Prílohy majú hneď niekoľko funkcií: najčastejšie sa ako príloha podávajú cestoviny, ryža, zemiaky alebo knedličky. Všetky tieto prílohy ide pripraviť v mnoho variantoch viac či menej zdravých - záleží na konkrétnom recepte. Stále viac sú obľúbené skôr neznáme prílohy ako je kuskus, bulgur alebo quinoa. Tiež sa stretávame so strukovinami. Prílohy sú významným zdrojom živín a vyplatí sa dbať na ich kvalitu, nech už nimi chceme doplniť sacharidy, bielkoviny alebo tuky.
Lahodné organické cestoviny z čiernej fazule, fazule adzuki, quinoy alebo zelenej sóje.
Prirodzene bezlepkové pseudoobilniny, ľahko stráviteľné a jednoduché na prípravu
Bezvaječné cestoviny vyrobené zo sušenej pšeničnej krupice. Ich výhodou je jednoduchá a rýchla príprava a všestranné použitie. Kuskus sa používa ako bežné cestoviny alebo ryža.
Prirodzene bezlepkové cestoviny s cícerovou a ryžovou múkou. Rýchlo sa pripravujú a v kuchyni majú široké využitie. Chutné rozšírenie jedálnička celiatikov.
Hnedá ryža v bio kvalite s nižším glykemickým indexom ako bežná ryža.
REJ Celozrnné semolinové cestoviny Penne 400g - Celozrnné semolinové cestoviny - penne s 9% vlákniny
Bezvaječné celozrnné špagety z krupice z tvrdej pšenice v bio kvalite nielen nutrične obohatia váš jedálniček.
Proteínové cícerové cestoviny sú skvelou alternatívou bežných cestovín .
REJ Celozrnné semolinové cestoviny Spindles 400g - Celozrnné semolinové cestoviny - vretená s 9% vlákniny
Bezlepkové cestoviny z ryžovej múky vhodné pre celiatikov. Rýchlo sa pripravujú a v kuchyni majú široké využitie.
Celozrnné semolinové cestoviny - špagety s 9 % vlákniny.
Vajcia sú ľahko stráviteľné, výživné, veľmi chutné a prirodzene bezlepkové. V kuchyni majú veľmi široké využitie a ľahko sa pripravujú.
Pohánka je prirodzene bezlepková pseudoobilnina, ktorá má nezameniteľnú, mierne orieškovú chuť. Jej použitie je univerzálne, hodí sa do sladkých aj slaných jedál.
Červená šošovica nemá šupku ako iné strukoviny a je sfarbená do oranžova. Nemusí sa namáčať a je rýchlo uvarená. Po uvarení sa rozpadá, a preto je vhodná najmä na prípravu kaše alebo polievky.
Instantná kaša je skvelou voľbou nielen na raňajky. Medzi ich výhody patrí rýchla a jednoduchá príprava a variabilita použitia.
Lahodné chrumkavé viaczrnné plátky s vysokým obsahom vlákniny.
Jasmínová ryža v bio kvalite, jemne voňajúca jazmínom a ideálna na použitie v ázijskej kuchyni.
Cícer je strukovina s jemnou orieškovou chuťou a mierne krémovou konzistenciou.
Sladký alebo slaný kuskus, ktorý stačí zaliať horúcou vodou a do 10 minút máte hotové jedlo!
Ryža basmati sa vyznačuje dlhými zrnami a jemnou orieškovou arómou. V kuchyni oceníte najmä jej nepriľnavosť a krátky čas prípravy. Ide o bio ryžu z úpätia Himalájí. Basmati je tiež prirodzene bezlepková.
Bezlepkové cestoviny z ryžovej múky vhodné pre celiatikov. Rýchlo sa pripravujú a v kuchyni majú široké využitie.
Bezlepkové cestoviny z ryžovej múky vhodné pre celiatikov. Ryžové cestoviny neobsahujú konzervačné látky ani farbivá. Rýchlo sa pripravujú a v kuchyni majú široké využitie.
Bulgur je naklíčená, sušená, nahrubo nalámaná a uvarená pšenica. Vyzerá ako kuskus a pripravuje sa podobne. Má príjemnú obilnú vôňu a sladkú, orechovú chuť. Je vhodný do rizota, plniek, polievok, šalátov alebo kaší.
Bezlepkové cestoviny z ryžovej múky vhodné pre celiatikov. Rýchlo sa pripravujú a v kuchyni majú široké využitie.
Alternatíva klasickej ryže plná bielkovín s výrazne nižším obsahom sacharidov
Bezvaječné cestoviny vyrobené zo sušenej pšeničnej krupice. Ich výhodou je jednoduchá a rýchla príprava a všestranné použitie. Kuskus sa používa ako bežné cestoviny alebo ryža.
Lahodná tortilla s vyšším obsahom bielkovín, ktorá vám bude chutiť a zasýti vás.
Bezlepkové cestoviny fusilli z kukuričnej múky quinoa.
Vločky majú jemnú pohánkovú chuť a vôňu. Stačí si dať pohánkové vločky do misky s ovocím a rastlinným mliekom. Sú skvelé ako základ pre mäsové guľky a zeleninové placky.
Bezlepkové špagety z kukuričnej múky.