Predaj bol ukončený
Pozrite si ponúkané alternatívy.
Organický mak. Široko používaný pri pečení. Vhodný aj na výrobu semienkového masla alebo rastlinného mlieka. Tradičná súčasť českej kuchyne.
Makové semienka sa dajú použiť na rôzne spôsoby. Môžu sa namáčať, čo trvá približne osem hodín. Môžu sa tiež pražiť, aby sa dosiahla intenzívnejšia aróma. Môžete ich použiť aj na výrobu lahodného mlieka alebo masla. Makové semienka sa nedajú úplne rozmixovať, takže maslo nebude úplne hladké. Pri jeho výrobe vždy pridajte dve polievkové lyžice iného tuku na 100 g maku.
Mak sa pestuje už tisíce rokov pre svoje semená a pre bielu šťavu v nezrelých makových semenách, ktorá obsahuje ópium. Je tradičnou súčasťou českej kuchyne.
Biopotraviny vždy prechádzajú systémom kontrol a certifikácie, ktorý zaručuje ich kvalitu a umožňuje im niesť toto označenie. Ich bio kvalitu ocenia najmä ľudia, ktorí sa zaujímajú o ekologické poľnohospodárstvo a udržateľné systémy hospodárenia.
Makmôžete použiť celý alebo mletý, vhodný na pečenie a do nátierok.
Balenie: 250 g
Minimálna trvanlivosť: pozri obal
Upozornenie : Skladujte na suchom mieste pri teplote do 25 °C. Nevystavujte priamemu slnečnému žiareniu. Chráňte pred mrazom. Výrobca nezodpovedá za vady spôsobené nesprávnym skladovaním a používaním.
Upozornenie pre alergikov . Tento výrobok sa vyrába v závode, ktorý spracováva mliečne výrobky, lepok, oxid siričitý, sóju, vajcia, orechy stromov, ryby a mäkkýše.
Výživové údaje
|
100 g
|
Energetická hodnota
|
2167 kJ/518 kcal
|
Tuky
|
42 g
|
- z toho nasýtené mastné kyseliny
|
4,9 g
|
Sacharidy
|
4,2 g
|
- z toho cukry
|
2,3 g
|
Vláknina
|
20 g
|
Bielkoviny
|
20 g
|
Soľ
|
0,05 g
|
Zloženie