Môj účet
Prihlásiť sa
Menu

Najlepšie cviky na biceps: zásobník cvikov na rozvoj a objem bicepsov.

Ako rýchlo zväčšiť biceps? Biceps je nepochybne jedným z tých svalov, po ktorých túži takmer každý návštevník posilňovne. Ako správne trénovať bicepsy pre dosiahnutie maximálneho efektu? Máme pre vás niekoľko cvikov, ktoré vám pomôžu k obrovským bicepsom.

CVIKY NA BICEPS 1 | Základné cvičenia, technika, najčastejšie chyby.
Vysvetlenie techniky - cvičenia vo videu:
  • bicepsový zdvih s veľkou osou
  • bicepsový zdvih s jednou rukou v sede
  • bicepsový zdvih s jednou rukou v sede na šikmej lavičke
  • izolovaný bicepsový zdvih na napínacom stroji 
  • bicepsový zdvih na Scottovej lavičke
  • bicepsový zdvih s veľkou osou uzamknutou proti hrudníku na šikmej lavičke
  • bicepsový zdvih s jednoručným tlakom na hrudník na šikmej lavičke

CVIKY NA BICEPS 2 | Hlboký sval ramena + ako zostaviť tréning bicepsu?​
Vysvetlenie techniky - cvičenia vo videu:
  • zdvih kladiva jednou rukou v sede na lavičke
  • bicepsový zdvih s veľkou osou s nadhmatom
  • zdvíhanie kladiva so strunami na kladke
  • bicepsový zdvih s jednou rukou na šnúre
  • bicepsový zdvih na kladke v ľahu
  • bicepsový zdvih s rotáciou

Ako nabrať svalovú hmotu? Chcete konečne poriadne svaly?

Nabrať svalovú hmotu, je častokrát ťažšie ako schudnúť prebytočné kilá. Máme pre vás pár rád a tipov, ako začať a ako konečne vybudovať svaly.


Bicepsový zdvih s jednoručkami je základný​
Cvičenie s veľkým počtom variácií. Možno ho vykonávať v stoji, v sede a s niekoľkými rôznymi sklonmi lavičky, aby ste mohli zakaždým účinne šokovať svaly do rastu. Skúste trénovať bicepsy v sede, pretože tam je menšia tendencia pomáhať telu. Na lavičke izolujete biceps a ak lavičku mierne nakloníte, veľmi účinne izolujete predné deltové svaly, ktoré sú inak zapojené.

Bicepsový zdvih jednoducho musí byť zahrnutý​
Úchop osi je na šírku ramien. Čím užší úchop, tým viac sa cvik zameriava na vonkajšiu stranu bicepsu. Počas celého pohybu musíte mať telo vzpriamené a pri pohybe činkou vydychovať nahor a pri nádychu nadol. Možnou modifikáciou je použitie EZ osi, čím sa eliminuje zapojenie zápästia, ktoré môže pri rovnej osi obmedzovať mnohých cvičencov.

TOP 5 DOPLNKOV PRE RAST SVALOV | Ako pomáhajú doplnky pri raste svalov?

Ako získať svalovú hmotu? Ako a ktoré doplnky nám môžu pomôcť pri náraste svalovej hmoty? Tu je niekoľko tipov od Jirku Vacka.


Bicepsový zdvih na Scottovej lavičke​
Hlavnou výhodou tohto cviku, ktorý vytvoril vôbec prvý pán Olympie Larry Scott, je maximálna izolácia bicepsov a naopak minimálna možnosť zapojenia akýchkoľvek iných svalov. Pre niektorých môže byť tento cvik pomerne náročný na zápästia a predlaktia.

Koncentrovaný bicepsový zdvih jako Schwarzenegger​
 
Pokiaľ ide o koncentrovaný bicepsový zdvih, ten už vykonával Arnold Schwarzenegger. Cvik sa vykonáva v sede, vezmete jednoručnú činku, položíte si lakeť na koleno a s klasickým výdychom zdvihnete činku k hlave. Za predpokladu, že dodržíte správnu techniku, dosiahnete nielen veľmi solídne napumpovanie, ale tento cvik vám pomôže aj pri zreteľnom oddelení jednotlivých hláv bicepsu.

Bicepsový zdvih na kladke pre maximálne napumpovanie​
Existujú dve možnosti použitia kladky. Prvým je klasický výťah na spodnej kladke. Ide o cvik, ktorý je svojím charakterom veľmi podobný bicepsovému mŕtvemu ťahu, ale veľmi dobre izoluje bicepsy. Druhou možnosťou je bicepsový zdvih s použitím protizávažia na hornej kladke. Postavíte sa do stredu protiľahlých kladiek, do každej ruky uchopíte jednu a snažíte sa udržať ruky vo vodorovnej polohe so zemou. Potom plynulým pohybom ťaháte kladky smerom k hlave, akoby ste pózovali.

Ako často cvičiť bicepsy?

Ak je vaším cieľom nárast svalovej hmoty, určite odporúčam vykonávať aspoň tri z týchto cvikov v tréningu 1-3-krát týždenne.

Tip na cvičenie: Cvičenie 4/4 | Ramená a bicepsy. Šírka, objem a sila.​

Mohlo by vás zaujímať:

Aké sú účinné zložky predtréningových prípravkov a na čo slúžia?

Predtréningové doplnky sa skladajú z viacerých účinných látok, nie je to len jedna zložka. Na trhu je široká škála predtréningových doplnkov s rôznymi zloženiami, ktoré majú buď podobné, alebo dokonca odlišné účinky. Aké sú jednotlivé zložky nakopávačov a na čo sa používajú, sa dozviete v dnešnom článku.

Zásobník cvikov na prsia. Veľkosť, objem a sila. Najlepšie cviky na prsia.

Prehľad všetkých cvikov na prsia na jednom mieste vrátane popisku a obrázkov Nájdete tu aj inštruktážne videá.

Sledujte nás na sociálnych sieťach: