Ryžová múka sa vyrába z ryže špeciálnym postupom. Používa sa najmä na prípravu sladkých nepečených dezertov. Je vynikajúcou surovinou na pečenie bezlepkových sušienok, koláčov a nekysnutých buchiet. Alebo je vhodná na zahusťovanie omáčok v slaných či sladkých jedlách. Ryžová múka zvyšuje objem a spojivosť (bezlepkových) zmesí.
Pri pečení sa zvyčajne mieša aj s inými múkami (pohánkovou, kukuričnou atď.). Cesto z ryžovej múky je pevné, v mnohých ohľadoch podobné cestám z pšeničnej múky, hoci nie je také pružné.
Je to ľahko stráviteľná potravina, ktorá dáva pocit sýtosti. Neobsahuje lepok, a preto je vhodné pre pacientov s celiakiou a pre bezlepkovú diétu.
| 
 | 100 g | 
| Energetická hodnota | 1549Kj/370 kcal | 
| Bielkoviny | 6g | 
| Sacharidy | 81,1g | 
| - z toho cukry | 0,1g | 
| Tuky | 1,4g | 
| - z toho nasýtené | 0,4g | 
| Vláknina | 0,1g | 
| Soľ | 0,01g |