Špaldová múka je zdravšia verzia klasickej múky. Možno ju použiť ako bežnú múku na pečenie alebo zahusťovanie polievok a omáčok. Zároveň si zachováva obsah vitamínov, minerálov a vlákniny a má nižší obsah lepku. Je to druh pšenice, ktorý je ľahšie stráviteľný. Živiny, ktoré si špalda zachováva, pochádzajú najmä z celého radu minerálov, ako je železo, horčík a mangán. Z vitamínov poskytuje špalda najmä vitamín E. Okrem toho má múka vysoký obsah vlákniny, čo je ďalšia výhoda špaldovej múky, ktorá prirodzene podporuje trávenie.
Použitie: Špaldovú múku môžete použiť na pečenie obľúbených slaných a sladkých jedál. Je vhodná na pečenie, ale aj na prípravu palaciniek, buchiet, koláčov, báboviek alebo tortových korpusov. Špaldovú múku možno úplne nahradiť pšeničnou múkou, ale na začiatok odporúčame zmiešať obe múky v pomere 1:3. Špaldová múka má výraznejšiu chuť ako klasická pšeničná múka a cesto je o niečo tuhšie a tmavšie. Je výborná aj ako zahusťovadlo do polievok alebo na prípravu kaší.
Balenie: 2000 g, PP balenie alebo vákuové balenie v PP obale (počas prepravy môže dôjsť k rozbaleniu, ale neovplyvní to kvalitu)
Minimálna trvanlivosť: pozri obal
Upozornenie: Skladujte na suchom mieste pri teplote do 25 °C. Nevystavujte priamemu slnečnému žiareniu. Chráňte pred mrazom. Výrobca nezodpovedá za chyby spôsobené nesprávnym skladovaním a používaním.
Upozornenie pre alergikov : Alergény v zložkách výrobku sú vyznačené tučným písmom .
Tabuľka nutričných hodnôt: |
100 g |
Energetická hodnota:
|
1536 kJ / 367 kcal
|
Tuky:
|
1,67 g
|
z toho nasýtené mastné kyseliny:
|
0 g
|
Sacharidy:
|
73,3 g
|
z toho cukry: 73,3 g:
|
0 g
|
Bielkoviny: 0,3 g:
|
16,7 g
|
Vláknina:
|
13,3 g
|
Soľ:
|
0 g
|
Zloženie: 100% jemne mletá špalda