Môj účet
Prihlásiť sa
Menu

Nadýchaná ríbezľová buchta s kokosovou posýpkou

Zdravé Dezerty

Osviežujúca, ľahko kyslastá a krásne nadýchaná... Presne takú dobrotu si vykúzlite podľa nášho fit receptu. Inšpirujte sa skvelou ríbezľovou buchtou s kokosovou posýpkou. Nemusíte sa báť prebytočného cukru, pretože ríbezle sú sladené erytritolom a rovnako tak omrvinka. Proteín buchte dodá bielkoviny, teda si nielen skvele zamaškrtíte, ale aj Vás dobre zasýti.

Ingrediencie:

Cesto:

Drobenka:

Ríbezľová časť:

Postup:

  1. Všetky ingrediencie na cesto si vyšľaháme.
  2. Následne si v miske vytvoríme posýpku zmiešaním všetkých ingrediencií.
  3. Potom si zmiešame škrob a erytritol a poriadne ríbezle premiešame so sypkou zmesou.
  4. Pripravíme si plech na pečenie, vystelom papierom na pečenie.
  5. Najprv vylejeme na plech cesto, potom zasypeme ríbezľami a nakoniec nadrobíme posýpku.
  6. Dáme do predhriatej rúry na 170 stupňov, pečieme 35-40 minút.
  7. Po vychladnutí rozkrájame a podávame :)

Zdravý deň Erytritol nízkokalorické sladidlo

Toto sladidlo môžete využiť aj v diéte. Ide o sladidlo prírodného pôvodu, ktoré sa vyrába prirodzenou fermentáciou glukózy. V prírode sa v malom množstve nachádza v ovocí a zelenine. V ľudskom tele sa erytritol neštiepi a rýchlo sa vstrebáva v tenkom čreve. Môžete ho použiť všade, kde by ste použili klasický biely cukor. Má nulový glykemický index a má sladivosť 70% oproti bežnému cukru.


Mohlo by Vás zaujímať:

Snickerdoodle banánový chlebík s malinami

Banánový chlebík čiže banana bread je sladký múčnik. Je vláčny, ľahký, hotový raz dva a kombinácia kokosovej múky s čerstvými malinami je úplne jedinečná. Snickerdoodle proteín doplní bielkoviny a pridá chlebíku svoju typickú chuť škoricovej rolky.

4 tipy na jednoduché a zdravé raňajky

Lámete si hlavu nad rýchlymi, ale zdravými raňajkami? Petr Havlíček a Tereza Fuková pre vás pripravili 4 recepty na nutričné výživné raňajky, ktoré pripravíte v pár okamihoch.

Sleduj nás: