Môj účet
Prihlásiť sa
Menu

Kysnutý koláč s pekanovou posýpkou

Ak čakáte návštevu a chcete ich oslniť výborným a pritom fit receptom? Nechajte sa inšpirovať naším receptom na fit kysnutý koláč s marhuľami. Koláč dopĺňa skvelá omrvinka z pekanových orechov. V ceste je použitý náš skvelý smartfuel proteín v príchuti piškótová torta, ktorá dodá cestu jemnú vanilkovú chuť ak tomu bielkoviny navyše.

Ingrediencie:

Kvások:

Cesto:

Drobenka:

Postup:

  1. Najprv si v mištičke zmiešame ingrediencie na kvások a potom necháme cca 20 minút na teplom mieste vzísť.
  2. Ďalej si v mise zmiešame ingrediencie na cesto, môžeme použiť robota na poriadne miesenie. Pokiaľ nemáme k dispozícii robota, tak dôkladne všetko vypracujeme na kompaktné cesto.
  3. Cesto prikryjeme a necháme na teplom mieste cca 1 hodinu oddýchnuť.
  4. Na prípravu mrveničky je lepšie nechať si maslo trošku povoliť pri izbovej teplote. Potom všetko zmiešame tak, aby nám vznikla omrvinka.
  5. Pripravíme si plech na pečenie, vyložíme ho papierom na pečenie.
  6. Na plech rozprestrieme cesto v tenkej vrstve a necháme ho na plechu ešte cca 10-15 minút odpočívať.
  7. Potom na cesto rovnometne poukladáme nakrájané marhule (možno použiť aj iné ovocie).
  8. Na záver posypeme posýpkou.
  9. Plech dáme do predhriatej rúry na 180 stupňov a pečieme cca 35 minút. Na kontrolu skúšame cesto špajlí, či už je upečené. Okraje by mali byť dozlatista.
  10. Po upečení necháme vychladnúť, nakrájame a môžeme podávať :)

Country life Cukr třtinový

Trstinový cukor sa vyrába lisovaním z cukrovej trstiny a následne varením trstinovej šťavy. Cukrová trstina sa dorastá do dĺžky až 6 metrov a vyskytuje sa iba v tropických oblastiach. Tento cukor sa používa ako alternatíva bežného repného cukru. Oproti bežnému cukru je tmavšia farba a má typickú chuť po ovocí, jablku a mede. Je možné ho využiť pri pečení, na osladenie krémov či najrôznejších nápojov.


Mohlo by Vás zaujímať:

Krehký fit apple pie

Máte chuť na klasický apple pie, ale strážite si kalórie? Vyskúšajte náš recept na krehký jablkový koláč bez pridaného cukru. Na koláči si pochutnáte a pritom ušetríte hromadu kalórií.

Viete, ako znížiť kalórie zo sacharidových príloh?

Ryža, zemiaky, cestoviny, akonáhle sa ponoríme do sveta diéty a zdravého stravovania, začnú nás prenasledovať otázky a obavy. Môžu prílohy narušiť našu snahu o redukciu hmotnosti? Máme pre vás jednoduchý návod, ako znížiť kalórie zo sacharidových príloh takmer o polovicu.

Sleduj nás i na sociálnych sieťach: