Môj účet
Prihlásiť sa
Menu

Vzorový jedálniček do krabičky 2036 kcal | BEZ LEPKU

Pokiaľ máte intoleranciu lepku alebo celiakiu alebo sa lepku vyhýbate z akéhokoľvek dôvodu, tak pre Vás prinášame ukážkový jedálniček, ktorý je zložený z prirodzene bezlepkových potravín. Tento jedálniček je najmä pre jedincov, ktorí preferujú vyšší podiel tukov v strave. Jedálny lístok je rozdelený do piatich porcií a každý si samozrejme môže upraviť pomery makroživín podľa aktuálnych cieľov a potrieb.

V receptoch nájdete prepustené maslo ghí. Pokiaľ ghí nepoznáte, potom Vám ho odporúčame vyskúšať. Ide o prepustené maslo zbavené vody a bielkovín. Je vhodný najmä na tepelnú úpravu, vzhľadom k jeho vyššiemu dymovému bodu (tj oproti bežnému maslu znesie vyššiu teplotu bez toho, aby sa prepaľovalo).

Celé menu na deň má 2036 kcal, 124 g bielkovín, 178 g sacharidov a 92 g tukov.

Raňajky: Bezlepková granola s jogurtom

1 porcia obsahuje 554 kcal, 16 g bielkovín, 64 g sacharidov a 26 g tukov

Granolu si môžete vychutnať aj v bezlepkovej verzii! Doplňte ju o biely jogurt, orechy, ovocie a vyvážené raňajky máte behom chvíľky hotovú.

Ingrediencie:
✅ 60 g Hester's Life Granola
✅ 150 g bieleho jogurtu
✅ 20 g kešu orechov
✅ 10 g kokosových chipsov
✅ ovocie podľa chuti


Olovrant: Bezlepková proteínová tyčinka s ovocím

1 porcia obsahuje 325 kcal, 13 g bielkovín, 39 g sacharidov a 13 g tukov

Bohužiaľ všetky proteínové tyčinky nie sú bez lepku. Avšak táto od značky BiotechUSA bezlepková je a ešte k tomu chutí úplne rovnako ako kokosová tyčinka Flint. Vychutnajte si tyčinku ideálne v kombinácii s obľúbeným ovocím.


Obed: Mangový šalát s krevetami

1 porcia obsahuje 462 kcal, 26 g bielkovín, 40 g sacharidov a 22 g tukov

Jednoduchý a rýchly recept na osviežujúci šalát plný bielkovín. Najprv si krevety orestujte na ghíčku, medzitým si nakrájajte zeleninu a mango na veľmi tenké hranolky. V mištičke si zmiešajte čili, citrónovú šťavu, cukor, 3 polievkové lyžice teplej vody, rybiu omáčku a prelisovaný cesnak. Na tanieri zmiešajte zeleninu, mango a krevety a následne zalejte zálievkou.

Ingrediencie:
✅ 200 g kreviet
✅ 150 g manga
✅ 150 g mrkvy
✅ 150 g uhorky
✅ 2 PL masla ghí
✅ 1 PL rybej omáčky
✅ cesnak
✅ chilli
✅ 1 ČL cukru
✅ citrónová šťava


Potréningová desiata: Proteínový šejk

1 porcia obsahuje 114 kcal, 22 g bielkovín, 2 g sacharidov a 2 g tukov

Postup je veľmi jednoduchý, jednoducho zmiešajte 30 g proteínu Smartfuel s 200 ml vody. Poriadne premiešajte v šejkri a máte hotovo.


Večera: Zeleninové pyré s kuracím mäsom

1 porcia obsahuje 581 kcal, 47 g bielkovín, 33 g sacharidov a 29 g tukov

Najprv si uvarte do mäkka zemiaky s mrkvou. Potom k nim pridajte ghí a mlieko a zmes rozmixujte na hladké pyré. Kuracie prsia si očistite, okoreňte a orestujte na panvici na troche oleja, potom na panvicu pridajte nakrájané paradajky na plátky. Na paradajky dajte plátky syra, priklopte pokrievkou a nechajte pár minút zapiecť.

Ingrediencie:
✅ 100 g zemiakov
✅ 100 g mrkvy
✅ 100 ml mlieka
✅ 1 PL masla ghí
International Collection Cooking spray
✅ 150 g kuracích pŕs
Kernel season's koreniaca zmes - White Cheddar
✅ paradajka
✅ 50 g balkánskeho syra
✅ soľ, korenie


Mohlo by Vás zaujímať:

Vzorový jedálniček do krabičky 2964 kcal

Pripravili sme si pre vás ukážkový jedálniček. Tentokrát je to skôr jedálniček do naberacej alebo udržiavacej fázy ako do diéty. Samozrejme záleží na vašich potrebách, takže to berte ako inšpiráciu a makroživiny a kalórie upravte podľa vašich cieľov.

Magnézium. Prečo je tak dôležité a aká forma horčíka je najlepšia?

Horčík patrí k najviac deficitným minerálom v našom tele. Horčík má vplyv na zníženie miery únavy a vyčerpania, prispieva k elektrolytickej rovnováhe, normílne činnosť svalov a normálna psychyckej činnosti.

Sleduj nás i na sociálnych sieťach: