roládu dochutí a zároveň proteín roláde dodá riadne množstvo bielkovín.

Ingrediencie:

Náplň:

Cesto:

Postup:

  1. Najprv si pripravíme náplň tým, že jablká povaríme do mäkka so škoricou as trochou vody.
  2. Potom k jablkám pridáme vanilkový puding a chvíľku povaríme.
  3. Jablká následne stiahneme z platne a necháme vychladnúť.
  4. Ingrediencie na cesto si zmiešame, okrem bielkov a cukru alebo erytritolu.
  5. Z bielkov a cukru alebo erhytritolu si vyšľaháme tuhý sneh.
  6. Bielok opatrne vmiešame k vzniknutej zmesi.
  7. Vzniknuté cesto nalejeme na plech (vystlaný papierom na pečenie) a pečieme v predhriatej rúre na 170 stupňov cca 12 minút.
  8. Po upečení necháme vychladnúť, potom na cesto navrstvíme jablčnú zmes a zrolujeme.
  9. Roládu nakrájame na plátky a môžeme podávať :)
  10. TIP: Vršok rolády môžete ozdobiť osladeným tvarohom a posypať škoricou.

BiotechUSA Xylitol

Ďalšou alternatívou k sladeniu je prírodný cukor xylitol. Ide o cukrový alkohol získaný z kôry briez. Sladivosť má rovnakú ako bežný cukor, ale má oveľa nižší glykemický index (GI) a menej kalórií. Pridáva sa napríklad do žuvačiek bez cukru. V kuchyni ho môžete využiť všade, kde by ste použili bežný cukor.


Mohlo by Vás zaujímať:

Proteínová rolka s jablkami a medom

Máte doma prebytok jabĺk? Potom je tento recept určený práve pre vás! Lahodná chuť jabĺk s medom a škoricou vás ohúri.

Prečo mi nejde schudnúť? Adaptácia organizmu na nízký príjem.

Nedarí sa Vám schudnúť a Vaše telo stagnuje? Čo radí výživový špecialista Petr Havlíček a fitness tréner Jirka Vacek?

Sleduj nás i na sociálnych sieťach: