Predaj bol ukončený
Tento glutamín sa vyrába technológiou TOP fermentácie Glutamín je aminokyselina s mnohými funkciami v metabolizme ľudského tela. Suplementácia glutamínom znižuje svalovú atrofiu pri katabolických stavoch a šetrí telesné bielkoviny anabolickým pôsobením - urýchľuje proteosyntetické procesy. Glutamín priaznivo podporuje integritu črevnej sliznice a funkciu imunitného systému. Náš výrobok obsahuje glutamín, ktorý sa vyrába fermentačnou technológiou. Vysokokvalitná a šetrná výroba suroviny, neobsahuje žiadne zvyšky, ktoré môžu vznikať pri konvenčnej výrobe. Glutamín fermentovaný je prvý svojho druhu na našom trhu. Glutamín má mimoriadne vysokú čistotu a kvalitu
Odporúčané dávkovanie:
Použitie: Odmerajte množstvo L-glutamínu (1 zarovnaná čajová lyžička = cca 2,5 g). Odporúča sa obsah čajovej lyžičky rozpustiť v nápoji (1 čajová lyžička v cca 2 dcl nápoja). Alkoholické alebo mliečne nápoje nie sú vhodné na použitie.
Vlastnosti produktu
L-Glutamín získaný fermentáciou sa vyrába mikrobiálnou fermentáciou a čistí sa extrakciou, purifikáciou atď. Pri tomto výrobnom procese sa veľmi zriedkavo používajú prchavé látky. Preto tento typ L-glutamínu patrí medzi prírodné produkty a spĺňa koncepciu "ekologickej ochrany životného prostredia". Na druhej strane, keď sa ako hlavná surovina na výrobu L-glutamínu používa kyselina L-glutámová, ktorá pochádza z chemickej syntézy, je potrebných niekoľko toxických chemických zlúčenín, ako sú metanol, CS2, amoniak atď. Preto sa tento druh L-glutamínu nemôže klasifikovať ako prírodný produkt.
Účinnosť v ľudskom tele
L-Glutamín pochádzajúci z fermentácie využíva mikrobiálnu fermentáciu a na jeho tvorbu sa používajú enzymatické reakcie. Preto je stupeň jeho biologického využitia vysoký a jeho absorpcia, funkcia a účinok sú pre ľudský organizmus priaznivé. Na druhej strane L-glutamín získaný chemickou syntézou nemá rovnaké funkcie a účinky ako produkt vyrobený fermentáciou. Samozrejme, môže mať aj vedľajšie účinky v ľudskom tele kvôli prchavým organickým nečistotám a rezíduám.
Kvalita výrobku
Pri výrobe L-glutamínu chemickou syntézou sú potrebné toxické a škodlivé zlúčeniny, ako sú metanol, CS2, amoniak atď. Metanol, sulfidy a iné látky sa však z výrobku ťažko odstraňujú aj iónovou výmenou, destiláciou atď. Zostávajú vo väčšej alebo menšej miere v konečnom výrobku a po požití sú pre ľudský organizmus škodlivé. Okrem toho je pachuť po amoniaku a sulfidoch výraznejšia v chemicky syntetizovanom L-glutamíne. Táto chemicky syntetizovaná pachuť je vo výrobku prítomná aj po prehltnutí, hoci nie je zistiteľná čuchom. Fermentáciou získaný L-glutamín nevyžaduje pri svojej výrobe žiadne z vyššie uvedených toxických alebo škodlivých látok, čím sa predchádza zvyškovým organickým prchavým nečistotám vo výrobku a nevýhodám chemickej syntézy.
Výrobné prostredie
L-glutamín získaný mikrobiálnou fermentáciou sa vyrába biochemickými reakciami za podmienok normálnej teploty a tlaku. Zriedkavo sa používajú akékoľvek organické prchavé látky, čo spolu zabezpečuje lepšie výrobné prostredie. Preto táto výroba spĺňa environmentálne normy. Malé množstvá zvyškového kalu, destilátu a odpadovej vody sa môžu likvidovať s nasledujúcimi obmedzeniami: *Všetky usadeniny zachytené na filtračnom ráme počas tlakovej filtrácie kvapaliny vznikajúcej pri fermentácii sa môžu použiť ako doplnkové krmivo pre ryby, ošípané atď. *Malé množstvo zvyškovej vody sa môže po dokonalom spracovaní a vyčistení vypúšťať. *Destilát sa môže ďalej lepšie využiť po premene na hnojivo s vysokým obsahom tiamínu a bielkovín. Všetky tieto opatrenia pomáhajú predchádzať znečisťovaniu životného prostredia a pomáhajú zabezpečiť čistú výrobu. Na druhej strane, výrobné prostredie L-glutamínu pochádzajúceho z chemickej syntézy je horšie v dôsledku pridávania toxických a škodlivých chemikálií, ako sú metanol a CS2,ktoré poškodzujú životné prostredie aj po spracovaní.
Budúci vývoj
L-glutamín získaný mikrobiálnou fermentáciou je jedným z prírodných produktov. Spĺňa medzinárodné environmentálne požiadavky a len zriedkavo môže znečisťovať životné prostredie. Preto sa môže realizovať jeho veľkovýroba a budúcnosť tejto výroby je optimistická. Na druhej strane L-glutamín vyrábaný chemickou syntézou s použitím škodlivých chemikálií, ako sú metanol, CS2 atď., ktoré majú za následok zlé výrobné podmienky a znečisťujú životné prostredie, nemá budúcnosť. Preto bola výroba L-glutamínu chemickou syntézou úplne zakázaná v mnohých iných krajinách, ako je Japonsko, Kórea atď.
Zloženie v 500 g:
L-Glutamín 500g