Obilniny a cereálie poskytujú dôležité zdroje komplexných sacharidov, ktoré sú základom stravy pre väčšinu ľudí a dodávajú telu postupne sa uvoľňujúcu energiu. Cereálie prispievajú k zaisteniu dostatočného príjmu vlákniny a ďalších živín nevyhnutných pre zdravie.
Najčastejšie sa vločky vyrábajú z ovsa. Ovsené vločky sú veľmi populárne a bežne dostupné. Avšak vločky možno tiež vyrobiť z ďalších obilnín, vrátane:
Fitness jahodový nepečený cheesecakePlná jahodová chuť, tvarohová sviežosť a ovsnoarašidový korpus vytvoria kombináciu, o ktorej ste ani nesnívali. Cheesecake vyzerá zložito, ale opak je pravdou. Je nepečený, ingrediencie stačí len zmiešať, navrstviť a nechať stuhnúť a odpočinúť v chladničke.
Áno, ovsené vločky si môžete dopriať, aj keď držíte diétu a chcete schudnúť, najmä ak je ich konzumácia zahrnutá ako súčasť vyváženej a kontrolovanej stravy. Tu sú 4 dôvody, prečo môžete vločky jesť pri redukcii hmotnosti:
Výroba ovsených vločiek zahŕňa niekoľko krokov. Začína zberom obilia a nasleduje odstránenie pliev. Ďalším krokom je očistenie a triážovanie obilnín, aby boli odstránené všetky nečistoty. Ovsené zrná sa potom povaria, aby sa zmäkčili a uľahčili ďalšie manipulácie a obilie je valcované do rôznych hrúbok, čím sa určuje konečná textúra - jemné, stredne hrubé alebo hrubé. Nasleduje sušenie, ktoré odstraňuje vlhkosť a predlžuje trvanlivosť vločiek.
Ovsené vločky sú ideálne na prípravu mnohých jedál a dezertov, tu je niekoľko nápadov:
Na našom e-shope nájdete vločky jemné aj hrubé z rôznych oblilovín a cereálií. Vybrané produkty spĺňajú zásady Vegan, BIO az našej ponuky si vyberú aj tí, ktorí dávajú prednosť výrobkom českého pôvodu.








MyProtein Instant Oats Unflavoured je zdravý zdroj energie vo forme pomaly vstrebateľných sacharidov s nízkym glykemickým indexom, škótskeho ovsa rozomletého na veľmi jemný prášok, ktorý môžete ľahko zmiešať s obľúbeným nápojom.
Bezlepkové vločky bohaté na vlákninu nielen na dokonalú raňajkovú kašu
Ľahko stráviteľné, prirodzene bezlepkové, zdroj vysoko kvalitných komplexných sacharidov
Jemne mletá ovsená múka, ktorá má vďaka svojej konzistencii všestranné využitie.
Nasekané ovsené vločky Mornflake sú vynikajúce na rýchlu prípravu kaše.
Jemné ovsené vločky vhodné na prípravu nielen vhodného občerstvenia. Komplexný zdroj sacharidov a vlákniny.
Z jemných ovsených vločiek je najlepšia kaša .
BrainMax Pure Superfast Oatmeal neobsahuje žiadne stopy lepku.
Sú prirodzeným zdrojom sacharidov, ale aj vlákniny, ktorá prispieva k normálnemu tráveniu.
Bezlepková ovsená kaša priamo z Írska.
Ovsená kaša JUMBO vhodná pre vegetariánov a vegánov.
Klíčenie je proces dodávania dostatočného množstva živín rastúcemu organizmu - klíčku.
Vločky majú jemnú pohánkovú chuť a vôňu. Stačí si dať pohánkové vločky do misky s ovocím a rastlinným mliekom. Sú skvelé ako základ pre mäsové guľky a zeleninové placky.
Chutná alternatíva klasických ovsených vločiek, prirodzene bezlepková, bohatá na dôležité živiny
Jsou zdrojem kvalitních rostlinných bílkovin, mají vysoký obsah vlákniny a komplexních sacharidů.
Celé ovsené vločky, z ktorých si pripravíte lahodnú kašu, ktorá vás zasýti na dlhé hodiny.
Pražené celozrnné lupienky z ovsených otrúb a celozrnnej pšenice so zmesou ovocia: jahody, maliny a brusnice.
Pohánkové vločky sú chutné, jemné a malé, majú tmavohnedú farbu a výraznú typickú arómu.
Jsou extra jemné a za jedinou minutu z nich připravíte krémovou kaši.
Ovsené vločky v bio kvalite z Fínska. Zdroj kvalitných sacharidov s vlákninou a minerálmi.
Celozrnné cereálie s čokoládovou príchuťou a vyšším obsahom bielkovín.
Výdatné a chrumkavé celozrnné sušienky s nízkym obsahom tuku a cukru a vysokým obsahom vlákniny .
Sušené zemiakové vločky sú v kuchyni naozaj skvelým pomocníkom. Rýchlo z nich pripravíte chutné zdravé jedlo plné vitamínov a minerálov.
Celozrnné ovesné vločky, které jsou vhodné i pro jedince dodržující bezlepkovou dietu
Vychutnajte si lepšiu stráviteľnosť a zvýšenú výživovú hodnotu naklíčených bezlepkových sušených ovsených vločiek.
Naklíčené pohánkové lupienky majú lepšiu stráviteľnosť a vyššiu výživovú hodnotu v porovnaní s nenaklíčenými zrnami.