Môj účet
Prihlásiť sa
Menu

FIT sladké pečivo | Škoricové bagels

Máte radi lahodnú vôňu čerstvo upečených škoricových bagels, keď vojdete do pekárne? Potom si náš recept viac ako zamilujete. Škoricové bagels podľa nášho receptu sú úplne bez pridaného cukru a upečené zo špaldovej múky. Skvele sa hodí na raňajky, kedy ich môžete podávať s orechovým krémom a s čerstvým ovocím. Cesto obsahuje tvaroh, vďaka nemu sú bagels pekne vláčne a ešte dodá bielkoviny navyše.

Ingrediencie na 4 bagels:

+ datľový sirup a voda na potretie

Postup:

  1. V miske si zmiešame všetky sypké ingrediencie.
  2. Následne vmiešame tvaroh a prepracujeme na jednotné cesto.
  3. Cesto rozdelíme na 4 rovnaké časti a každú vytvarujeme do tvaru bagelu.
  4. Na záver bagels potrieme datľovým sirupom rozmiešaným s trochou vody.
  5. Bagels premiestnime na plech vystlaný papierom na pečenie.
  6. Pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov cca 25 minút.
  7. Dobrú chuť :)

Bombus Datlový sirup

Datlový sirup je skvelou alternatívou k sladeniu. Jedná sa o prírodný sirup vyrobený z prezretých datlí. Je špecifický svojou výraznou chuťou a konzistenciou pripomínajúcou med. Má nízky glykemický index a v kuchyni má veľmi široké využitie. Hodí sa do pečenia, varenia, ako poleva na palacinky či raňajkové kaše alebo ním je možné dosladiť čaj či káva. Je vhodný pre vegánov, neobsahuje lepok a je úplne bez konzervantov a farbív.


Mohlo by Vás zaujímať:

Banánové lievančeky s čokopecičkami | TIP na RAŇAJKY

Máte ráno chuť na sladké raňajky? Inšpirujte sa naším fit a jednoduchým receptom, na ktorý Vám stačí zopár surovín, príprava zaberie len pár minút a skvele si pochutnáte.

Proteínová roláda alá banány v čokoláde

Pamätáte si z detstva na banány v čokoláde? Ak áno, táto roláda podľa nášho receptu vám ho viac než pripomenie. Vďaka vysokému obsahu bielkovín a nízkemu obsahu cukru si ju vychutnáte bez výčitiek.

Sleduj nás i na sociálných sieťach: