Môj účet
Prihlásiť sa
Menu

Superpotravina Maca. Aké má účinky na ľudské telo? Výhody jej užívania.

ČO TO JE MACA

Koreň Maca (známy tiež ako peruánsky ženšen) sa používa v prírodnej medicíne už niekoľko tisíc rokov. Maca je skvelým zdrojom mikroživín, vitamínov, minerálov, vlákniny a antioxidantov. Obsahuje aminokyseliny, mastné kyseliny a taktiež horčík, draslík, zinok, meď, selén, B-vitamíny. Vďaka svojim účinkom je taktiež nazývaná "Peruánskou viagrou".

VÝHODY MACY

Obsahuje dvakrát viac vápniku než mlieko, trikrát viac vitamínu C ako pomaranč a päťkrát viac železa než špenát, preto je to skvelý doplnok zdravej stravy. Prispieva telu vyrovnať sa s rôznym psychickým a fyzickým napätím a môže napomáhať i pri chudnutí, hormonálnej nerovnováhe a problémoch so spánkom.

✅ VPLYV NA REDUKCIU VÁHY

Maca má povzbudzujúce účinky, obsahuje prírodne stimulačné účinky, ktoré zvyšujú nárast energie. To znamená, že pridáte na svojich tréningoch, a to znamená viac spálených kalórií. Samotná Maca neobsahuje skoro žiadne kalórie - nenaruší váš jedálniček.

✅ VPLYV NA SPÁNOK

Prášok Macy vám pomôže lepšie spať, vďaka svojmu upokojujúcemu účinku a vyrovnávaniu hormonálnych účinkov. Pokiaľ chcete pomôcť so spánok, skúste ho pred spaním premiešať v horúcom mlieku alebo v hocičom budete chcieť.

✅ HORMONÁLNÁ ROVNOVÁHA A LIBIDO

Zvyšuje chuť na pohlavný styk, libido a zároveň podporuje plodnosť pre obe pohlavia.

DO ČOHO MACU PRIDÁVAŤ

Maca sa často používa v nápojoch, do smoothie alebo ju môžete použiť pri varení. Môžete ju zamiešať do cesta či s ňou niečo posypať. Prášok z koreňa Macy môžete použiť do horúcich nápojov, do jogurtu, koktejlov a do kaší. Najjednoduchšie je ho však rozmiešať s mliekom či vodou a proste vypiť.

PRISPIEVA K PSYCHICKEJ POHODE

Maca je jednou z rastlín, ktorú radíme do skupiny tzv. adaptogénov. Látky obsiahnuté v týchto rastlinách zlepšujú schopnosť tela sa lepšie prispôsobovať náročnému obdobiu, organizmus je odolnejší. Adaptogénydodajú telu silu a energiu.

Maca na e-shope:

Brainmax Pure Maca BIO prášek

100% organická peruánska Maca sušená tradičným peruánskym postupom na slnku. Macu v prášku možno pridávať pridávať do proteínového šejku, smoothie, kakaového nápoja alebo do raňajkové kaše.


GreenFood Maca

Maca od Greenfoodu je v kapsuliach. Pre účinky stačí užívať 1x denne dve kapsule. Balenie obsahuje 120 kapsúl, takže nejakú dobu vydrží.


Biorganic Maca prášek

Prášok maca chuťou jemne karamelu a Vďaka tomu hodí ai trebárs do raňajkových kaší, jogurtový Alebo rôznych dezertový. Maca prášok sa Vďaka jeho raw kvalite hodí ai do rôznych raw dezertový, Ako ŠÚ tortičky, guličky či tyčinky a ďalšími.


Celá ponuka >>>


Termín adaptogén je pojem z alternatívnej medicíny, ktorý označuje rastlinný produkt zvyšujúci odolnosť organizmu proti stresovým situáciám, ako je zranenie, úzkosť alebo telesná únava: zlepšujú schopnosť odolávať zmeneným podmienkam (adaptovať sa na nich, prispôsobovať sa im).

Mohlo by Vás zaujímať:

Najlepší zdroj bielkovín. Potraviny bohaté na bielkoviny. Je vhodný proteínový nápoj?

Každý by chcel univerzálny návod na to, ako si správne zostaviť jedálniček, aby v ňom mal dobrý pomer makroživín. Veľa ľudí ale zabúda na to, že každý som iný. Mrknite na nový článok, kde sa dozviete viac a hlavne vám prezradíme najlepšie zdroje bielkovín.

Ukážkový jedálniček pre ženu. Zdravý životný štýl bez drastických diét.

Zdravý životný štýl neznamená nejesť po 18. hodine, pchať do seba i cez nechuť každé dve hodiny jeden pokrm za druhým alebo vyradiť zo stravy všetky sacharidy.  Dokonca ani laktóza a lepok nie sú vašim nepriateľom, pokiaľ teda netrpíte intoleranciou.

Sledujte nás na sociálnych sieťach: