Môj účet
Prihlásiť sa
Menu

Tipy, ako si udržať postavu + 3 cvičenia ZDARMA

Udržiavanie kondície počas leta je pre mnohých z nás dôležitým cieľom. Kúpacia sezóna je v plnom prúde a s ňou prichádzajú aj príležitostné stretnutia s priateľmi na podujatiach v prírode, dovolenkách pri mori, all inclusive programoch, festivaloch a iných letných podujatiach. Udržiavať sa v dobrej kondícii nie je len otázkou vzhľadu, ale aj pocitu zdravia a vitality. Zdravý životný štýl a vyvážený prístup k stravovaniu a pohybu zohrávajú kľúčovú úlohu nielen v lete, keď viac vystavujeme svoje telo, ale počas celého roka.

Tereza pre vás pripravila tri tréningy, ktoré môžete cvičiť kdekoľvek a kedykoľvek. Každý tréning je zameraný na určitú časť tela, ale vždy sa doň zapojí celé telo. Cvičenie je naozaj výživné, a ak si ho chcete ešte viac spestriť, pribaľte si odporové gumy a booty bandy.

1) ZADOK, NOHY A VNÚTORNÉ STEHNÁ

V tomto tréningu sa vykonávajú drepy, sumo drepy, výpady a výpady. Cvičenie má príjemné tempo, aby sa udržala srdcová frekvencia na spaľovanie tukov a zároveň sa spevnili nohy a svaly hýždí.

2) BRUŠKO + NOHY 

Toto cvičenie sa zameriava na aktiváciu brucha, jadra a brušných svalov. Cviky sa vykonávajú v polohách, pri ktorých sa zapájajú ostatné časti tela, aby bolo cvičenie čo najefektívnejšie.

3) RUKY + NOHY + JADRO (STRED TELA, AKTIVÁCIA BRUCHA) 

Zbohom uvoľnené tricepsy a ochabnuté paže. Tento tréning s vlastnou váhou sa môže zdať jednoduchý, ale už pri druhom cvičení vás táto myšlienka prejde. Cvičenie je zamerané na paže, ale zameriame sa aj na spodnú časť tela a stred tela. 

Jak cvičit v horkých dnech?

Hydratácia: pri cvičení v horúcom počasí je dôležité piť veľa tekutín a dopĺňať minerály stratené potom. Majte pri sebe fľašu s vodou a počas tréningu pravidelne pite.


Náš tip: SmartFuel EAA Complex + Electrolytes 300 g 

Ideálna voľba pri cvičení, udržuje telo hydratované, dopĺňa chýbajúce esenciálne aminokyseliny a vyčerpané ióny pre pracujúce svaly počas tréningu. Vnútrotréningový nápoj je ideálny na udržanie hydratácie aj počas horúcich dní, keď sa viac potíme.


Cvičenie v správnom dennom čase: Ak nechodíte do telocvične, kde sa udržiava určitá teplota, cvičte v horúcich dňoch ráno alebo večer, keď nie je tak horúco. Snažte sa necvičiť na priamom slnku, kde je teplota naozaj vysoká.

Plávanie: Hoci sa to nezdá, plávanie je skvelé kardio cvičenie, počas ktorého si ako bonus natiahnete svaly a narovnáte chrbát. Množstvo spálených kalórií je, samozrejme, približné, ale pre 60-kilogramovú ženu je to približne rovnaké množstvo spálených kalórií:

  • Ľahké plávanie (pomalé tempo): Približne 350-400 kalórií za hodinu.
  • Plávanie strednej intenzity: približne 500-600 kalórií za hodinu.
  • Vysoká intenzita plávania (rýchle tempo alebo intervalový tréning): približne 700-800 kalórií za hodinu.

Nenechajte sa odradiť: Ak je počasie naozaj extrémne horúce, môžete si zvoliť kratšie tréningy alebo cvičenie s nižšou intenzitou. Dôležité je, aby ste zostali aktívni, pretože každý pohyb sa počíta.

Doplnenie živín po cvičení: v horúcich dňoch často nemáme chuť na veľké porcie jedla, a tak sa uskromníme alebo úplne vynecháme jedlo, čím sa nám začnú uberať bielkoviny, ktoré sú nevyhnutné pre udržanie svalovej hmoty a chudnutie. V takom prípade je ideálnou voľbou siahnuť po proteínovom nápoji, ktorý si môžete pripraviť do lahodného kokteilu s rozmixovaným ovocím a orechovým maslom. Výsledkom je komplentné jedlo bohaté na všetky makroživiny. Neodporúčame vám, aby ste svoj jedálniček založili na proteínových koktailoch, ale niekedy je to super alternatíva a zmena tempa.


Náš tip: SmartFuel 100% Whey Protein

Proteín z čerstvého mlieka od kontrolovaných kráv v EÚ. Srvátkový koncentrát je vhodný pre športovcov a na pravidelné dopĺňanie bielkovín. Podporuje regeneráciu, udržiavanie a budovanie svalovej hmoty. Ideálny aj do receptov a na varenie.

Mohlo by tě zajímat: 

Chudnutie pre začiatočníkov. Čo je to kalorický deficit? A ako začať správne a udržateľne chudnúť?

Ak nevieš, ako začať chudnúť, vždy to bude ťažký a dlho pri tom nevydržíš. V tomto článku sa dozvieš základné pojmy a princípy, ako to funguje, na čom záleží, aby šla kilá konečne dole.

Rady na nafúknuté brucho. Príčiny, čo pomáha a ako sa ho zbaviť? 

Nafúknuté brucho môže znepríjemňovať každodenný život. Každý z nás už zažil nafúknuté brucho - ťažko stráviteľné jedlo, veľké porcie, prejedanie. Ak sa nadúvanie často opakuje, musíte začať hľadať príčinu.

Sledujte nás na sociálnych sieťach: