Obilniny alebo tiež cereálie sa delia na celozrnné a necelozrnné. Obilniny a produkty z nich patria do jedálničku človeka od pradávna. Okrem toho, že skvelo chutia, zasýtia a dodajú telu energiu. Obilniny sú hlavným zdrojom sacharidov a ich podiel v ľudskej výžive sa odhaduje okolo 50 percent prijatej energie, u športovcov i omnoho viac.
Vločky majú jemnú pohánkovú chuť a vôňu. Stačí si dať pohánkové vločky do misky s ovocím a rastlinným mliekom. Sú skvelé ako základ pre mäsové guľky a zeleninové placky.
Lahodné chrumkavé viaczrnné plátky s vysokým obsahom vlákniny.
Pohánka je prirodzene bezlepková pseudoobilnina, ktorá má nezameniteľnú, mierne orieškovú chuť. Jej použitie je univerzálne, hodí sa do sladkých aj slaných jedál.
Prirodzene bezlepkové pseudoobilniny, ľahko stráviteľné a jednoduché na prípravu
Quinoa alebo čílsky merlík je obľúbená bezlepková pseudoobilnina.
Je ideálny do šalátov, teplých zmesí a farebných mís - pre tých, ktorí chcú jesť jednoducho a zároveň výživne.