Obilniny alebo tiež cereálie sa delia na celozrnné a necelozrnné. Obilniny a produkty z nich patria do jedálničku človeka od pradávna. Okrem toho, že skvelo chutia, zasýtia a dodajú telu energiu. Obilniny sú hlavným zdrojom sacharidov a ich podiel v ľudskej výžive sa odhaduje okolo 50 percent prijatej energie, u športovcov i omnoho viac.
Lahodné chrumkavé viaczrnné plátky s vysokým obsahom vlákniny.
Prirodzene bezlepkové pseudoobilniny, ľahko stráviteľné a jednoduché na prípravu
Vločky majú jemnú pohánkovú chuť a vôňu. Stačí si dať pohánkové vločky do misky s ovocím a rastlinným mliekom. Sú skvelé ako základ pre mäsové guľky a zeleninové placky.
Quinoa alebo čílsky merlík je obľúbená bezlepková pseudoobilnina.
Pohánka je prirodzene bezlepková pseudoobilnina, ktorá má nezameniteľnú, mierne orieškovú chuť. Jej použitie je univerzálne, hodí sa do sladkých aj slaných jedál.
Je ideálny do šalátov, teplých zmesí a farebných mís - pre tých, ktorí chcú jesť jednoducho a zároveň výživne.
Pohánka je prirodzene bezlepková pseudoobilnina, ktorá má nezameniteľnú, mierne orieškovú chuť. Jej použitie je univerzálne, hodí sa do sladkých aj slaných jedál.