Múka má všestranné využitie napríklad na pečenie - chleba alebo cukroviniek, nahraďte vo svojom klasickom recepte bežnú múku celozrnnou a obohaťte tak svoj jedálniček o nový rozmer, smaženie - napríklad zeleninové placky dobre chutia pripravené z celozrnnej múky: knedličky, cestoviny, halušky - múku dobre využijete i pri príprave varených príloh: zahusťovanie - pokrmy s hrubšou štruktúrou ide v prípade potreby tiež zahustiť touto múkou.
Ste zástancom zdravej výživy a myslíte si, že múka je pre vás tabu? Ponúkame vám riešenie. U nás nájdete len takzvané zdravé múky .
Vybraná bezlepková múka z lieskových orieškov.
Celozrnná špaldová múka je vhodnou alternatívou pšeničnej múky .
Ryžová múka je prirodzene bezlepková. V kuchyni má široké využitie samostatne, ale aj v kombinácii s inými druhmi múky. Je veľmi dobrým zahusťovadlom. Zvyšuje objem a väznosť (bezlepkových) zmesí.
Instantná múka bohatá na vitamín B1, železo a fosfor. Obsahuje dvakrát viac tzv. zdravých tukov ako pšenica a viac ľahko zabudovateľných bielkovín a sacharidov,
Ryžová múka sa vyrába z ryže špeciálnym postupom. Používa sa najmä na prípravu sladkých nepečených dezertov.
Krásne prevonia muffiny, koláče a palacinky. Zahustí polievky, omáčky a dodá vašim pokrmom šmrnc.