Predaj bol ukončený
VÝPREDAJ Z DÔVODU KRÁTKEHO DÁTA MINIMÁLNEJ TRVANLIVOSTI (DMT 30.10.2023)
Vajcia sú ľahko stráviteľné, výživné, veľmi chutné a prirodzene bezlepkové. V kuchyni majú veľmi široké využitie a ľahko sa pripravujú. Sú vhodné na prípravu sladkých aj slaných jedál. Sú to tiež obilniny vhodné pre bezlepkovú diétu.
Vajíčka sa vyrábajú z prosa odstránením šupky zo semien zrna. V skorších dobách sa hojne používali napríklad na prípravu trhancov alebo jahelníka. Istý čas bolo toto obilie z kuchyne vytláčané ryžou, ale to sa našťastie časom zmenilo.
Pohánku je dôležité skladovať na chladnom mieste a v letných dňoch je lepšie ju uchovávať v chladničke. Neodporúča sa kupovať ju v zásobe, pretože má tendenciu žltnúť. Takisto je dobré ich pred varením uvariť v pare, aby sa zbavili prípadnej horkej chuti. Po sparení ich stačí variť 15 až 20 minút a nechať ich dovariť pod pokrievkou.
Postup: Namočené sójové bôby varte v dvojnásobnom množstve vody približne 15 minút.
Balenie: 500 g
Minimálna trvanlivosť: pozri obal
Upozornenie : Skladujte na suchom mieste pri teplote do 25 °C. Nevystavujte priamemu slnečnému žiareniu. Nevystavujte slnečnému žiareniu ani priamemu slnečnému žiareniu. Výrobca nezodpovedá za vady spôsobené nesprávnym skladovaním a používaním.
Upozornenie na alergie . Tento výrobok sa vyrába v závode, ktorý spracováva mliečne výrobky, lepok, oxid siričitý, sóju, vajcia, orechy stromov, ryby a mäkkýše.
Výživové údaje |
100 g |
Energetická hodnota |
1514 kJ/362 kcal |
Tuky |
4,2 g |
- z toho nasýtené mastné kyseliny |
0,9 g |
Sacharidy |
73 g |
- z toho cukry |
1,4 g |
Vláknina |
3,5 g |
Bielkoviny |
11 g |
Soľ |
0,1 g |
Zloženie: pohánka - proso