Prílohy majú hneď niekoľko funkcií: najčastejšie sa ako príloha podávajú cestoviny, ryža, zemiaky alebo knedličky. Všetky tieto prílohy ide pripraviť v mnoho variantoch viac či menej zdravých - záleží na konkrétnom recepte. Stále viac sú obľúbené skôr neznáme prílohy ako je kuskus, bulgur alebo quinoa. Tiež sa stretávame so strukovinami. Prílohy sú významným zdrojom živín a vyplatí sa dbať na ich kvalitu, nech už nimi chceme doplniť sacharidy, bielkoviny alebo tuky.
Lahodné chrumkavé viaczrnné plátky s vysokým obsahom vlákniny.
Prirodzene bezlepkové pseudoobilniny, ľahko stráviteľné a jednoduché na prípravu
REJ Celozrnné semolinové cestoviny Penne 400g - Celozrnné semolinové cestoviny - penne s 9% vlákniny
Bezvaječné cestoviny vyrobené zo sušenej pšeničnej krupice. Ich výhodou je jednoduchá a rýchla príprava a všestranné použitie. Kuskus sa používa ako bežné cestoviny alebo ryža.
Hnedá ryža v bio kvalite s nižším glykemickým indexom ako bežná ryža.
Vyroben ze sušené celozrnné pšeničné krupice v BIO kvalitě, lze použít jako těstoviny nebo rýži
Lahodné organické cestoviny z čiernej fazule, fazule adzuki, quinoy alebo zelenej sóje.
Ryža s veľmi výraznou arómou a oveľa nižším glykemickým indexom ako bežná biela ryža
Prirodzene bezlepkové cestoviny s cícerovou a ryžovou múkou. Rýchlo sa pripravujú a v kuchyni majú široké využitie. Chutné rozšírenie jedálnička celiatikov.
Proteínové cícerové cestoviny sú skvelou alternatívou bežných cestovín .
Bezvaječné celozrnné špagety z krupice z tvrdej pšenice v bio kvalite nielen nutrične obohatia váš jedálniček.
Bezlepkové cestoviny z ryžovej múky vhodné pre celiatikov. Rýchlo sa pripravujú a v kuchyni majú široké využitie.
Vločky majú jemnú pohánkovú chuť a vôňu. Stačí si dať pohánkové vločky do misky s ovocím a rastlinným mliekom. Sú skvelé ako základ pre mäsové guľky a zeleninové placky.
Červená šošovica nemá šupku ako iné strukoviny a je sfarbená do oranžova. Nemusí sa namáčať a je rýchlo uvarená. Po uvarení sa rozpadá, a preto je vhodná najmä na prípravu kaše alebo polievky.
Celozrnné semolinové cestoviny - špagety s 9 % vlákniny.
Pohánka je prirodzene bezlepková pseudoobilnina, ktorá má nezameniteľnú, mierne orieškovú chuť. Jej použitie je univerzálne, hodí sa do sladkých aj slaných jedál.
Vajcia sú ľahko stráviteľné, výživné, veľmi chutné a prirodzene bezlepkové. V kuchyni majú veľmi široké využitie a ľahko sa pripravujú.
Instantná kaša je skvelou voľbou nielen na raňajky. Medzi ich výhody patrí rýchla a jednoduchá príprava a variabilita použitia.
Sladký alebo slaný kuskus, ktorý stačí zaliať horúcou vodou a do 10 minút máte hotové jedlo!
Jasmínová ryža v bio kvalite, jemne voňajúca jazmínom a ideálna na použitie v ázijskej kuchyni.
Cícer je strukovina s jemnou orieškovou chuťou a mierne krémovou konzistenciou.
Bezlepkové cestoviny z ryžovej múky vhodné pre celiatikov. Ryžové cestoviny neobsahujú konzervačné látky ani farbivá. Rýchlo sa pripravujú a v kuchyni majú široké využitie.
Ryža basmati sa vyznačuje dlhými zrnami a jemnou orieškovou arómou. V kuchyni oceníte najmä jej nepriľnavosť a krátky čas prípravy. Ide o bio ryžu z úpätia Himalájí. Basmati je tiež prirodzene bezlepková.
Bezlepkové cestoviny z ryžovej múky vhodné pre celiatikov. Rýchlo sa pripravujú a v kuchyni majú široké využitie.
Alternatíva klasickej ryže plná bielkovín s výrazne nižším obsahom sacharidov
Bulgur je naklíčená, sušená, nahrubo nalámaná a uvarená pšenica. Vyzerá ako kuskus a pripravuje sa podobne. Má príjemnú obilnú vôňu a sladkú, orechovú chuť. Je vhodný do rizota, plniek, polievok, šalátov alebo kaší.
Bezlepkové cestoviny z ryžovej múky vhodné pre celiatikov. Rýchlo sa pripravujú a v kuchyni majú široké využitie.
Bezlepkové cestoviny fusilli z kukuričnej múky quinoa.
Bezlepkové špagety z kukuričnej múky.
REJ Celozrnné semolinové cestoviny Spindles 400g - Celozrnné semolinové cestoviny - vretená s 9% vlákniny