Môj účet
Prihlásiť sa
Menu

Ako vybrať proteínovú tyčinku? Ktorá je najlepšia? Čítate zloženie?

Proteínové tyčinky si získali obľubu nielen medzi športovcami, dodávajú telu dostatok bielkovín, ktoré sú kľúčové pre regeneráciu a udržanie svalovej hmoty a skvele zasýtia. Proteínová tyčinka je ideálnou voľbou pre tých, ktorí hľadajú rýchly a pohodlný zdroj energie, kdekoľvek ju potrebujete. Proteínová tyčinka obsahuje zvýšené množstvo bielkovín a často menej jednoduchých cukrov a tukov.

Kedy jesť proteínové tyčinky?

Proteínové tyčinky si môžete dať kedykoľvek počas dňa - doma, v škole, pred cvičením, po tréningu, v práci alebo na cestách:

  • pred cvičením - na doplnenie energie
  • po cvičení - na doplnenie bielkovín a urýchlenie regenerácie
  • kedykoľvek počas dňa - na doplnenie bielkovín
  • ako dezert
  • ideálné ako desiata na výlety a cestovanie
  • ideálna desiata pri turistike, lyžovaní, na lyžiach aj cyklistike
  • ako desiata v škole alebo v práci
  • ideálne jedlo, ak nestíhate

Zaujíma vás téma bielkoviny? Uznávaný výživový poradca Petr Havlíček a tréner Jirka Vacek, pozrite na super podcast nielen o bielkovinách.

Čo by mala obsahovať kvalitná proteínová tyčinka? 

Na trhu je nepreberné množstvo proteínových tyčiniek. Na našom eshope nájdete viac ako 100 druhov proteínových tyčiniek, ako spoznať kvalitnú proteínovú tyčinku? Keď otočíte obal, každého zaujme tabuľka nutričných hodnôt, ale zaujímať by ste sa mali aj o zložení.

  1. Vysoký obsah bielkovín: Bielkoviny sú hlavným aspektom u proteínovej tyčinky. V kvalitnej proteínovej tyčinke nájdete okolo 20 g bielkovín.
  2. Dobré zdroje bielkovín: Kvalitné proteínové tyčinky by mali obsahovať bielkoviny z kvalitných zdrojov, často to je srvátkový, mliečny proteín, ale aj rastlinný zdroj bielkovín.
  3. Nízky obsah pridaných cukrov.
  4. Nízky obsah nasýtených tukov.

Aké sú najlepšie proteínové tyčinky na trhu?
 

SmartFuel protein bar 60 g

Tyčinky sú navrhnuté tak, aby poskytovali nutrične vyvážený zdroj energie a bielkovín bez prebytočného cukru. Každá tyčinka obsahuje 20 g kvalitných bielkovín zo srvátkového koncentrátu a mliečneho proteínu.

Prom-in Pure bar 65 g

20 g bielkovín proteínového komplexu (CFM mliečny srvátkový koncentrát a micelárny kazeín). Bez pridaného cukru, dosladená sladidlom zo stévie, obohatená o vlákninu a zdrojom tuku sú mandle či pistácie.

Barebells Protein Bar 55 g

Pokiaľ hľadáte alternatívu čokoládových tyčiniek v zdravšej verzii a bez cukru, tak čo sa chuti týka, toto je rozhodne víťaz. Je porovnateľná možno aj chuťovo lepšia. V každej tyčinke je 20 g bielkovín z mliečneho proteínu.

BiotechUSA Zero bar 50 g 

Jedna z najpredávanejších tyčiniek a to nielen vďaka cene. Základom je proteínová zmes zo 4 zdrojov bielkovín a vyberať môžete z 9 príchutí. Zero bar je absolútne bez cukru, lepku a laktózy. Proteínová tyčinka nemá žiadnu polevu, preto sa skvele hodí aj na cesty.

 Extrifit EXXE Protein Bar 65 g

Základ 20 g bielkovín tvorí mliečny a srvátkový proteínový izolát a mliečny koncentrát. Je to ideálna desiata do diéty a mnoho ľudí ju prirovnáva konzistenciou aj chuťou k tureckému medu. V každej tyčinke nájdete to, čo má v príchuti. V arašidovej sú arašidy, v jablčné kúsky jabĺk av škoricovej je škorica atď.

Mohlo by Vás zaujímať:

Aký je najlepší proteín? Podľa čoho vybrať? Top proteíny na trhu.

Ako vybrať proteín? Srvátkový proteínový koncentrát, izolát, hydrolyzát, kazeín alebo viaczložka ? Je v tom nejaký rozdiel a či je to vôbec dôležité skúmať?

Ako sa zbaviť chute na sladké. Ako rozoznať chuť a hlad?

Výživový špecialista Petr Havlíček a Tereza Fuková odpovedajú na otázky ohľadom chutí a emočného hladu. Hlad je neodmysliteľnou súčasťou nášho života, a napriek tomu je to téma, ktoré často nedostáva dostatočnú pozornosť.

Sleduj nás i na sociálnych sieťach: