Strukoviny a obilniny sú skvelým zdrojom komplexných sacharidov, vlákniny, ale i bielkovín a minerálnych látok, ktoré by mali mať miesto v jedálničku každého športovca. Strukoviny sú prirodzene bezlepkové, takže ich radi do jedálničku zaraďujú i celiatici.
Prirodzene bezlepkové obilniny dodajú každému jedlu šmrnc a vynikajúcu výživovú hodnotu. Univerzálna mňamka! Umyte ju a pripravte ako ryžu! Skvelá na sladko aj na slano.
Pohánka je prirodzene bezlepková pseudoobilnina, ktorá má nezameniteľnú, mierne orieškovú chuť. Jej použitie je univerzálne, hodí sa do sladkých aj slaných jedál.
Vločky majú jemnú pohánkovú chuť a vôňu. Stačí si dať pohánkové vločky do misky s ovocím a rastlinným mliekom. Sú skvelé ako základ pre mäsové guľky a zeleninové placky.
uvarené ryžové cestoviny ochutené iba soľou. Výborne sa hodia ako hlavné jedlo alebo ako základ pre cestovinový šalát.
Prirodzene bezlepkové pseudoobilniny, ľahko stráviteľné a jednoduché na prípravu
Naklíčené pohánkové lupienky majú lepšiu stráviteľnosť a vyššiu výživovú hodnotu v porovnaní s nenaklíčenými zrnami.