Pistáciové maslo je skvelá orechová nátierka, ktorú si zamilujete vďaka jej autentickej pistáciovej chuti. Autenticitu mu dodáva skutočnosť, že sa vyrába z pražených pistácií. Neobsahuje palmový olej, cukor ani pridané látky. Nie je preto ťažké si ju zamilovať a k výslednému pocitu prispieva aj dokonale krémová konzistencia. Okrem toho vás určite poteší, že táto pochúťka je zdrojom nenasýtených mastných kyselín a bielkovín, čo ocenia aktívni ľudia, pretože bielkoviny prispievajú k rastu a udržiavaniu svalovej hmoty. Môže sa tiež pochváliť vysokým obsahom vlákniny. Okrem toho má priaznivý nutričný profil a skvelú chuť, vďaka ktorej sa bude s obľubou pridávať do rôznych jedál.
S týmto maslom môžete začať deň tým, že si vychutnáte jeho ľahko roztierateľnú a krémovú konzistenciu na čerstvom toaste. Jeho cenné živiny a lahodná chuť sú ideálne aj do raňajkových cereálií, ale toto arašidové maslo má svoje nezameniteľné miesto aj v rôznych sladkých receptoch. Môžete vyskúšať napríklad sušienky, koláče alebo ovocné šaláty. Jeho kombinácia so smoothies alebo palacinkami je neodolateľná a ponúka úplne novú úroveň pôžitku. Najväčší mlsní jazýčkovia si ho však môžu vychutnať len tak samotný na lyžičke a zahnať chuť na sladké. Pistáciové maslo preto nesmie chýbať vo vašej špajzi.
Dávkovanie: Pistáciový cukor je vhodný na prípravu piškótového ovocia a zeleniny.
Balenie: 340 g
Minimálna trvanlivosť: pozri obal
Upozornenie: Môže obsahovať stopy arašidov, sezamu a iných orechov. Skladujte na tmavom mieste a pri teplote do 25 °C. Spotrebujte do jedného mesiaca po otvorení. Olej na povrchu je prirodzený jav, pred konzumáciou premiešajte.
Upozornenie pre alergikov.
Výživové hodnoty:
|
100 g
|
*RI
|
Energetická hodnota
|
2405 kJ/ 581 kcal
|
29 %
|
Tuky
|
52 g
|
74 %
|
z toho nasýtené mastné kyseliny
|
8,6 g
|
43 %
|
Sacharidy
|
12 g
|
5 %
|
z toho cukry
|
10 g
|
9 %
|
Vláknina
|
10 g
|
-
|
Bielkoviny
|
20 g
|
40 %
|
Soľ
|
0,01 g
|
0 %
|
*Referenčná hodnota príjmu pre priemernú dospelú osobu (8400 kJ/ 2000 kcal).
Zloženie: pražené pistácie.