Kakaová hmota je superpotravina bohatá na zdraviu prospešné látky, ako sú vitamíny, minerály, alkaloidy, antioxidanty a polyfenoly. Je to 100 % čistý prírodný produkt vyrobený z mletých nepražených peruánskych kakaových bôbov z ekologického poľnohospodárstva. Kakaová hmota je základnou surovinou na výrobu čokolády a niekedy sa označuje aj ako 100 % čokoláda.
✅ Bohatá na vitamíny, antioxidanty a minerály
✅ 100 % surový produkt z peruánskej prírody
✅ plný zdraviu prospešných látok
✅ 52 % tuku a 6 g sacharidov
✅ výrazná chuť
✅ bez dochucovadiel a konzervačných látok
✅ v BIO kvalite
✅ Kakaové bôby sú bohaté na horčík a ďalšie minerálne látky
Kakaové bôby majú vyšší podiel tuku ako zvyčajne (52 %), pretože práve tuk v sebe viaže zdraviu prospešné látky a dodáva kakau charakteristickú chuť. Kakao je bohatým zdrojom minerálnych látok. Tri polievkové lyžice kakaových bôbov doplnia takmer dennú dávku draslíka, vápnika, horčíka, železa alebo zinku. Surové kakaové bôby si lepšie zachovávajú svoje prírodné látky.
Použitie: Kakaová hmota je vhodná buď na priamu konzumáciu, alebo na pečenie a prípravu sladkých dezertov. Je to nutrične najbohatší druh čokolády a výborná alternatíva ku komerčným čokoládam na báze cukru.
Balenie: 250 g
Minimálna trvanlivosť: pozri obal
Upozornenie: Skladujte na suchom mieste pri teplote do 25 °C. Nevystavujte priamemu slnečnému žiareniu. Chráňte pred mrazom. Výrobca nezodpovedá za vady spôsobené nesprávnym skladovaním a používaním.
Upozornenie pre alergikov : alergény v zložkách výrobku sú vyznačené tučným písmom .
Výživové údaje |
v 100 g |
Energetická hodnota
|
2416 kJ / 577 kcal
|
Tuky
|
51,6 g
|
z toho nenasýtené mastné kyseliny
|
30,3 g
|
z toho mononenasýtené mastné kyseliny
|
19,2 g
|
z toho polynenasýtené mastné kyseliny
|
2,2 g
|
Sacharidy
|
6 g
|
z toho cukry
|
1,5 g
|
Vláknina
|
23,4 g
|
Bielkoviny
|
12,8 g
|
Zloženie: 100% kakao (Theobroma cacao)