Môj účet
Prihlásiť sa
Menu

Vianočné pekanové sušienky

Vstúpte do sveta vianočného kúzla s naším receptom na pekanové sušienky, ktoré prinášajú chuť a vôňu sviatočných radostí do vašej kuchyne. Čo ešte lákavejšie? Vianočné pekanové sušienky nepotrebujú dlhé odležanie, takže ich môžete upiecť na poslednú chvíľu. Ak máte radšej vlašské orechy, celý recept je možné aplikovať aj s vlašákmi.

Príprava cesta: 20 minut
Doba pečenia: 10 - 15 minut
Zdobenie: 20 minut

Suroviny na cca 40 sušienok:

Postup: 

Najskôr si zmiešame všetky suché suroviny, potom pridáme zmäknuté maslo, žĺtky a pekanový krém. Uhniteme celistvú hmotu, ktorú dáme najlepšie cez noc do chladničky. Z cesta urobíme malé guličky (8 - 10 g), ktoré zľahka roztlačíme vidličkou. Pečieme na 150 stupňov 10 – 15 minút. Po vychladnutí si rozohrejeme bielu čokoládu, do ktorej pridáme lyžiči pekanového masla a premiešame. Čokoládu dáme lyžičkou na sušienku a prilepíme pekanový orech.

Čo je sladidlo Erytritol?

Erytritol môžeme označiť ako "prírodné" sladidlo, pretože jeho východisková látka, glukóza, ktorá je získavaná z prírodných zdrojov, ako je kukurica, pšenica alebo hroznový cukor. Samotný erytritol je produkt fermentácie glukózy pomocou mikroorganizmov, čo je proces, ktorý sa v prírode vyskytuje. Erytritol má veľmi nízky glykemický index a nezvyšuje hladinu cukru v krvi. Erytritol obsahuje približne 0,2 kilokalórie na 1 gram. Klasický cukor obasuje 4 kilokalórie na 1 gram.


Šufan pekanové máslo

Pekany sú orechy, ktoré sa vyznačujú bohatou orechovou chuťou, ktorá ľuďom často pripomína vianoce. Pekany obsahujú nenasýtené mastné kyseliny omega-3 a omega-6, a sú bohaté na minerálne látky. Rovnako ako iné druhy orechov majú aj pekány vysokú výživovú hodnotu. Pekanové orechy využijete aj v kuchyni na mnoho rôznych spôsobov. Sú skvelé na prípravu nátierok, zmesí na pečivo, do jogurtov, müsli, dezertov a dokonca aj v zeleninových šalátoch.


Mohlo by vás zaujímať: 

Proteínová vianočka | Fitness proteínové cukrovie

Že zdravá strava znamená len kura s ryžou a uhorku? Kdeže! Naša vianočka obsahuje množstvo bielkovín a ďalších dôležitých živín, ale zároveň vonia aj chutí ako od babičky. Presvedčte sa sami a upečte si ju s nami! 

Linecké cukrovie a medové perníčky | Fitness proteínové cukrovie

Jedálniček by mal byť vyvážený. To znamená kúsok cukroví do každej ruky, súhlasíte? Pokiaľ áno, vyskúšajte naše proteínové verzie klasických vianočných dobrôt a dajte nám vedieť, ktorý druh bude vašim favoritom.

Sleduj nás i na sociálných sieťach: