Môj účet
Prihlásiť sa
Menu

Booty Band Workout Posilňovacia guma na zadok a nohy

S gumami už niekoľko rokov a je to jedna z najlepších vecí na posilňovanie, obzvlášť pokiaľ chcete cvičiť doma a neholdujete fitku alebo ho nestíhate.

Gumu si môžete vziať kamkoľvek. Nechýba mi keď ideme na dovolenku k moru či na víkend na chatu. Neexistuje výhovorka, že sa niekam nevojde, pretože neexistuje skladnejšia vec než Booty band.

Odporová guma je vhodná pre začiatočníkov i pokročilých. Vybrať si môžete z niekoľko odporov a dá sa s ňou zacvičiť celé telo. Nás ale budú zaujímať tie na nohy a zadok.

Moje tipy 

Pokiaľ patríte medzi začiatočníkov, nepreceňujte svoje sily. Guma stojí pár korún, tak si zaobstarajte viac odporov a uvidíte, že až sa s ňou zoznámite a dostanete sa do toho, stále ju využijete a môžete použiť pokojne dve a tým tak odpor pridáte.

AKO VYBRAŤ GUMU?

Úprimne hovorím, že gumy s odporom 1-4 kg úplne nemá zmysel kupovať. Viem, že ju využívajú veľa na rehabilitačné cvičenia, kde nie je žiadúca zbytočne veľká záťaž. Ja odporúčam začať s ľahším odporom 4 - 6 kg (light), poprípade 5-8 kg (medium).

PREČO ZAČAŤ S NIŽŠÍM ODPOROM?

Pri každom cviku je najdôležitejšie jeho prevedenie a pokiaľ cvičíte s odporovou gumou drepy alebo čokoľvek iné, dbajte na to, aby vám guma veľmi nesťahovala nohy k sebe. Hrozí tak nesprávne namáhanie v bedrových kĺboch a kolenách. Musíte mať odpor pod kontrolou, byť schopní po celú dobu cvičenia udržať nohy správne. S odporovou gumou ide odcvičiť veľké množstvo variant cvikov, tak aby ste zapojili úplne všetky časti svalov zadku.

Ovládaš už gumy skvelo a cítiš, že tvoje svaly zadku potrebujú viac napätia? Môžeš siahnuť po vyššom odpore latexovej gumy alebo si zaobstarať látkovú.

S látkovým Booty bandom naozaj efektívne zapojíte zadok. Niekedy píšete, že sa vám latexová guma roluje (to je vtedy, keď ju preťahujete), čo sa s látkovou gumou ale nikdy nestane. Odporúčam kúpiť strednú záťaž. Je akurát dlhá a dajú sa s ňou cvičiť drepy, hipthrusy, unožovanie, roznožovanie i výpady s ňou zvládnete. Má vnútri silikónové prúžky, takže sa ani nehne.

Viete, že odporovou gumou môžete nahradiť i činky na chrbte a zvýšiť tak odpor od zeme? Na to budete potrebovať dlhšiu gumu. Odporúčam vziať nejakú s odporom 7-16kg (ľahká) či 15-30kg (stredná). Ja s gumou veľmi rada cvičím drepy, good mornings i výpady.

Dúfam, že vám moje tipy aspoň trochu pomohli. Na našom youtube nájdete mnoho videí ako inšpiráciu na cviky i celé tréningové videá, ako je napríklad toto.

Pre pevné a pekné nohy si do ďalšej objednávky okrem booty bandu prihoďte:

Závažie na zápästie a členky
Zdá sa vám cvičenie doma ľahké, gumičky už vás nebavia alebo potrebujete len zmenu? Skúste závažie na členky. Závažie na nohy upevníte jednoducho suchým zipsom. Uvidíte, ako predtým jednoduchý cvik bude potom ťažší.


Gumový posilňovací expander SET
Súprava, s ktorou precvičíte celé telo. Súprava sa skladá z odporových gúm, elastického pásu, rukovätí, upevnení k členkom, upevnení na dvere a švihadlá.


Roller
Nezabudnite ani na regeneráciu a pretiahnutie. Po poriadnom tréningu odporúčame “vyrolovanie”. Roller je výborná pomôcka k rozmasírovaniu svalov, uľaví vám od preťaženia a napätia. Pre niekoho môže byť rolovanie nepríjemné až bolestivé, ale nájdite si silu, ktorá vám vyhovuje a sami uvidíte, ako sa po pravidelnom masírovaní budete cítiť uvoľnene a sviežo.


Další tipy na cvičebné pomôcky >>>
 

Mohlo by ťa zaujímať:

Ako cvičiť s odporovou gumou? Ukážkové videá.

Najlepšie cviky na zadok s odporovou gumou. Hoci si to veľa ľudí pri pohľade na odporovú gumu nevie predstaviť, s odporovou gumou sa dá precvičiť de facto celé telo. Zameriame sa predovšetkým na nohy, pretože to je pravdepodobne najvyhľadávanejšia partia väčšiny žien.

Proteíny: Dávkovanie, kedy a ako užívať proteín?

Dnes už každý vie, že bielkoviny potrebujeme k regenerácii svalového tkaniva poškodeného počas intenzívneho tréningu a taktiež k dodaniu dostatočného množstva aminokyselín potrebných k tvorbe bielkovín tvoriacich zväčšujúcu sa svalovú hmotu.

Sledujte nás na sociálnych sieťach: