Môj účet
Prihlásiť sa
Menu

Čo je beta alanín? Výhody pri športe a vplyv na výkon.

✅ Čo je beta alanín a ako funguje?

Beta-alanín je neesenciálna aminokyselina, ktorá sa prirodzene vyskytuje v ľudskom tele a bežne sa nachádza v potravinách, ako sú mäso, vajcia a ryby. Je východiskovou látkou karnozínu, ktorý sa nachádza vo svalovom tkanive.

✅ Aké sú výhody užívania beta alanínu pri silovom tréningu a tréningu?

1. Zlepšuje vytrvalosť a odolnosť: Beta alanín pomáha zvyšovať hladinu karnozínu vo svalovom tkanive, čo prispieva k väčšej vytrvalosti a odolnosti počas tréningu. Karnozín dokáže znížiť množstvo kyseliny mliečnej vo svalovom tkanive, čím znižuje únavu a svalovú bolestivosť.
2. Zvyšuje silu: Beta alanín môže pomôcť zvýšiť silu a výkon počas tréningu. Karnozín zlepšuje svalové kontrakcie, čo vedie k väčšej sile a výkonu.
3. Podporuje regeneráciu svalov. Karnozín môže znížiť zápal a podporiť rast svalov.
4. Okrem toho beta-alanín môže pomôcť zvýšiť svalovú hmotu a znížiť hmotnosť tuku. 
5. Znižuje únavu: Beta alanín môže znížiť únavu a zlepšiť koncentráciu počas tréningu. Tento doplnok môže pomôcť zvýšiť fyzickú výkonnosť a znížiť únavu a vyčerpanie počas intenzívneho tréningu.

TOP 5 DOPLNKOV PRE RAST SVALOV | Ako pomáhajú doplnky pri raste svalov?

Ako získať svalovú hmotu? Ako a ktoré doplnky nám môžu pomôcť pri náraste svalovej hmoty? Tu je niekoľko tipov od Jirku Vacka.


✅ Svrbenie po užití beta alanínu. Je to normálne?

Beta alanín môže spôsobiť mravčenie. Toto svrbenie je spôsobené prechodným zvýšením hladiny histamínu v tele, chemickej látky, ktorá sa uvoľňuje počas alergických reakcií a môže spôsobiť svrbenie. Svrbenie zvyčajne trvá približne 15-30 minút a najčastejšie sa vyskytuje na koži tváre, krku, hrudníka a paží. Svrbenie je bezpečné a prechodné a nepredstavuje žiadne zdravotné riziko.

✅ Koľko beta alanínu užívať?

Beta alanín je potrebné užívať pravidelne, aby sa dosiahol plný účinok zvýšenia hladiny karnozínu v tele. Odporúčaná dávka beta alanínu je 2 až 5 gramov denne. Ak ste začiatočník alebo ste beta-alanín ešte nikdy neskúšali, môžete začať s nižšou dávkou a postupne ju zvyšovať až na odporúčanú dávku.

✅ Kedy je najlepšie užívať beta-alanín - pred alebo po tréningu?

Beta alanín sa môže užívať kedykoľvek počas dňa, odporúčame ho užívať približne 30 minút pred cvičením na zvýšenie vytrvalosti a zníženie únavy počas tréningu.

✅ Ako dlho trvá, kým sa účinky beta-alanínu prejavia?

Účinky beta alanínu sa líšia v závislosti od dávky, dĺžky užívania a individuálnej citlivosti každého človeka. Vo všeobecnosti sa očakáva, že účinky beta alanínu sa prejavia po 2 až 4 týždňoch pravidelného užívania. Je dôležité si uvedomiť, že každý jednotlivec môže mať rôznu citlivosť a môže zaznamenať rôzne výsledky v závislosti od individuálnych faktorov, ako je vek, pohlavie, zdravotný stav, strava a tréningový režim.

Kde si môžem kúpiť kvalitný beta-alanín?

Beta alanín sa väčšinou nachádza v predtréningovkách a nakopávačoch, ale môže byť pochovaný aj samostatne.

Beta Alanin

Beta alanín sa vyrába synteticky a je vhodný aj pre vegánov. Môžete ho získať v sypkej forme bez príchute, na pridanie do akéhokoľvek nápoja alebo v ovocných príchutiach. Môžete si ho kúpiť aj v kapsulách.


Extrifit Agrezz

Agrezz od spoločnosti Extrifit sa postará o to, aby boli vaše svaly maximálne napumpované, aby ste sa na tréning dokonale sústredili a aby ste boli naozaj intenzívni. Profesionálny produkt určený na maximalizáciu výkonu, sily a silovej vytrvalosti nielen pre kulturistov.


Czech Virus Beast Virus V2.0

Špičkový produkt, ktorý pomôže vo všetkých potrebných aspektoch: sila a výbušnosť, ľadovo pokojná koncentrácia, extrémne prekrvenie svalov a oddialenie únavy na maximálny možný čas. Je to produkt ALL-IN-ONE.

Mohlo by vás zaujímať:

Magnesium, prečo ja tak dôležité a aká forma horčika je najlepšia?

Horčík je jedným z najviac nedostatkových minerálov v našom tele. Horčík má vplyv na zníženie miery únavy a vyčerpania, prispieva k rovnováhe elektrolytov, normálnej činnosti svalov a normálnej psychickej činnosti.

Dávkovanie kreatínu - ako užívať kreatín, koľko a kedy?

Kreatín je svalový energizér, ktorý priamo zvyšuje svalový výkon. Látka, ktorá podporuje rast svalovej hmoty a nepriamo znižuje hladinu podkožného tuku. Viete však, ako ho užívať, koľko a kedy?

Sledujte nás na sociálnych sieťach: