Môj účet
Prihlásiť sa
Menu

Anabolizéry: Top 10 nakopávačov! Ako vybrať správnu predtréningovku?

Nazývajú sa rôzne: predtréningovka, nakopávače, anabolizéry alebo N.O.čka. Zmes viacerých surovín, ktorých základné kamene sú stimulanty ako je taurín, kofeín či tyrozín. Ďalej arginín, kreatín, citrulín a beta alanín. Pre workouty ľudia používajú s cieľom zlepšiť výkon, podporiť rast a silu, ale vybrané produkty majú vplyv aj na udržanie koncentrácie a optimálnej hladiny testosterónu v krvi, ktorý zohráva zásadnú úlohu nielen pri naberaní svalovej hmoty. Cvičenie je vďaka takýmto zmesiam látok intenzívnejšie, čo vedie k rýchlejšiemu nárastu svalovej hmoty.

Tréner Jirka Vacek vytvoril vlastne predtréningový prípravok PWO. Ide o suplement, ktorý kombinuje viac suplementov dohromady: Pumpu, spaľovač, adaptogén, energiu a koncentráciu. Jirka hovorí: "Všetky látky sú tu obsiahnuté preto, že za celé tie roky, čo som skúšal všemožné pre-workouty mi tieto látky a ich vzájomná synergia, vykryštalizovali ako najvhodnejšie a keď bola možnosť vytvoriť vlastný produkt, bola to veľká výzva."

Predtréningovky sú ako jedny z mála doplnkov, pri ktorých jej účinok zaznamenateľný ihneď po prvej dávke. Môžeme už pri prvom tréningu pociťovať väčšie prekrvenie a „napumpovanosť“, zvýšenie sily, lepšie sústredenie aj prísun psychickej energie. Tieto aspekty môžu urobiť tréning kvalitnejšie. Musíme samozrejme spĺňať aj ďalšie podmienky ako je dostatočný prísun živín, odpočinok a regenerácia, pretože svaly nerastú pri cvičení, ale počas regenerácie.

Čo ak necítim účinky? Pocitová imunita voči nakopávačom.

Niektorí ľudia sú voči pocitovým účinkom imúnni. Nepociťujú žiadne mravčenie, štiepanie, brnenie alebo zvýšenú stimuláciu. Pokiaľ sa do tejto skupiny ľudí radíte, bohužiaľ nezostane nič iné ako sa s tým zmieriť. Ale nezúfajte. Nakopávače nie sú určené len na nakopnutie do tréningu. Mnohí práve nakopávače užívajú len z dôvodu napumpovania, prekrvenia svalov, ale aj lepšej koncentrácie.

A ktoré ste vybrali ako TOP10?
 

Fitness007 PWO Jirka Vacek 480 g

Tento predtréningový prípravok je komplexný a zahŕňa pumpu, spaľovač, adaptogén, energiu a koncentráciu v jednom. Ponúka maximálne účinné, synergické a efektívne zloženie látok. Obsah látok je skutočne účinný, nie je len na označenie na etikete. Vhodný aj pre vegánov a vegetariánov. Zvoliť môžete aj verziu bez stimulantov.

Prom-in Nitrox Pump Extreme

Extrémne silná kombinácia ingrediencií na zvýšenie výkonu. Obsahuje zložky, ako beta alanín a kreatín HCl pre podporu výkonu. Je ideálny pre silový tréning na zvýšenie intenzity a výbušnej sily pre športy, ako je hokej, americký futbal, rugby atď.,

EXTRIFIT AGREZZ

Kombinácia stimulantov produkcie oxidu dusnatého, citrulínu, beta alanínu a arginínu, stimulačných látok kofeínu a taurínu, synefrínu, zo zeleného čaju, extraktu z čierneho korenia (piperínu), cholínu, tyrozínu a DMAE.

Prom-in Progressive Pre

Kvalitná predtréningovka, ktorá kombinuje maximálnu podporu výkonu súčasne s maximálnou podporou uvoľňovania mastných kyselín, teda spaľovania tuku. Táto predtréningovka má aj verziu Serious Pre, ktorý je úplne bez stimulantov.

CZECH VIRUS BEAST VIRUS

ALL-IN-ONE špičkový predtréningový suplement, obsahuje 13 perfektných synergicky fungujúcich látok, ktoré sú obsiahnuté v najčistejšej forme av optimálnych dávkach. So silou pomôže kombinácia rokmi prevereného beta-alanínu v kombinácii s taurínom a kofeínom.

NUTREND N1 PRE-WORKOUT

Zostavený podľa maximálnych možností európskej legislatívy. Obsahuje: 3500 mg beta-alanínu, 3500 mg L-arginín-alfa-ketoglutarát, 3235 mg kretínu, 2250 mg L-malát, 500 mg L-tyrozínu, 200 mg kofeínu a 20 mg DMAE (dimetylaminoetanolu).

Amix CELL UP shot 

Od ostatných predtréningoviek sa líšia tým, že obsahuje 2000 mg glycerolu, ktorý má super vplyv na prekrvenie a poriadnu napumpovanosť. Nechýbajú ani typické látky pre kvalitnú predtréningovku, ako je kofeín, taurín, arginín alebo beta alanín.

Kaged Muscle Pre-Kaged

Rokmi osvedčená špičková predtréningová formula pre maximálny výkon a silu, navýšenie intenzity tréningu, maximálne napumpované svaly a dokonalú koncentráciu na tréning. Žiadne "zázračné zmesi", iba prvotriedne suroviny upravené patentovanou fermentačnou technológiou.

BRAINMAX 3.0 ANABOLIC DAGGER

Prírodný hormonálny optimalizátor, ktorý zvyšuje testosterón a súčasne balansuje estrogény, spôsobuje zvýšenie fyzickej i psychickej húževnatosti, zlepšuje napumpovanie počas tréningu a privádza novú hladinu energie, motivácie a chuti do tréningu.

REDCON1 TOTAL WAR

Profesionálny produkt určený pre maximalizáciu výkonu, sily a silovej vytrvalosti nielen kulturistov, ale všetkých športovcov, ktorých výkon má silovo-vytrvalostný charakter, ako sú hokejisti, zápasníci MMA a pod.

5% Nutrition Rich Piana Kill it Reloaded

Nabombená predtréningovka, ktorá vám dodá extrémnu napumpovanosť a maximum energie s GlycerPump, kofeínom, L-Citrullinom a kreatínom. Obsahuje N.O zmes, Nootropné látky pre lepšiu koncentráciu, ale aj kreatínovú zmes a stimulujúce látky.

Mohlo by Vás zaujímať:

Užívať radšej BCAA alebo EAA? Ktoré sú lepšie?

Pomáhajú pri regenerácii, tvorbe a raste svalov a slúžia ako zdroj energie. Celkovo plnia esenciálne aminokyseliny širokú škálu kľúčových funkcií, ktoré sú zásadné pre celkové zdravie a optimálnu výkonnosť organizmu.

Ako zlepšiť psychiku a odolnosť voči stresu? Skúste: Adaptogén mix

Adaptogény pomáhajú telu prispôsobiť sa a vyrovnať sa s fyzickými, chemickými a biologickými stresormi a pomáhajú znížiť potrebu tela produkovať stresové hormóny v reakcii na stres.

Sleduj nás i na sociálnych sieťach: