Môj účet
Prihlásiť sa
Menu

Najlepšie cviky na brucho. Najúčinnejšie cviky na štíhle brucho.

Zaručené cviky na brucho, ktoré skutočne fungujú, sú zdanlivo obyčajné. Ak ich budete cvičiť správne a intenzívne, výsledky sa dostavia. Máme pre vás zoznam účinných cvikov na ploché brucho. Veríme, že každý z vás už vie, že chudnutie brucha nie je len o cvičení brušných svalov, ale aj o celkovej strave a precvičovaní celého tela.

Stačí vytiahnuť podložku, stlačiť "play" a Tereza vás prevedie celým cvičením.

Kombinácia cvikov na spodnú časť brucha, šikmé brušné svaly, t. j. cviky na boky - "madlá lásky" a predné brušné svaly, tzv. six pack, ktoré sú vhodné pre začiatočníkov.

Ako správne dýchať pri cvičení brucha?

Dych je základom celého cvičenia, vďaka správnemu dýchaniu sa brušné svaly zapájajú tak, ako majú, a my ho môžeme využiť na podporu kontrakcie a zvýšenie účinnosti celého cvičenia. Nezabudnite, že pri kontrakcii (sťahovaní) brušných svalov vždy vydychujte, pretože tak maximalizujete kontrakciu svalov. Ak vykonávate vytrvalostné cvičenie, myslite na pravidelné dýchanie bez zadržiavania dychu.

1. NOŽNICE (SCISSORS)

Ležíte na chrbte na podložke, ruky si môžete dať pod zadok. Ak je pre vás cvičenie ťažké, oprite sa o lakte. Nohy máte niekoľko centimetrov nad podložkou, vystreté, a striedavo ich rozkročujete a prekrížite cez seba. Počas cvičenia pravidelne dýchajte.

2. JAZDNÉ KOPY - CYKLISTICKÉ SKRACOVAČKY (TWIST CRUNCHES)

Ľahnite si na chrbát a ruky si dajte za hlavu. Zdvihnite nohy tak, aby boli mierne pokrčené v kolenách. Potom striedavými pohybmi s výdychom priblížte pravý lakeť k ľavému kolenu a potom ľavý lakeť k pravému kolenu.

3. SKRACOVAČKY S NOHAMI KOLMO (TOE TOUCH)

Ľahnite si na chrbát a zdvihnite nohy tak, aby boli v pravom uhle k telu. S výdychom zdvihnite hornú polovicu chrbta a rukami sa dotknite palcov (členkov). Počas celého cvičenia neopierate hlavu, bradu zastrčte do krku a natiahnite sa za temennou kosťou, čím nepreťažíte krčnú chrbticu.

4. SEDY ĽAHY - SKLAPOVAČKY (V-CRUNCH)

Ľahnite si na chrbát, kolená pokrčené na podložke. Nadýchnite sa a s výdychom sa zdvihnite na kolená. S nádychom sa pomaly vráťte na podložku. Toto cvičenie je naozaj účinné, pretože pri ňom pracujú všetky brušné svaly, preto je dôležité vykonávať ho plynulo bez trhania.

5. KMITANIE NOHAMA (FLUTTER KICKS)

Východisková pozícia je na chrbte. Ruky majte mierne rozkročené alebo zastrčené pod zadkom, aby ste si podopreli spodnú časť chrbta. Zdvihnite obe nohy niekoľko centimetrov nad podlahu a striedavo kopte nohami hore a dole.

6. DOSKA (PLANK)

Hoci sa to nezdá, tento cvik je rovnako účinný ako klasické skracovačky pre priame brušné svaly a vonkajšie šikmé brušné svaly posilní o 130 percent účinnejšie. Položte predlaktia na podlahu a oprite sa o špičky prstov. Telo je ako doska, nezdvíhajte hlavu hore ani dole, natiahnite sa za temennou kosťou. Zatnite hýžďové a brušné svaly a vydržte v polohe niekoľko sekúnd, myslite na pravidelné dýchanie.

7. ZDVIHY NÔH (ZDVIHY CHRBTA)​

Ľahnite si na podložku na jogu. Ruky si zľahka položte pod zadok a nohy zdvihnite tak, aby boli v pravom uhle k telu. S výdychom spustite nohy nadol a stiahnite sa späť, pričom zdvihnite panvu. Cvičenie si môžete zjednodušiť tak, že necháte nohy iba stúpať a klesať.

8. RUSKÉ ZVRATY (RUSSIAN TWIST)

Posaďte sa na zem, nohy pokrčte nad podložku, pre jednoduchšiu verziu si ich môžete oprieť o päty. Mierne sa zakloňte s rovným chrbtom. Priblížte vystreté ruky a hrudnú chrbticu k sebe, pričom ruky sa s výdychom začnú otáčať do jednej strany. S nádychom sa vráťte do stredu a s ďalším výdychom pokračujte v otáčaní na druhú stranu.

9. POKLADANIE NÔH NA BOK

Ľahnite si na podložku, ruky mierne rozkročte, nohy zdvihnite tak, aby stehná a trup zvierali pravý uhol, kolená pokrčte. S výdychom nechajte nohy klesnúť do strany, len tak ďaleko, ako vám to dovolí chrbát, ktorý sa nesmie odlepiť od podložky. S nádychom sa vráťte do stredu.

10. SKRACOVAČKY (SIMPLE CRUNCHES)

Ľahnite si na chrbát, ruky si položte na hruď, natiahnite ich pred seba alebo ich dajte za hlavu (ale nedržte ich rukami). Pokrčte nohy a oprite ich o podložku. Zdvihnite hrudník a s výdychom ťahajte telo smerom ku kolenám kmitavým pohybom.


Naše tipy, ak chcete vytvarovať svoju postavu:

Bielkoviny sú nenahraditeľnou zložkou našej potravy, sú stavebným prvkom aktívnej hmoty, ktorá je nevyhnutná pri chudnutí, pretože je žroutom energie. Vďaka bielkovinám sa cítime dlhšie sýti, bielkoviny dokážu nahradiť desiatu alebo zahnať chuť na niečo sladké.

Czech Virus Vícesložkový protein MPS-5 PRO

Proteínový nápoj zložený z 5 rôznych zdrojov bielkovín, vhodný po tréningu. Protien je tiež doplnený o tráviace enzýmy pre ešte lepšie vstrebávanie bielkovín a rozklad laktózy.

SMARTFUEL 100 % whey protein

Bielkoviny sa vyrábajú priamo z čerstvého mlieka od kontrolovaných kráv z EÚ, ktoré sa pasú na pastvinách, čo zaručuje najvyššiu kvalitu bez zbytočných prísad. Srvátkový koncentrát je vhodný pre športovcov a na pravidelné dopĺňanie bielkovín. Podporuje regeneráciu, udržiavanie a budovanie svalovej hmoty.


✅ Pri formovaní postavy je najdôležitejšia kvalitná a vyvážená strava a pravidelný pohyb. Spaľovače ako také vám super postavu nezaistia, ale ako berlička k dokonalej strave a cvičeniu poslúžia skvele.

Prom-in Lean Solution

Spaľovač tukov ponúka jedinečný 3-fázový komplex na optimálnu kontrolu hmotnosti. Tento komplexný spaľovač tukov je jedinečný vďaka extra vysokému množstvu účinných látok: acetyl-L-karnitín HCl, extrakt zo zeleného čaju, L-tyrozín, kofeín, kajenské korenie a synefrín, ktorý podporuje termoregulačný proces. Vďaka kofeínu a kajenskému koreniu dosiahnete to správne "nakopnutie" pred tréningom a podporíte zvýšené potenie.

Nutrend Fat direct

Fat Direct je jedinečný nielen svojím zložením, ale aj dĺžkou používania. Je to prvý nočný spaľovač od spoločnosti Nutrend. Je špeciálne vyvinutý tak, aby odbúraval tuk počas spánku. Prípravok obsahuje výťažky z morských rias wakame, ako aj garcinie cambogia a zelenej kávy (bez kofeínu).

Extrifit Thermogel

Komplexný termogénny spaľovač tukov, pripravený na okamžitú konzumáciu v niekoľkých skvelých príchutiach vo forme gélu. Určený pre všetkých športovcov, ktorí sa snažia o maximálne vyrysovanie a redukciu podkožného tuku, a to vďaka obsahu termogénnych látok (napr. synefrín, extrakt zo zeleného čaju a iné), stimulantov (kofeín, taurín a iné) a ďalších účinných látok, ktoré ovplyvňujú metabolizmus tukov (HCA, karnitín, chróm a iné). Chcete víc cvičení na břicho? Máme pro vás další cvičení s Terezou.

Mohlo by vás zaujímať:

Najlepšie spaľovače tukov. Majú zmysel? Ako poznám, že funguje?

Spaľovače tukov sú riešením, pokiaľ sa snažíte zbaviť prebytočného tuku. Aká látka by v ňom nemala chýbať a ako spoznáte, že funguje sa dozviete v novom článku.

8 cvikov pre štíhle a pevné paže. Cviky na ruky doma.

Pevné a štíhle paže si praje mať každá žena, ale ako docieliť viditeľného výsledku domácim cvičením? Pripravila som si pre vás tréning na ruky, ktorý zvládnete odcvičiť kdekoľvek. Workout je zložený z  8 cvikov a zaberie vám len pár minút.

Sledujte nás na sociálnych sieťach: