Môj účet
Prihlásiť sa
Menu

Banánové lievančeky s čokopecičkami | TIP na RAŇAJKY

Máte ráno chuť na sladké raňajky? Inšpirujte sa naším fit a jednoduchým receptom, na ktorý Vám stačí pár surovín, príprava zaberie iba pár minút a skvele si pochutnáte. Lívanečky si môžete doplniť čímkoľvek, na čo máte chuť. My sme použili tvaroh na doplnenie bielkovín, ovocia, čokopecičky a čakankový sirup.

Ingrediencie:

+ čokopecičky

Postup:

  1. Všetky ingrediencie rozmixujeme v mixéri, aby nám vzniklo hladké cesto na palacinky.
  2. Ako posledný pridáme čokopecičky a jemne premiešame.
  3. Rozohrejeme si panvicu s kvapkou oleja.
  4. Lyžicou alebo naberačkou tvaríme na panvici malé lievance a opekáme ich z oboch strán do zlatista.
  5. Lívanečky zdobíme tvarohom ochuteným obľúbenými flavdropsmi, kolieskami banánu, posypeme čokopecičkami a dochutíme čakankovým sirupom.
  6. Dobrú chuť :)

Grizly Ovsené vločky bezlepkové

Pokiaľ máte intoleranciu alebo alergiu na lepok alebo Vám lepok nesedí a nerobí Vám dobre po stránke trávenia, tak skúste bezlepkové vločky od Grizly. Chuťovo aj štruktúrou sú nerozoznateľné od klasických vločiek. Lepok sa odstraňuje lisovaním ovsených zŕn, ale pri spracovaní nie sú odstránené vonkajšie obalové vrstvy (obilky alebo otruby). Práve otruby obsahujú dôležité živiny, nerozpustnú aj rozpustnú vlákninu, ďalej vitamíny najmä skupiny B a E a minerálne látky ako horčík, draslík, železo a fosfor. Vločky sú skvelým zdrojom sacharidov, ktoré vďaka obsahu vlákniny dobre zasýtia. Možno ich pripravovať na mnoho spôsobov, napríklad ako raňajkovú kašu, možno ich pridať do smoothie, jogurtu alebo z ich pripraviť s ovocím a orechmi granolu. Využitie nájdu aj v slanej kuchyni, napríklad na zahustenie polievok či omáčok.


Mohlo by Vás zaujímať:

Super jednoduché proteínové lievance | TIP na zdravé a vyvážené RAŇAJKY

Kvalitná strava by mala byť jednou z najdôležitejších priorít, ale nemusí to nutne znamenať, že budete v kuchyni tráviť dlhé hodiny. Presvedčte sa sami a vyskúšajte naše mäkké a nadýchané proteínové lievančeky, ktoré sú hotové behom chvíľky.

Podcast: Otázky a odpovede | Je zdravšia bezlepková strava? Výhody prerušovaného hladovania. Fajčenie pre lepšie výsledky?

Výživový špecialista Petr Havlíček a tréner Jirka Vacek odpovedajú na vaše otázky. Vybrali sme vaše otázky, ktoré píšete pod YouTube videá.

Sleduj nás i na sociálnych sieťach: